Αρχείο άρθρων

Η ασφάλεια του σπιτιού σας δεν χρειάζεται να κοστίζει ακριβά

2010-11-21 13:44

Ασφάλεια για την οικογένεια στο σπίτι

Το σπίτι σας αποτελεί το ιδανικό μέρος για σας και σας προσφέρει γαλήνη και χαρά. Νοιάζεστε γι' αυτό πάρα πολύ και συνεπώς δεν θα θέλατε κανένας ξένος να το βλάψει ή να προκαλέσει σε αυτό υλικές ζημίες. Εγκαθιστώντας ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι αφού αυτό θα φυλάει το σπίτι σας και θα κρατήσει οποιονδήποτε θρασύ εισβολέα μακριά.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια του σπιτιού μας, του διαμερίσματος ή το γραφείου μας, όλοι θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία που είναι διαθέσιμη, σωστά; Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να εγκαταστήσουν δαπανηρά συστήματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να καταλήξουν να μας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και σημαντικές χρεώσεις μηνιαίως για παρακολούθηση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρία εναλλακτικά μέτρα που μπορούμε να επιλέξουμε για την αποτροπή διαρρηκτών και βανδάλων και είναι πολύ εύκολο για το πορτοφόλι μας να τα ξεκινήσουμε. Αυτές οι τρεις μέθοδοι έχουν αναφερθεί από πρώην εγκληματίες ως οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μέθοδοι στο να τους αποτρέπουν και να τους κρατούν μακριά.

Πρώτον, σκεφτείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικες πινακίδες για ύπαρξη συναγερμού στα παράθυρα σας και ταμπέλες στην αυλή σας. Η μέθοδος αυτή θεωρείται το πιο αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο που μπορείτε πολύ εύκολα και σύντομα να εφαρμόσετε χωρίς να έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ασφαλείας. Οι εγκληματίες είναι πολύ πιθανό πως δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν να εισβάλουν σε ένα σπίτι που διαθέτει σύστημα ασφαλείας το οποίο αναδεικνύεται εμφανώς με αναρτημένες πινακίδες και αυτοκόλλητα σήματα στην αυλή ή στα παράθυρα, αφού είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να προχωρήσουν στο επόμενο σπίτι στη γειτονιά το οποίο δεν θα διαθέτει προειδοποιητικές πινακίδες. Αυτού του είδους τα αυτοκόλλητα ή οι προειδοποιητικές πινακίδες μπορούν εύκολα να αγοραστούν από κάποιο τοπικό κατάστημα που κατασκευάζει ταμπέλες και πινακίδες. Για παράδειγμα μπορεί να γράφουν: Προστασία από τα συστήματα ασφαλείας doorado, παρακολούθηση 24 ώρες. Απλά σιγουρευτείτε ότι οι ταμπέλες και τα σήματα θα τοποθετηθούν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της αυλής σας και σε κάθε παράθυρο, αν αυτό είναι δυνατόν.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε την εντύπωση πως υπάρχει σκύλος στο σπίτι. Οι εγκληματίες είναι απρόθυμοι να εισβάλλουν σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα που μέσα σε αυτό υπάρχει σκύλος. Αυτή η μέθοδος αποτροπής μπορεί να πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση πινακίδων στην αυλή ή στις πόρτες όπου θα αναγράφεται η φράση «Προσοχή Σκύλος». Προσπαθήστε να μην τοποθετείτε πινακίδες με φωτογραφία ενός μοχθηρού Γερμανικού ποιμενικού, γιατί αυτό τείνει να γίνεται αντιληπτό από τους κλέφτες ως μια πλαστή προσπάθεια από τους ιδιοκτήτες να τους εξαπατήσουν και ως προσβλητική για αυτούς μέθοδος αποτροπής (Το οποίο βέβαια, δεν είναι αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να επιτύχουμε!). Συμπληρωματικά μπορείτε να κάνετε το σενάριο αυτό πιο πιστευτό τοποθετώντας ένα πιάτο φαγητό και ένα κύπελλο με νερό έξω από την πόρτα.

