Ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρέχει προστασία και λειτουργεί αποτρεπτικά για το έγκλημα

2010-12-18 14:44

Ασπίδα ασφαλείας

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης συχνά αναφέρεται εν συντομία ως CCTV και πρόκειται για τη χρήση εξοπλισμού βιντεοκάμερας σχεδιασμένου να εκπέμπει διάφορα σήματα σε συγκεκριμένες συσκευές όπως τηλεοράσεις και οθόνες. Χρησιμοποιούνται σε κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσιους χώρους για να παρέχουν επιτήρηση.

Η χρήση κάμερας κλειστού κυκλώματος καταγραφής βίντεο είναι πλέον πολύ συνηθισμένες σε διάφορα μέρη όπου χρειάζονται να υπάρχουν συνεχώς ηλεκτρονικά μάτια με κύριο σκοπό την παρατήρηση του περιβάλλοντος, καθώς άτομα θα βρίσκονται μέσα ή έξω από τους χώρους που χρειάζονται προστασία. Τα περισσότερα από τα συστήματα παρακολούθησης παρέχουν άμεση ειδοποίηση όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Κατά την επίσκεψη σε κάποια τοπική τράπεζα, σίγουρα ο καθένας παρατηρεί τις κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος και καταγραφής βίντεο που υπάρχουν εκεί. Σούπερ μάρκετ έχουν επίσης εγκαταστήσει τέτοιου είδους κάμερες για προστασία και ασφάλεια. Τέτοιου είδους εγκαταστημένα συστήματα δεν συναντώνται μόνο σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ αλλά και σε πολλά άλλα μέρη συμπεριλαμβανομένων δημόσιων χώρων καθώς και κατοικιών.

Η χρήση αυτών των καμερών παρακολούθησης καταγραφής βίντεο έχει αποδειχτεί πως αποτελεί ένα αποτρεπτικό μέσο για τους πιθανούς κλέφτες και βάνδαλους. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια εισβολή σε ιδιωτικούς ή φυλασσόμενους χώρους, χρησιμεύουν ως εργαλεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εγκληματιών, που διαφορετικά θα είχαν ξεφύγει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Επίσης, η καταγραφή της εγκληματικής δραστηριότητας παρέχει αποδεικτικά στοιχεία για τις δίκες στα δικαστήρια και η καταγραφή ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων αποτελεί ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό τέτοιων συστημάτων.

Η χρησιμοποίηση εξοπλισμού επιτήρησης έχει αυξηθεί σε συνάρτηση με την αύξηση των παράνομων και εγκληματικών πράξεων σε όλο τον κόσμο. Η Βρετανία αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της χρήσης τέτοιου είδους εξοπλισμού σε δημόσιους χώρους, όπου έχει τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία και σε διαφορετικές περιοχές. Έχει επίσης υπάρξει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στο μέγεθος και την ποιότητα των συστημάτων αυτών αφού μπορούν πλέον να κάνουν ζουμ σε ανθρώπους ή αντικείμενα, προσφέρουν καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη μιας περιοχής και διαθέτουν ανάκλιση για να καταγράφεται μία πιο σαφής εικόνα των επιθυμητών περιοχών που χρειάζονται παρακολούθηση. Επίσης, είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να έχουν υπέρυθρες δυνατότητες για καταγραφή στο σκοτάδι. Η αποτελεσματικότητα τους είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς καταφέρνουν να πετυχαίνουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα γιατί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελούν ένα καλό μέσο ασφαλείας.

Τα πλεονεκτήματα ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι ξεκάθαρα και αυτά είναι, η παρακολούθηση και καταγραφή απείθαρχης συμπεριφοράς όπως βανδαλισμοί και διάφορες εγκληματικές πράξεις που μπορεί να συμβούν σε δημόσιους χώρους, καθώς και διαρρήξεις οι οποίες συμβαίνουν στα σπίτια ή στις επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός της χρησιμότητάς τους, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια συζήτηση για το αν πραγματικά βοηθούν στη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι βιντεοκάμερες αποτελούν ένα μέσο εισβολής στην ιδιωτική ζωή. Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι αποδεκτά στην κοινωνία και ως εκ τούτου συναντώνται σε πολλά σημεία τα οποία χρήζουν παρακολούθησης.

Πίσω

Συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας και ήχου

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Δικτυακές IP κάμερες παρακολούθησης εύκολης εγκατάστασης

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Προσφορές υβριδικών συναγερμών και παρελκόμενων ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη