Αρχείο άρθρων

Συμβουλές αγοράς ενός συστήματος ψηφιακής καταγραφής DVR

2010-12-18 13:34

Ζευγάρι με σπίτι

  Αν για κάποιο λόγο έχετε αποφασίσει να εγκαταστήσετε ορισμένες κάμερες ασφαλείας, είναι ύψιστης σημασίας να αγοράσετε και το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας ψηφιακής καταγραφής DVR. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία video που έχουν καταγραφτεί και να τα μεταφέρετε σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει μία πληθώρα από διαφορετικά συστήματα DVR που μπορούν να καταγράψουν υψηλής ποιότητας video και να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο δεδομένων σε έναν σκληρό δίσκο.

  Όποτε και αν ψάξετε για την αγορά ενός συστήματος ψηφιακής καταγραφής, ποια θα είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε; Πρώτα από όλα θα θελήσετε να ελέγξετε την συνολική ποιότητα του συστήματος καταγραφής καθώς και τον τύπο των αρχείων video που θα χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να βρείτε συστήματα καταγραφής H.264 στα 720p και MJPEG με ποιότητα HD (Υψηλή ανάλυση). Πολλές από τις πιο παλιές συσκευές καταγραφής βίντεο δεν μπορούσαν να καταγράψουν βίντεο σε υψηλή ανάλυση και επομένως τα παραγόμενα αποτελέσματα ήταν ασαφή. Ωστόσο με ποιότητα όπως αυτή, τα video σας θα είναι πολύ καθαρά.

  Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να αναλογιστείτε είναι η έξοδος του συστήματος καταγραφής video. Πολλά συστήματα καταγραφής στην αγορά, προσφέρουν θύρες VGA, BNC, και HDMI ώστε να είναι αρκετά ευέλικτα για να λειτουργούν με συστήματα διαφορετικών τύπων. Μπορείτε επίσης να το καταγράφετε και με διαφορετικούς τύπους.

  Από την στιγμή που θα έχετε καταλήξει με τις εξόδους του video στην συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαστείτε. Ένα σύστημα DVR μπορεί να συνοδεύεται από μία ποικιλία σκληρών δίσκων όσον αφορά στην χωρητικότητα τους, οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από 320 GB, 500GB, και 1 TB. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο χώρο χρειάζεστε για ένα DVR πριν να το αγοράσετε. Επίσης αξίζει να θυμηθείτε ότι αν θέλετε να έχετε video υψηλής ανάλυσης, θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο στον δίσκο από ότι θα χρειαζόσασταν για κάποιο σύστημα καταγραφής video με χαμηλότερη ποιότητα ανάλυσης.

  Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσα κανάλια θα χρειαστείτε και τι σύστημα στην πραγματικότητα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε. Λέγοντας αριθμό καναλιών εννοούμε τον αριθμό διαφορετικών καμερών οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα. Ένα ακόμα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα σύστημα ασφαλείας καταγραφής video, DVR είναι ότι μπορούν ταυτόχρονα να καταγράψουν και ήχους. Όσο πιο πολλά κανάλια έχει το σύστημα καταγραφής video τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει. Το φορμά του video, η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και ο αριθμός των καναλιών, θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος.

  Πιθανώς το πιο μεγάλο όφελος από τη χρήση ενός συστήματος καταγραφής video είναι ότι μπορείτε με πολύ γρήγορο τρόπο να ψάχνετε ανάμεσα στα βίντεό σας για να εντοπίσετε αυτό που θέλετε να δείτε. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα αρχεία video σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή της επιλογής σας και με ευκολία να κρατήσετε αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων οι οποίοι εγκαθιστούν κάμερες, αλλά δεν έχουν προμηθευτεί δίσκους με επαρκή χωρητικότητα για να κρατήσουν αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία αυτά και ορισμένες φορές εγκαθιστούν ψευδοκάμερες για να αποτρέψουν τους εισβολείς. Αν θέλετε να έχετε τις καλύτερες δυνατές αποδείξεις για τυχόν ζημιές ή σημαντικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, χρειάζεστε ένα ποιοτικό σύστημα ασφαλείας καταγραφής video.

  Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το να έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα καταγραφής video στο σπίτι σας ή στην επιχείρηση σας, μπορεί να αποδειχτεί πολύ ωφέλιμο. Υπάρχουν πολλά είδη συστημάτων καταγραφής στην αγορά με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά και τιμές. Ως συμπέρασμα, σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει τον δίσκο με την απαραίτητη χωρητικότητα για την κάμερα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 

Προστατέψτε το σπίτι σας με ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας κάμερας κλειστού κυκλώματος

2010-12-18 13:57

κλέφτης με λοστό παραβίαση

Αν έχετε εργαστεί όλη σας την ζωή θα θέλατε να αγοράσετε συσκευές που θεωρούνται κορυφαίες, ώστε να είστε σε θέση να απολαύσετε μια άνετη ζωή. Είναι αυτές οι συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που προσελκύουν την προσοχή διαρρηκτών, εισβολέων και καταπατητών.

Με τους διαρρήκτες να καραδοκούν στην γωνία, υπάρχει η ανάγκη να παρακολουθείτε του εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Δυστυχώς δεν μπορεί ο καθένας να προσλάβει προσωπικό ασφαλείας για να περιπολεί γύρω από το σπίτι 24 ώρες το 24ωρο. Επιπρόσθετα, ο κόσμος φοβάται ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται για να φυλάει το σπίτι ή τους αγαπημένους του μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι κλέφτες καμουφλαρισμένοι με στολές.

Στις μέρες μας η πρόοδος της τεχνολογίας μας επιτρέπει να έχουμε όλα αυτά τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τα υπάρχοντα μας και την οικογένεια μας με λογικές τιμές. Από τότε που οι κάμερες κλειστού κυκλώματος πρωτοεμφανίστηκαν έχουν γίνει πιο σύνθετες, με πολλά νέα χαρακτηριστικά αλλά και φθηνότερες. Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα δικά μας οικιακά συστήματα ασφαλείας κάμερας κλειστού κυκλώματος.

Οι οικιακές κάμερες κλειστού κυκλώματος σας διαβεβαιώνουν ότι το σπίτι σας έχει την προστασία που χρειάζεται ενάντια στους διαρρήκτες. Έχοντας αυτή την συσκευή σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε το σπίτι σας χωρίς επίβλεψη, ακόμα και να πάτε διακοπές με τη σιγουριά ότι όλα είναι εντάξει.
Στις μέρες μας, τα πιο πολλά οικιακά συστήματα ασφαλείας έχουν πρόσβαση από απόσταση, έτσι ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα είναι εντάξει.

Εάν ένας συναγερμός ενεργοποιηθεί, το σύστημα θα σας στείλει ένα άμεσο γραπτό μήνυμα και στη συνέχεια θα ειδοποιήσει τις αρχές. Αν συμβεί το χειρότερο και πέσετε θύματα διάρρηξης, παρά τις πιθανότητες και τα προληπτικά μέτρα που έχετε πάρει, τότε το να έχετε ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μπορεί να είναι η μόνη σας ελπίδα για να πάρετε πίσω τα προσωπικά σας αντικείμενα μέσω της αναγνώρισης του ενόχου από την αστυνομία.

Η παρουσία ενός συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για τους εγκληματίες. Με τόσο λογικές τιμές για την αγορά και την εγκατάσταση, αξίζει να το σκεφτείτε. Είτε επιλέξετε συστήματα κλειστού κυκλώματος για προσωπικό υπολογιστή, ή ένα επαγγελματικό συστήματα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος, δεν θα το μετανιώσετε.