Τέλος, ψεύτικες κάμερες ασφαλείας ή σειρήνες έχουν αποδειχτεί να λειτουργούν αποτρεπτικά και να αλλάζουν την συμπεριφορά των ανθρώπων αποτελώντας εμπόδιο για όσους θέλουν να εισβάλουν στο σπίτι ή στο γραφείο. Τα ομοιώματα κάμερας δεν είναι πραγματικές κάμερες αλλά οπωσδήποτε μοιάζουν με αληθινές. Τοποθετούνται σε ψηλό σημείο σε κάποιον εξωτερικό τοίχο κοντά σε μία είσοδο και γίνονται άμεσα αντιληπτές από όλους στην περιοχή διότι έχουν μία μικρή φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει και με αυτό τον τρόπο φανερώνει ότι η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε κοντινό σημείο πινακίδες που θα αναγράφουν ότι για παράδειγμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιδιοκτησία αυτή προστατεύεται με βιντεοπαρακολούθηση». Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των τύπων καμερών και ανακαλύφθηκε ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι παρακολουθούνται τείνουν να συμπεριφέρονται πιο ευγενικά και στις περισσότερες φορές θα αποφύγουν να διαπράξουν κάποια παράνομη πράξη.

Ως συμπέρασμα, Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι σε κάθε περίπτωση αυτές οι μέθοδοι είναι ανώτερες από τα πραγματικά συστήματα ασφαλείας αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν τα οικονομικά σας βρίσκονται σε στενότητα, όπως συμβαίνει και για τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας, τότε αυτές οι τρεις μέθοδοι αποτελούν σαφώς αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις τις οποίες και θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας.

Προστατέψτε το σπίτι σας στις διακοπές των Χριστουγέννων

2010-11-21 13:56

Άγιος Βασίλης

Τα Χριστούγεννα είναι μια φανταστική εποχή για την οικογένεια. Όλοι μαζί απολαμβάνουν την εορταστική περίοδο, καταναλώνουν γαλοπούλα και διάφορα ποτά και γενικά περνάνε ωραίες οικογενειακές στιγμές. Αυτές είναι πραγματικά οι αξέχαστες στιγμές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν όλα αυτά να μας τα χαλάσουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και αυτό είναι το κύριο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε αυτά τα Χριστούγεννα. Στατιστικά, οι διαρρήξεις και οι παραβιάσεις σπιτιών είναι εξαιρετικά συχνές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και τείνουν να αυξάνουν σε αριθμό.

Επιπρόσθετα, η τρέχουσα αύξηση των απολύσεων μαζί με την καθοδική πορεία των οικονομικών οδηγεί τους ανθρώπους στο να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να βγάλουν μερικά χρήματα και δυστυχώς κάποιοι θα στραφούν στις κλοπές και στις διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων.

Τις εβδομάδες που προηγούνται της περιόδου των Χριστουγέννων μπορεί να επισκέπτεστε μέλη της οικογένειας σας για να τους δώσετε δώρα, ξοδεύετε χρόνο στις χριστουγεννιάτικες αγορές ή τρέχετε για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα λείπετε από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εδώ θα σας δώσουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές ως μια μορφή προστασίας που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας θα είναι ασφαλές και θα εμποδιστούν οι διαρρήκτες από το να εισέλθουν στο σπίτι και να σας κλέψουν.

  • 1. Διατηρήστε ορισμένα φώτα ανοιχτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας: Τέτοια μέρη μπορεί να είναι η κουζίνα, το Χολ ή ακόμα και το σαλόνι σας. Χρησιμοποιείστε χρονοδιακόπτες για τα φώτα σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτά ανάβουν όταν ο ήλιος δύει και πέφτει το σκοτάδι. Ως συνέχεια όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, το ραδιόφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τους διαρρήκτες αφού κάθε ήχος που προέρχεται από το σπίτι θα αποτρέψει οποιονδήποτε από το να εισέλθει στο σπίτι.
  • 2. Εγκαταστήστε αντικλεπτικά συστήματα συναγερμού. Πραγματικά φαίνεται αρκετά αυτονόητο, αλλά η ανάγκη αντικλεπτικών συστημάτων συναγερμού που θα ειδοποιούν την αστυνομία ή τους γείτονες όταν κάποιος εισβολέας βρίσκεται στο σπίτι σας, γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάρα πολύ ακριβό. Βεβαιωθείτε ότι κάνει τη δουλειά του σωστά και αποτελεσματικά. Αυτό θα μπορούσε να σας σώσει αυτά τα Χριστούγεννα.
  • 3. Ενημερώστε τους γείτονες. Ορισμένες φορές μπορείτε να ζητήσετε από τους γείτονες σας, να κοιτάνε το σπίτι σας ενώ εσείς θα βρίσκεστε μακριά. Η προσοχή που θα δίνεται μπορεί να μην είναι στο 100%, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι κάποιος παρακολουθεί την ιδιοκτησία σας ταυτόχρονα με τα άλλα μέτρα ασφάλειας έχετε πάρει.
  • 4. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειδωμένα: Φαίνεται απλό, ωστόσο είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν κλειδώνουν τα παράθυρα τους σωστά. Τα αφήνουν χωρίς να τα κλείσουν σωστά, ή ελαφρώς ανοιχτά. Κάθε ευκαιρία που δίνετε σε έναν διαρρήκτη, θα την εκμεταλλευτεί. Βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι κλειδωμένα και ασφαλισμένα. Οτιδήποτε κλειδιά πρέπει να απομακρύνονται και να τοποθετούνται μακριά από το παράθυρο.
  • 5. Βεβαιωθείτε ότι και η μπροστινή αλλά και η πίσω πόρτα είναι ασφαλείας. Η μπροστινή και η πίσω πόρτα είναι τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Κάθε σπίτι όπου δεν διαθέτει πόρτα ασφαλείας στην κύρια είσοδο ή και στην πίσω πόρτα είναι επιρρεπές για διάρρηξη. Πόρτες χαμηλής ποιότητας μπορούν εύκολα να σπάσουν με μία κλωτσιά και οι εισβολείς να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Το να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές θα αποτρέψει ορισμένους από τους πιο αποφασιστικούς διαρρήκτες που θα δυσκολέψετε την δουλειά τους και θα σιγουρευτείτε ότι θα απολαύσετε την εορταστική περίοδο χωρίς το άγχος των διαρρήξεων στο σπίτι σας.

