Αρχείο άρθρων

Εξωτερικές κάμερες ασφαλείας. Προειδοποιούν για τους εισβολείς πριν μπουν στο σπίτι σας

2010-12-11 08:13

εξωτερική κάμερα ασφαλείας

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, θα πρέπει να έχετε μία εξωτερική κάμερα ασφαλείας για να σας ενημερώνει για τους εισβολείς που είναι πιθανόν να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Οι εξωτερικές ασύρματες κάμερες δεν χρειάζονται καλώδια για τη σύνδεσή τους με τις συσκευές παρακολούθησης. Συνήθως χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητα 2,4 GHz για την αποστολή βίντεο σε συσκευές εγγραφής ή παρακολούθησης. Επίσης, τοποθετούνται σε στεγανά και ανθεκτικά περιβλήματα που τους επιτρέπουν να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς και σε βανδαλισμούς. Κύριος περιορισμός τους, όμως, είναι ότι το σήμα είναι ευαίσθητο σε παρεμβολές. Η επιτρεπόμενη εμβέλεια ανάμεσα στην κάμερα και τον δέκτη, μπορεί επίσης να παρεμποδίζεται, για παράδειγμα από κτίρια που κόβουν την οπτική επαφή.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η παροχή ρεύματος. Αν η κάμερα χρησιμοποιηθεί έξω από το σπίτι, τότε μπορείτε να την συνδέσετε σε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος. Ωστόσο, εάν η κάμερα θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη απόσταση, μπορείτε να αγοράσετε μια που να λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας, εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες ασφαλείας σας:

  • Λειτουργία ήχου μίας κατεύθυνσης: λειτουργία που σας επιτρέπει να καταγράψετε ήχο και να ακούσετε κάποιον εντός της ζώνης παρακολούθησης. Εάν επιλέξετε αμφίδρομο ήχο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του καθώς και να τον ακούσετε.
  • Λειτουργία ημερήσιας ή νυχτερινής όρασης που σας επιτρέπουν να καταγράφετε βίντεο σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Επιλέξτε μια κάμερα με χαμηλή βαθμολογία lux, δεδομένου ότι αυτή θα είναι η πιο αποτελεσματική για τη καταγραφή μιας ικανοποιητικής εικόνας ακόμη και σε πολύ αμυδρό φως.
  • Λειτουργία με υπέρυθρες που σας επιτρέπει να καταγράφετε βίντεο με ικανοποιητική ποιότητα εικόνας, ακόμη και στο σκοτάδι ή σε πολύ σκοτεινές συνθήκες.
  • Pan-tilt-zoom λειτουργίες που αυξάνουν την εμβέλεια της κάμερας, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε την κάμερα και να καταγράψετε από πολλές γωνίες ή να κάνετε ζουμ σε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια.
  • Κάμερες IP με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το βίντεο στον υπολογιστή σας ή από το κινητό σας, όπως ένα Smartphone. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε «γεγονότα» και να προγραμματίσετε την κάμερα να στείλει ένα e-mail μετά τον εντοπισμό ενός «γεγονότος», όπως όταν ανιχνεύεται κίνηση στον χώρο που παρακολουθείται.

Αγοράζοντας μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας

2010-12-11 08:32

Εξωτερικές κάμερες ασφαλείας

Εάν θα αγοράσετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας, τότε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Είτε την αγοράσετε για την επιχείρησή σας ή για το σπίτι σας, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον η τιμή, η τιμή των εξωτερικών καμερών ασφαλείας μπορεί να είναι πολύ υψηλή ή μπορεί να έχει και χαμηλότερο κόστος. Δεύτερον, πρέπει να εξετάσετε τη μάρκα, υπάρχουν τόσες πολλές μάρκες στην αγορά σήμερα. Και τρίτον θα πρέπει να σκεφτείτε την αντοχή και αυτό εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η κάμερα.

Αγοράζοντας μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή περιπέτεια, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς πρόκειται να την χρησιμοποιήσετε. Εάν η κάμερα προορίζεται για την προστασία εμπορευμάτων που είναι μεγάλης αξίας, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσετε μια πιο ακριβή κάμερα. Είναι ακριβώς όπως το λέει και η παροιμία, "ότι πληρώνεις, παίρνεις". Εάν ψάχνετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας μόνο για να παρακολουθείτε τα πράγματα τότε είναι μάλλον ασφαλές να πάρετε μια φτηνότερη. Πάλι μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο της κάμερας που θα πρέπει να αγοράσετε, λαμβάνοντας υπόψη το ποιες είναι οι ανάγκες σας.

Υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές μάρκες για τις ηλεκτρονικές συσκευές και αυτό δεν αλλάζει όταν ψάχνετε να αγοράσετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας. Όπως πάντα, θα υπάρχουν οι γνωστές μάρκες που μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές και στη συνέχεια, θα συναντήσετε και μάρκες που δεν τις έχετε ακούσει ποτέ. Μπορείτε να αισθανθείτε χαμένος προσπαθώντας να αποφασίσετε γι’ αυτό συνήθως είναι μια καλή ιδέα να ρωτήσετε κάποιον στο κατάστημα. Θα γνωρίζουν τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε λόγω της εμπειρίας τους. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα ρωτώντας έναν υπάλληλο τότε μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τους ανθρώπους που γνωρίζετε. Είναι αρκετά σύνηθες στις μέρες μας να γνωρίζετε κάποιον που αγοράζει μια κάμερα για τον ίδιο ακριβώς λόγο με εσάς.

Όταν αγοράζετε μια εξωτερική κάμερα ασφαλείας, η ποιότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Δεδομένου ότι είναι μια εξωτερική κάμερα, θα χρειαστεί ένα καλό περίβλημα ώστε να μπορεί να αντέξει όλες τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας. Η ανθεκτικότητα μπορεί επίσης να είναι σημαντικός παράγοντας όταν η κάμερα χρησιμοποιείται για ένα κατάστημα. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα η κάμερα να υποστεί βανδαλισμούς, άρα η επιλογή ενός μοντέλου που να μπορεί να αντέξει την βία είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Αγοράζοντας εξωτερικές κάμερες ασφαλείας μπορεί να σας εξασφαλίσει σιγουριά, αν τη χρησιμοποιείτε για το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Και, ανάλογα με την ποιότητα της εξωτερικής κάμερας ασφαλείας, θα παραμείνετε ήσυχοι και για τα επόμενα χρόνια.

Γιατί χρειάζεστε μια κάμερα παρακολούθησης

2010-12-11 08:43

κάμερα επιχείρησης

Το ζήτημα του κατά πόσον ή όχι μία κάμερα παρακολούθησης είναι κατάλληλη για εσάς έχει πραγματικά απαντηθεί από ένα άλλο, πιο σημαντικό ερώτημα. Έχετε κάτι που να χρειάζεται να το προστατεύσετε; Οι πιθανότητες λένε ότι έχετε. Οι πιθανότητες λένε ότι έχετε πολλά που χρειάζονται προστασία.

  • Κατοικία
  • Επιχείρηση
  • Πλούτος
  • Συνταξιοδότηση
  • Υπάλληλοι
  • Γάμος
  • Παιδιά
  • Οικογένεια

Μπορεί να έχετε ένα από αυτά, ή μπορεί να τα έχετε και όλα. Οι κάμερες ασφάλειας και παρακολούθησης θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το καθένα ή και όλα από τα παραπάνω. Οι κάμερες παρακολούθησης προστατεύουν εσάς και την ζωή σας.

Αποτρέπουν εγκληματικές ενέργειες. Η παρουσία καμερών μειώνει σημαντικά την εγκληματικότητα και τις παράνομες ενέργειες. Το να γνωρίζεις ότι καταγράφεσαι, είναι αρκετά αποτρεπτικό σε πολλές περιπτώσεις. Αν συμβεί κάποια εγκληματική ενέργεια, έχεις αποδείξεις. Στην σημερινή κοινωνία, η δίωξη των εγκληματιών είναι πολύ πιο εύκολη όταν διαθέτεις αποδεικτικά στοιχεία. Οι κάμερες παρακολούθησης σου παρέχουν ένα αποδεικτικό βίντεο από τα γεγονότα που συμβαίνουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσεις κάποιον ότι έκανε κάτι, όταν έχεις στην κατοχή σου ένα βίντεο με το πρόσωπο που το κάνει αυτό και με καταγεγραμμένη την ώρα και την ημερομηνία.

Πολύ περισσότερος κόσμος και επιχειρήσεις από όσους φαντάζεστε διαθέτουν κάμερες. Ποια ήταν η τελευταία φορά που βρισκόσασταν σε κάποια εταιρεία και δεν είχε κάμερες; Σχεδόν κάθε επιτυχημένη επιχείρηση σήμερα έχει αρκετές κάμερες ασφαλείας εγκατεστημένες. Γνωρίζουν ότι οι κάμερες αποτρέπουν το έγκλημα και παρέχουν αποδεικτικά βίντεο όταν συμβαίνουν εγκληματικές πράξεις.

Οι κάμερες βγάζουν από μόνες τους το κόστος τους. Από αυστηρά οικονομική άποψη, οι κάμερες προλαμβάνουν το έγκλημα. Λιγότερες εγκληματικές ενέργειες σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη και περιθώρια κέρδους για την επιχείρηση σας. Αυτά τα επιπρόσθετα κέρδη εύκολα μπορούν να πληρώσουν την εγκατάσταση των καμερών.