Η καλύτερη επιλογή για την οικιακή ασφάλεια είναι μια κάμερα παρακολούθησης

2010-12-18 14:24

Κλέφτης στην πόρτα

Υπολογίζεται ότι μία διάρρηξη σπιτιού συμβαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα και κατά μέσο όρο το 16% επί του συνόλου των σπιτιών έχει υποστεί διάρρηξη! Οι διαρρήξεις σπιτιών πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι αποτελούν εύκολους στόχους σε σύγκριση με τις προστατευμένες σε μεγάλο βαθμό επιχειρήσεις όπου είναι δύσκολο για κάποιον να εισβάλει.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να προστατεύσετε το σπίτι σας και να έχετε επίγνωση όσων συμβαίνουν ακόμα και αν είστε μακριά.  Μία από τις καλύτερες επιλογές επιτήρησης είναι μια οικιακή κάμερα ασφαλείας που σας βοηθά να προστατεύσετε το σπίτι σας και εξωτερικούς χώρους από βανδάλους.

Τα συστήματα καταγραφής video DVR αποτελούν μια από τις πιο πρόσφατες μεθόδους επιτήρησης για το σπίτι σας. Τέσσερις κάμερες τοποθετούνται σε στρατηγικές θέσεις, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα εκεί. Οι κάμερες με δυνατότητα λειτουργίας μέρα και νύχτα συνδέονται σε USB σύστημα καταγραφής video DVR το οποίο στην συνέχεια συνδέεται με τον υπολογιστή σας. Το λογισμικό που παρέχεται μαζί με το σύστημα, σας επιτρέπει να έχετε εικόνα από οπουδήποτε στον κόσμο εφόσον έχετε σύνδεση στο Ίντερνετ. Διατίθενται και ασύρματα μοντέλα.

Υπάρχουν ολοκληρωμένες μονάδες που περιλαμβάνουν 4, 8 και 16 κανάλια με ενσύρματα ή ασύρματα συστήματα για παρακολούθηση. Περιλαμβάνουν μία οθόνη, ένα σύστημα καταγραφής video DVR, κάμερες και εξοπλισμό για την σύνδεση και έχετε την απόλυτη άνεση που προσφέρει η δυνατότητα παρακολούθησης εξ’ αποστάσεως μέσω Ίντερνετ.

Οι κάμερες IP, επίσης χρησιμοποιούνται ευρέως για την επιτήρηση στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τον υπολογιστή και δεν απαιτούν σύστημα καταγραφής video DVR. Η εξωτερική κάμερα έχει εμβέλεια περίπου 20 μέτρα (60 πόδια) και μπορεί να καταγράψει εικόνες ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι ενώ αυτές μπορεί κανείς να τις δει εξ’ αποστάσεως μέσω Ίντερνετ.

Οι κρυφές κατασκοπευτικές κάμερες αποτελούν έναν άλλο τρόπο επιτήρησης που τίθεται στην υπηρεσία της οικιακής ασφάλειας. Υπάρχουν μονόχρωμες και έγχρωμες κατασκοπευτικές κάμερες. Οι ασπρόμαυρες κάμερες είναι οικονομικές και παράγουν εικόνες υψηλής ανάλυσης ενώ μία έγχρωμη κάμερα εξασφαλίζει καλύτερο καθορισμό των αντικειμένων αν και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ακριβή. Κατασκοπευτικές κάμερες για χαμηλό φωτισμό μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε πίσσα σκοτάδι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάμερες με χαμηλή ευαισθησία LUX για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν καθαρότερες εικόνες.

Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από την ανάλυση των γραμμών και τις εξόδους της κάμερας σας. Ανάλυση 380 γραμμές θα δώσει κρυστάλλινες καθαρές εικόνες αρκετά καλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς ακόμα και από επαγγελματίες ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Με την εμφάνιση αυτών των καμερών παρακολούθησης, η ασφάλεια στο σπίτι έχει γίνει ευκολότερη όσο ποτέ άλλοτε.

Η κάμερα παρακολούθησης αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους και θα είναι αυτή υπεύθυνη για το σπίτι σας όσο εσείς θα λείπετε μακριά.

Ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρέχει προστασία και λειτουργεί αποτρεπτικά για το έγκλημα

2010-12-18 14:44

Ασπίδα ασφαλείας

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης συχνά αναφέρεται εν συντομία ως CCTV και πρόκειται για τη χρήση εξοπλισμού βιντεοκάμερας σχεδιασμένου να εκπέμπει διάφορα σήματα σε συγκεκριμένες συσκευές όπως τηλεοράσεις και οθόνες. Χρησιμοποιούνται σε κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους για να παρέχουν επιτήρηση.

Η χρήση κάμερας κλειστού κυκλώματος καταγραφής βίντεο είναι πλέον πολύ συνηθισμένες σε διάφορα μέρη όπου χρειάζονται να υπάρχουν συνεχώς ηλεκτρονικά μάτια με κύριο σκοπό την παρατήρηση του περιβάλλοντος, καθώς άτομα θα βρίσκονται μέσα ή έξω από τους χώρους που χρειάζονται προστασία. Τα περισσότερα από τα συστήματα παρακολούθησης παρέχουν άμεση ειδοποίηση όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Κατά την επίσκεψη σε κάποια τοπική τράπεζα, σίγουρα ο καθένας παρατηρεί τις κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος και καταγραφής βίντεο που υπάρχουν εκεί. Σούπερ μάρκετ έχουν επίσης εγκαταστήσει τέτοιου είδους κάμερες για προστασία και ασφάλεια. Τέτοιου είδους εγκαταστημένα συστήματα δεν συναντώνται μόνο σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ αλλά και σε πολλά άλλα μέρη συμπεριλαμβανομένων δημόσιων χώρων καθώς και κατοικιών.

Η χρήση αυτών των καμερών παρακολούθησης καταγραφής βίντεο έχει αποδειχτεί πως αποτελεί ένα αποτρεπτικό μέσο για τους πιθανούς κλέφτες και βάνδαλους. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια εισβολή σε ιδιωτικούς ή φυλασσόμενους χώρους, χρησιμεύουν ως εργαλεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εγκληματιών, που διαφορετικά θα είχαν ξεφύγει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Επίσης, η καταγραφή της εγκληματικής δραστηριότητας παρέχει αποδεικτικά στοιχεία για τις δίκες στα δικαστήρια και η καταγραφή ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων αποτελεί ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό τέτοιων συστημάτων.

Η χρησιμοποίηση εξοπλισμού επιτήρησης έχει αυξηθεί σε συνάρτηση με την αύξηση των παράνομων και εγκληματικών πράξεων σε όλο τον κόσμο. Η Βρετανία αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της χρήσης τέτοιου είδους εξοπλισμού σε δημόσιους χώρους, όπου έχει τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία και σε διαφορετικές περιοχές. Έχει επίσης υπάρξει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στο μέγεθος και την ποιότητα των συστημάτων αυτών αφού μπορούν πλέον να κάνουν ζουμ σε ανθρώπους ή αντικείμενα, προσφέρουν καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη μιας περιοχής και διαθέτουν ανάκλιση για να καταγράφεται μία πιο σαφής εικόνα των επιθυμητών περιοχών που χρειάζονται παρακολούθηση. Επίσης, είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να έχουν υπέρυθρες δυνατότητες για καταγραφή στο σκοτάδι. Η αποτελεσματικότητα τους είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς καταφέρνουν να πετυχαίνουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα γιατί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελούν ένα καλό μέσο ασφαλείας.

Τα πλεονεκτήματα ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι ξεκάθαρα και αυτά είναι, η παρακολούθηση και καταγραφή απείθαρχης συμπεριφοράς όπως βανδαλισμοί και διάφορες εγκληματικές πράξεις που μπορεί να συμβούν σε δημόσιους χώρους, καθώς και διαρρήξεις οι οποίες συμβαίνουν στα σπίτια ή στις επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός της χρησιμότητάς τους, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια συζήτηση για το αν πραγματικά βοηθούν στη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι βιντεοκάμερες αποτελούν ένα μέσο εισβολής στην ιδιωτική ζωή. Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι αποδεκτά στην κοινωνία και ως εκ τούτου συναντώνται σε πολλά σημεία τα οποία χρήζουν παρακολούθησης.