Ασύρματος φράκτης υπερύθρων

2010-12-05 08:19
Σταματήστε έγκαιρα τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και ενημερωθείτε για τον κίνδυνο πριν πλησιάσουν την περιουσία σας με ένα αόρατο φράκτη προστασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Περιλαμβάνει 4 δέσμες υπερύθρων ακτίνων και δίνει σήμα για συναγερμό όταν ένα αντικείμενο "κόψει" 2 διαδοχικές δέσμες. Χρήση εσωτερική ή εξωτερική.
  • Με περιστρεφόμενη βάση 360º για ευκολότερη εστίαση των ακτίνων και αλουμινένιο περίβλημα για αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες.
  • Διαθέτει βομβητή για ακουστική επιβεβαίωση εστίασης των ακτίνων (ο βόμβος μπορεί να παραμείνει ή να αφαιρεθεί μετά την εγκατάσταση).
  • Αποτρέπει ψεύτικους συναγερμούς προερχόμενους από μικρά ζώα, πουλιά, φύλλα δέντρων και από το ηλιακό φως.
  • Με μοντέρνο σχεδιασμό, αργυρόλευκο περίβλημα και ειδικές βάσεις για ευκολία στην τοποθέτηση.
  • Ιδανικό για βεράντες, πόρτες, μπαλκονόπορτες και εξωτερική περίφραξη οικιών, γκαράζ, ανοικτές αποθήκες, στάνες.

Προδιαγραφές:

  • Max απόσταση σε εσωτερικό χώρο: 40m
  • Max απόσταση σε εξωτερικό χώρο: 20m
  • Αριθμός υπέρυθρων δεσμών: 4
  • Κατάσταση για σήμα συναγερμού: φραγή 2 διαδοχικών υπέρυθρων ακτίνων ταυτόχρονα
  • Πηγή χρησιμοποιούμενου φωτός στις δέσμες: Υπέρυθρη ψηφιακή παλμική δέσμη
  • Χρόνος ανταπόκρισης: 100-500ms
  • Έξοδος για ενεργοποίηση συναγερμού: Έξοδος ρελέ NO, NC - Ρεύμα εξόδου: 0.5Αmax
  • Παροχή ρεύματος: DC 9-24V, AC 8-18V
  • Ισχύς λειτουργίας: 15W
  • Ρεύμα λειτουργίας: 80mA
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: -25ºC ÷ +55ºC
  • Όρια σχετικής υγρασίας: 5% ÷ 95%
  • Δυνατότητα ρύθμισης γωνίας για εστίαση ακτίνων: 360º
  • Υλικό περιβλήματος: Κράμα Αλουμινίου
  • Καθαρό βάρος: 600g
  • Μικτό βάρος: 850g 

Πως θα αποφύγετε τους ψευδείς συναγερμούς με σωστή συντήρηση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού σας