Από μία πιο προσωπική πλευρά, δεν υπάρχει τιμή με την οποία μπορείτε να κοστολογήσετε την ασφάλεια ή την ευημερία του σπιτιού και της οικογένειάς σας, ή την ψυχική σας ηρεμία η οποία έρχεται με την εν λόγω ασφάλεια και ευημερία.

Τα οικιακά συστήματα συναγερμών μπορούν να εμποδίσουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων

2010-12-11 16:43

Κλοπή

Όταν αναλογίζεστε τον σκοπό ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Να προστατεύσετε την οικογένεια σας; Να προστατεύσετε οικογενειακά κειμήλια; Να προστατεύσετε οικιακά είδη μεγάλης αξίας; Λοιπόν, αν αυτές είναι οι απαντήσεις σας τότε σκέφτεστε σωστά. Η αγορά ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας θα προστατεύσει όλα αυτά τα πράγματα, αλλά επίσης θα σας προστατεύσει από την κλοπή προσωπικών σας δεδομένων.

Και με ποιο τρόπο ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας θα προστατεύσει την κλοπή προσωπικών δεδομένων;Σας προστατεύει από την στιγμή που οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες και μπορεί κάποιος να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ακούγεται κάπως τρελό, σωστά; Δεν είναι όπως όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο και αγοράζετε κάτι με την πιστωτική σας κάρτα ή ανταποκρίνεστε σε κάποιο email ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing email) και δίνετε τις τραπεζικές σας πληροφορίες. Λοιπόν, δεν είναι έτσι. Ο κόσμος κρατάει πολλές προσωπικές πληροφορίες στα σπίτια τους και οι διαρρήκτες κλέβουν τις πληροφορίες αυτές με σκοπό να βγάλουν χρήματα.

Είστε ακόμα σκεπτικός; Παρακάτω βρίσκεται μια λίστα με αντικείμενα που μπορεί κάποιος να πάρει για να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

  • Τα σκουπίδια σας. Ένας κλέφτης θα ψάξει μέσα τα σκουπίδια σας για προσωπικές σας πληροφορίες.
  • Ο προσωπικός υπολογιστής σας. Πολλοί κρατούν αρκετές προσωπικές πληροφορίες στον υπολογιστή τους. Ένας κλέφτης μπορεί να κλέψει τον υπολογιστή σας και να σπάσει τον κωδικό σας.
  • Τα αποθηκευτικά σας μέσα. Αυτά μπορεί να είναι παλιός ή νέος εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, PDA, κινητά τηλέφωνα, φλασάκια, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κλπ. Όταν οι πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτά δεν έχουν σβηστεί, τότε θα καταστήσει εύκολο σε ένα κλέφτη να πάρει τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Οι πιστωτικές σας κάρτες, τα δελτία ταυτότητα, διαβατήρια κλπ. μας έχουν πει ότι δεν πρέπει να τα κουβαλάμε μαζί μας αν δεν τα χρειαζόμαστε. Συνήθως πολλοί αφήνουν τα αντικείμενα αυτά στο σπίτι τους διευκολύνοντας έτσι έναν κλέφτη στο να τα χρησιμοποιήσει.
  • Οι επιταγές σας. Ένας κλέφτης θα κλέψει τις επιταγές σας για να έχει πρόσβαση στα τραπεζικά σας στοιχεία.
  • Τα προσωπικά σας έγγραφα. Έγγραφα όπως επιστροφές φόρων, έγγραφα τραπεζικών δανείων κλπ περιέχουν τους αριθμούς της κοινωνικής σας ασφάλισης που θα επιτρέψουν στους κλέφτες να αποσπάσουν προσωπικά σας δεδομένα.

Μία πρόσφατη «έκθεση οικονομικού εγκλήματος προς το δημόσιο» ισχυρίζεται ότι 9,91 εκατομμύρια έπεσαν θύματα της κλοπής προσωπικών δεδομένων και παρουσίασαν ζημίες ύψους 52,6 δισεκατομμυρίων. Είναι επιτακτική ανάγκη για σας να αναλάβετε δράση όσον αφορά στα προσωπικά στοιχεία που βρίσκονται στο σπίτι σας, έτσι ώστε να μην αποτελέσετε και εσείς μέρος μιας στατιστικής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε αγοράζοντας ένα σύστημα συναγερμού

2010-12-11 16:45

Σύστημα οικιακού συναγερμού

Η αγορά ενός οικιακού συστήματος συναγερμού μπορεί να αποδειχτεί μία ανυπόφορη διαδικασία. Τι θα πρέπει να αγοράσετε; Αισθητήρες; Μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης; Προκειμένου να λάβετε την σωστή απόφαση ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχετε να κάνετε είναι έναν απολογισμό της ασφάλειας του σπιτιού σας.