Γιατί η εγκατάσταση ενός συναγερμού DIY (Φτιάξτο μόνος σου) είναι η καλύτερη επιλογή

2010-12-19 07:07

Συναγερμός ασπίδα ασφαλείας

Λόγω της οικονομικής κατάστασης το έγκλημα αυξάνεται ραγδαία. Πολλοί απελπισμένοι από κατώτερα κοινωνικά στρώματα χρησιμοποιούν την ληστεία ως την τελευταία τους επιλογή για να βγάλουν κάποια γρήγορα χρήματα. Δεν χρειάζεται όμως να γυρίσετε σπίτι σας και να τα βρείτε όλα ανάστατα. Με τα εγκλήματα των διαρρήξεων να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ψάχνει να βρει εναλλακτικούς τρόπους ώστε να βρει χρήματα για τα έξοδα του. Πολλοί επιστρέφοντας σπίτι τους βρίσκουν τα πάντα ανάκατα και τα υπάρχοντα τους να λείπουν. Όμως, με έναν αντικλεπτικό συναγερμό, αυτό δεν θα συμβεί και σε σας.

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα μπορείτε να αγοράσετε έναν απλό συναγερμό. Μπορεί να μην αποτελεί και την βέλτιστη λύση, αλλά ένας πιο φθηνός συναγερμούς και κατά πάσα πιθανότητα θα σας εξυπηρετήσει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ένα απλό σύστημα συναγερμού μπορεί να αποτελείται από μία μεμονωμένη συσκευή η οποία προσαρμόζεται στο παράθυρο. Σε περίπτωση που το τζάμι του παραθύρου πάθει ζημιά, ο συναγερμός θα ηχήσει και θα τρομάξει τον κλέφτη με τον πολύ δυνατό του ήχο. Ένα σύστημα συναγερμού όπως αυτό είναι φθηνό και πολύ απλό στην τοποθέτηση.

Μπορείτε ακόμα να προσλάβετε κάποια εταιρεία security η οποία θα παρακολουθεί τον συναγερμό σας. Στην περίπτωση όμως που έχετε κάνει την εγκατάσταση μόνοι σας, είστε ελεύθεροι να επιλέξετε την εταιρεία με το πιο λογικό κόστος. Ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι μεγάλος, για αυτό κάντε μερικές βόλτες και βρείτε μία εταιρεία που μπορεί να σας παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε (και σε λογικές τιμές).

Επίσης δεν είστε υποχρεωμένοι να υπογράψετε κάποια σύμβαση μεγάλης διάρκειας. Οπότε, αν βρείτε καλύτερη προσφορά απλά ακυρώστε την συμφωνία και αλλάξτε εταιρεία. Θα σας στοιχίσει λιγότερο αν έχετε τον δικό σας συναγερμό σε αντίθεση με αυτούς που σας παρέχουν οι εταιρείες.

Αμέσως μόλις εγκαταστήσετε το σύστημα, σιγουρευτείτε ότι το τοποθετήσατε σωστά πριν το ενεργοποιήσετε. Σε περίπτωση που δεν τοποθετήθηκε σωστά, υπάρχει ο κίνδυνος ενός λάθους συναγερμού. Γι’ αυτό, ελέγξτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσεως πολύ προσεκτικά καθώς θα εγκαθιστάτε το σύστημα.

Ένας εύκολος τρόπος για να τοποθετήσετε έναν συναγερμό είναι να επιλέξετε έναν ασύρματο. Τα ασύρματα μοντέλα συναγερμών δεν χρειάζονται καλώδια που θα είναι συνδεδεμένα σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Απλά συνδέετε τον συναγερμό στην παροχή ρεύματος και αυτός λειτουργεί.
Οπότε αν πιάνουν τα χέρια σας, ένας τέτοιος συναγερμός μπορεί να είναι η κατάλληλη λύση για σας. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε την εταιρεία που επιθυμείτε και θα γλιτώσετε και λεφτά.