2010-12-05 10:45

home security

Πρόσφατα όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν πάρει την απόφαση να ενισχύσουν τα σπίτια τους με την τεχνολογία που απαιτείται για την φύλαξη τους. Ούτως ή άλλως, τα ποσοστά των ληστειών είναι αυξημένα σε ολόκληρη την χώρα και δεδομένου ότι η απειλή αυτή όλο και αυξάνεται και αφορά κάθε κατοικημένη περιοχή, είναι πλέον αδύνατο να πει κανείς ότι στην δικιά του γειτονιά είναι απίθανο να παρουσιαστεί τέτοιου είδους πρόβλημα.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι που κάνουν την έξυπνη κίνηση να επενδύσουν στην επιπλέον προστασία ενός συστήματος ασφαλείας, στο τέλος δεν αποφεύγουν να πέσουν θύματα διάρρηξης. Αυτό συμβαίνει επειδή όπως και τα άλλα είδη τεχνολογίας, έτσι και τα οικιακά συστήματα συναγερμού χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα, συντήρηση και τεχνογνωσία για να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πρέπει. Αν δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, τότε η παρεχόμενη προστασία είναι πολύ μικρότερη.

Το πρώτο βήμα ώστε να εξασφαλιστεί ότι ένα σπίτι είναι πιο ασφαλές και καλύτερα προστατευμένο είναι απλά να έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλεύεστε αυτό που έχετε συνέχεια στην διάθεση σας. Πολλά και διαφορετικά νοικοκυριά εκεί έξω έχουν ήδη επενδύσει σε επιπλέον βοήθεια όσον αφορά στην προστασία ενός σπιτιού, αλλά οι ένοικοι στην πραγματικότητα ποτέ δεν το έβαλαν σε λειτουργία.

Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλές Ελληνικές οικογένειες, είτε όταν λείπουν από το σπίτι για μερικές ώρες είτε για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, απλά δεν κάνουν τον κόπο να θέσουν το σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία. Και χωρίς ο συναγερμός να έχει τεθεί σε λειτουργία ώστε να είναι σε ετοιμότητα, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει την δουλειά για την οποία είναι σχεδιασμένος.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που λειτουργεί αποτρεπτικά στο να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επένδυση σας σε έναν συναγερμό ασφαλείας, είναι η ακατάλληλη συντήρηση η οποία ορισμένες φορές έχει ως συνέπεια την λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού, πράγμα αγχωτικό για τους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα συχνά πλέον να μη μπαίνουν ξανά στον κόπο να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Υπάρχουν αρκετές προβληματικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι η αιτία μίας λανθασμένης ενεργοποίησης συναγερμού, ενώ ο εντοπισμός και η αλλαγή τους θα ήταν απλά θέμα μερικών λεπτών.

Για νοικοκυριά που πρόσφατα πρόσθεσαν ένα τετράποδο νέο φίλο στην οικογένεια τους, ένας σκύλος ή μία γάτα που συνεχώς τρέχει εδώ και εκεί, ορισμένες φορές θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ευαίσθητους αισθητήρες οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί πριν από την παρουσία κατοικίδιων στον χώρο. Μιλήστε με την εταιρεία που σας παρείχε τα συστήματα ασφαλείας, ενημερώστε τους για την παρουσία ενός νέου σκύλου ή γάτας στο σπίτι και έτσι είναι εύκολο να γίνει μία αναδιάρθρωση των αισθητήρων ώστε να κάνουν το σύστημα συναγερμού του σπιτιού να λειτουργήσει σωστά.

Επιπροσθέτως, είναι κρίσιμο να λάβετε και άλλα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι η τεχνολογία αποδώσει. Τα νεότερα συστήματα που υπάρχουν, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και με μπαταρία πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση μίας διακοπής ρεύματος, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σκεφτείτε πως αν έχετε επενδύσει σε μία τέτοια αναβάθμιση, πλέον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα πράγματα θα πάνε ή δεν θα πάνε καλά μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπου θα βρίσκεστε μακριά. Ομοίως, το να είστε ενήμεροι ότι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να αντικαθιστά τις μπαταρίες στα συστήματα συναγερμού και στα φώτα με αισθητήρες κίνησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο να γίνεται ένας επανέλεγχος ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Και φυσικά, είναι πάντα απαραίτητο να είστε βέβαιοι ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά και ασφαλισμένα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ένα σύστημα συναγερμού δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν θα είναι ενεργοποιημένο. Ο εντοπισμός και η φροντίδα ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους πιθανές παγίδες σχετικά με την ασφάλεια, δεν απαιτεί κάποιος να είναι εξειδικευμένος σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας που έχει επενδύσει σε κάποια επιπλέον βοήθεια για να απομακρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες θα μπορεί να είναι σε θέση να εκπληρώνει τα καθήκοντα αυτά με ευκολία.

Επενδύστε σε οικιακά συστήματα ασφαλείας για την προστασία των παιδιών σας

2010-12-05 11:29

Ασφαλές σπίτι με σύστημα συναγερμού

Οι γονείς διαρκώς ανησυχούν για την ευημερία των παιδιών τους, αν τρέφονται σωστά, αν είναι υγιή, και εάν είναι ασφαλή από τους διάφορους κινδύνους. Οι γονείς προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους κάθε πιθανό κίνδυνο, αν αυτό είναι δυνατόν. Ενώ το σπίτι είναι ένα φαινομενικά ασφαλές καταφύγιο για τα παιδιά, μπορεί επίσης να αποδειχθεί επικίνδυνο αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί από διαρρήκτες και άλλους εγκληματίες. Η επένδυση σε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού μπορεί να είναι απλά ο τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος διάρρηξης και να σας εξασφαλίσει ότι τα παιδιά σας είναι σώα και αβλαβή.

Εκπαιδεύοντας τα παιδιά σας ώστε να συμπεριφέρονται σωστά στο σπίτι, είναι σημαντικό προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν. Για την προσωπική τους υγεία και ασφάλειά, τα μικρά παιδιά θα πρέπει να απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις συσκευές της κουζίνας, δεδομένου ότι έχουν αιχμηρά άκρα που μπορεί να τραυματίσουν ακόμη και έναν ενήλικα, εάν δεν γνωρίζει πώς να τις χρησιμοποιεί. Επιπλέον, τα μικρά παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι είναι απαραίτητο να ενημερώσουν τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους για το που βρίσκονται, όταν παίζουν έξω με τα παιδιά της γειτονιάς. Παρόλο που αυτό είναι κάτι χιλιοειπωμένο και οι γονείς έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για αυτό, χρειάζεται να το τονίσουμε ξανά. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μιλάνε με αγνώστους.

Όταν τα παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι, ακόμη και αν είναι μόνο για λίγα λεπτά, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συμβαίνουν σπάνια και να ελαχιστοποιηθούν! Ωστόσο, μερικές φορές, οι γονείς πρέπει να «πεταχτούν» σε μια δουλειά και το να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι για λίγα λεπτά μόνα τους, αποτελεί την ύστατη λύση. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίγουν την πόρτα σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από ένα πολύ στενό οικογενειακό φίλο ή συγγενή. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει πιθανός κίνδυνος.

Επιπλέον, τα παιδιά θα πρέπει να είναι επιφυλακτικά ακόμη και όταν απαντούν στο τηλέφωνο. Δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύψουν ότι είναι στο σπίτι μόνα, καθώς μπορεί να βάλει σε πειρασμό τον καλούντα να εισβάλλουν στο σπίτι είτε για να το ληστέψει είτε για να απαγάγει τα παιδιά. Ίσως, οι γονείς μπορούν να εφαρμόσουν έναν κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά δεν επιτρέπεται να σηκώσουν το τηλέφωνο αν δεν είναι απόλυτα σίγουρα ότι είναι ένας από τους γονείς αυτός που καλεί. Οι γονείς μπορούν να καλούν και να αφήνουν το τηλέφωνο να χτυπήσει μερικές φορές, να κλείσουν, και στη συνέχεια, να καλέσουν πάλι, έτσι ώστε τα παιδιά τους γνωρίζουν ποιος καλεί.

Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι για τα παιδιά στο σπίτι, αλλά η επένδυση σε ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος. Αν ένας διαρρήκτης προσπαθήσει να εισβάλει στο σπίτι σας, ενώ τα παιδιά σας είναι μέσα, ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί. Ο δυνατός ήχος που θα ακουστεί από την ενεργοποίηση του συναγερμού θα ειδοποιήσει τους κατοίκους του σπιτιού και τους περαστικούς για το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έτσι, τα παιδιά σας θα είναι ασφαλή από την πιθανή βίαιη συμπεριφορά ενός διαρρήκτη. Εκπαιδεύοντας τα παιδιά σας σχετικά με την σωστή συμπεριφορά είναι σημαντικό και μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που ίσως προκύψουν. Ωστόσο, επενδύοντας σ' ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι εγγυημένη προστασία και σας παρέχει σιγουριά γνωρίζοντας ότι τα παιδιά σας είναι σώα και αβλαβή.