Μια επανεξέταση της ασφάλειας στην κατοικία σας, θα σας επιτρέψει να καθορίσετε ποια είναι τα τρωτά σημεία στο σπίτι σας έτσι ώστε όταν θα αγοράσετε ένα οικιακό σύστημα συναγερμού θα έχετε πάρει τις σωστές αποφάσεις για σας. Παρακάτω είναι μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν θα εκτελέσετε τον απολογισμό ασφαλείας του σπιτιού σας.

  • Έχετε έναν φράκτη γύρω από την ιδιοκτησία σας και οι είσοδοι είναι πάντα κλειδωμένες; Το να μην έχετε ένα φράχτη ή να διατηρείτε τις εισόδους κλειδωμένες θα επιτρέψει στους κλέφτες να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας.
  • Μπορεί ο οποιοσδήποτε να βλέπει στην αυλή σας; Έχοντας μια αυλή που είναι ιδιαίτερα εμφανής, θα επιτρέψει στους κλέφτες να ελέγχουν τη δραστηριότητα στο σπίτι σας.
  • Μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στο δεύτερο όροφο του σπιτιού σας μέσω μιας σκάλας, ενός πλέγματος ή από δέντρα; Έχοντας ψηλά δέντρα ή σκάλες μπορεί να δώσετε στους διαρρήκτες εύκολη πρόσβαση στους πάνω ορόφους του σπιτιού σας.
  • Έχετε επαρκή φωτισμό ώστε να αποτρέψετε κάποιον από το να κρυφτεί κοντά στις πόρτες και τα παράθυρά σας; Ο ανεπαρκής φωτισμός θα επιτρέψει στους διαρρήκτες να κρυφτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση, όταν θα ανοίγετε τις πόρτες ή τα παράθυρα σας.
  • Οι πόρτες σας είναι από σκληρό ατσάλι; Πόρτες από σκληρό ατσάλι είναι ανθεκτικές και δυσκολεύουν τους εισβολείς να τις σπάσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση.
  • Έχετε ματάκι στις εξωτερικές πόρτες; Ένα ματάκι θα σας επιτρέψει να βλέπετε το πρόσωπο που χτυπάει την πόρτα σας, ώστε να εξακριβώσετε αν θέλετε να τον αφήσετε να εισέλθει σε αντίθεση με το να ανοίξετε την πόρτα σας σε έναν διαρρήκτη.
  • Οι συρόμενες πόρτες σας, ασφαλίζουν με βίδες ή μπάρες; Οι συρόμενες πόρτες αποτελούν εύκολα προσπεράσιμο εμπόδιο και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο σπίτι σας.
  • Έχετε κλειδαριές υψηλής ασφάλειας στις πόρτες σας; Μία τέτοια κλειδαριά κάνει την πρόσβαση στο σπίτι σας πιο δύσκολη γιατί απαιτείται κλειδί για να ανοίξει η κλειδαριά deadbolt.
  • Οι κλειδαριές των παραθύρων σας δουλεύουν; Χωρίς κλειδαριές στα παράθυρα είναι εύκολο να παραβιαστούν και να αποκτηθεί πρόσβαση.
  • Έχετε μπάρες ασφαλείας ή σχάρες στα παράθυρα των υπόγειων σας; Τα παράθυρα των υπόγειων είναι ορισμένες από τις περιοχές που παραμελούνται πιο πολύ. Καθώς είναι μικρά, μπορούν εύκολα να σπάσουν και οι κλέφτες να αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς πολύ κόπο.
  • Είναι τα παράθυρα του γκαράζ σας ασφαλισμένα ώστε να αποτραπεί η είσοδος; Όπως τα υπόγεια έτσι και τα παράθυρα αυτά παραμελούνται και επιτρέπουν την πρόσβαση στο σπίτι σας.
  • Η αποθήκη με τα εργαλεία σας είναι κλειδωμένη πάντα; Η αποθήκη σας έχει μια μεγάλη ποικιλία από εργαλεία που θα επέτρεπαν σε κάποιον διαρρήκτη να τα χρησιμοποιήσει για να εισβάλει στο σπίτι σας.

Θυμηθείτε, η κλοπή είναι ένα έγκλημα ευκαιριακό. Οι περιοχές όπου απαντήσατε με όχι, θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε τι ακριβώς χρειάζεστε κατά την αγορά ενός συστήματος συναγερμού με σκοπό να μειώσετε κάθε πιθανότητα κλοπής.