Αρχείο άρθρων

Επιλέγοντας το Κατάλληλο Σύστημα Συναγερμού

2010-12-11 16:46

Η οικιακή ασφάλεια είναι ένα από τα πρωτεύοντα θέματα που έχουν στο μυαλό τους αρκετοί άνθρωποι. Η εγκληματικότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και απλώνεται από τις παραδοσιακές αστικές περιοχές και στα προάστια. Σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες στατιστικές, μια εισβολή σε σπίτι εμφανίζεται κάθε 15 δευτερόλεπτα. Με αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία που μας παρουσιάζονται όλη την ώρα στα δελτία ειδήσεων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναζητούν σε οικιακά συστήματα συναγερμού έναν τρόπο για να προστατεύσουν την οικογένεια και τα σπίτια τους.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οικιακών συστημάτων συναγερμού στην αγορά για να επιλέξετε. Ωστόσο, ένα ερώτημα που περνάει από το μυαλό όλων μας όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι, είναι αν το σύστημα θα πρέπει να είναι ασύρματο ή ενσύρματο. Καθώς και τα δύο συστήματα είναι αξιόπιστα, ωστόσο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ενσύρματα οικιακά συστήματα συναγερμού
Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι:

  • Η αγορά τους κοστίζει λιγότερο και γενικά το κόστος παρακολούθησης είναι επίσης μικρότερο
  • Έχουν λιγότερους ψευδείς συναγερμούς
  • Ο πίνακας ελέγχου βρίσκεται μακριά από τη σειρήνα και το πληκτρολόγιο, συνεπώς είναι πιο δύσκολο να αποσυνδεθούν

Τα βασικά μειονεκτήματα είναι τα εξής:

  • Μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο και ακριβό να τα εγκαταστήσετε.
  • Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός περιοχών παρακολούθησης στον πίνακα ελέγχου, έτσι οι αισθητήρες θα πρέπει να ομαδοποιηθούν γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της ακριβής τοποθεσίας του εισβολέα, εάν είστε στο σπίτι σας.
  • Δεν μπορείτε να πάρετε αυτό το σύστημα μαζί σας εάν μετακομίσετε σε νέο σπίτι.

Ασύρματα Οικιακά Συστήματα Συναγερμού
Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

  • Εάν η τηλεφωνική γραμμή δεν δουλεύει, το σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί.
  • Είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί και να επεκταθεί ή να γίνει αναβάθμιση.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε το σύστημα εάν μετακομίσετε σε νέο σπίτι.

Τα βασικά μειονεκτήματα είναι τα εξής:

  • Θα πρέπει να παρακολουθείτε και να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες.
  • Ο πίνακας ελέγχου είναι πιο κοντά με το πληκτρολόγιο και τη σειρήνα, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την εξουδετέρωση του συναγερμού με μια κίνηση.
  • Η εμβέλεια μετάδοσης μπορεί να επηρεαστεί από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αποτελεσματικό οικιακό σύστημα ασφάλειας μπορεί να στηθεί με κάθε προϋπολογισμό. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σκεφτείτε αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας είναι αν το σύστημα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες σας και κατά πόσον μπορεί να επεκταθεί για να καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες σας.

Αισθητήρες συναγερμού, το πιο σημαντικό κομμάτι του συστήματος ασφαλείας σας

2010-12-11 16:48

Προστασία σπιτιού με συναγερμό ασφαλείας

Ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε προστασία από πιθανούς κινδύνους. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι αισθητήρες συναγερμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για κάθε σύστημα ασφαλείας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι αισθητήρες είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός συστήματος ασφαλείας. Κατανοώντας τους λόγους αυτούς, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όποιο σύστημα και να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας, θα πρέπει να έχει όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για να κρατήσει την οικογένειά σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

Οι ακόλουθοι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι ότι ο αισθητήρας ανιχνεύει την κίνηση μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Τότε, θα είναι σε θέση να μεταφέρει τις πληροφορίες σε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου στο σπίτι σας. Αυτό στη συνέχεια θα σας ενημερώσει ότι έχει ανιχνευθεί κάποια κίνηση. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποια είναι αυτή η κίνηση ώστε να διαπιστώσετε αν πρόκειται για κίνδυνο. Οι αισθητήρες θα ξεκινήσουν τον συναγερμό ο οποίος σας προειδοποιεί για κίνδυνο ώστε να μπορέσετε να πάρετε την οικογένειά σας σε ασφαλές μέρος εάν η κινητικότητα γίνεται πολύ έντονη.
  • Τα παράθυρα και οι πόρτες χρησιμοποιούν αισθητήρες οι οποίοι είναι γνωστοί ως μαγνητικοί ανιχνευτές. Είναι κατασκευασμένοι από δύο μαγνητικά στοιχεία τα οποία τοποθετούνται στην κάσα του παραθύρου και της πόρτας και το άλλο είναι η πόρτα ή το παράθυρο από μόνο του. Αν κάποιο από αυτά ανοίξει όταν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος, αυτό θα κάνει τον συναγερμό να ηχήσει μέσα στο σπίτι το οποίο πάλι σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε την οικογένεια σας σε ασφαλές σημείο και να καλέσετε σε βοήθεια αν αυτό είναι δυνατόν. Αυτού του είδους οι αισθητήρες δεν θα βοηθήσουν στην περίπτωση που το τζάμι είναι σπασμένο και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο επόμενος αισθητήρας είναι απαραίτητος.
  • Το σπάσιμο ενός τζαμιού είναι πολύ θορυβώδες, αλλά μπορεί να υπάρχουν άλλοι θόρυβοι στο σπίτι που ίσως να τον υπερκαλύπτουν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να έχετε έναν αισθητήρα σπασίματος τζαμιού στα παράθυρά σας. Αυτός θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό αν κάποιος διαρρήκτης προσπαθήσει να σπάσει το τζάμι για να εισέλθει στο σπίτι.
  • Το να έχετε έξω από το σπίτι σας φώτα με αισθητήρες εντοπισμού κίνησης, είναι πάντα μια καλή ιδέα. Αυτοί οι αισθητήρες εγκαθίστανται σε φώτα τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά από το σπίτι σας και σε περίπτωση εντοπισμού κίνησης θα ανάψουν το φως. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν υπάρχει κίνδυνος ώστε αμέσως να καλέσετε σε βοήθεια.

Τώρα που γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους όλοι αυτοί οι αισθητήρες είναι τα πιο βασικά μέρη ενός συστήματος ασφαλείας, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το σύστημα που επιλέγετε σας τους παρέχει. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι τα μέλη της οικογένειας σας έχουν ολοκληρωτική προστασία όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Προστατεύστε το εξοχικό σας με έναν οικιακό συναγερμό

2010-12-11 16:50

Εξοχικό σπίτι

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σε διάφορα μέρη της χώρας αρχίζουν να επενδύουν στην οικιακή ασφάλεια για την καλύτερη προστασία των σπιτιών αυτών όταν δεν κατοικούνται. Κάθε ιδιοκτήτης δεύτερης κατοικίας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να πάρει επιπλέον μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και των δύο σπιτιών του. Όταν κάποια κατοικία δεν κατοικείται, που αυτό συμβαίνει για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου για τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας και εξοχικού, τότε είναι ευάλωτη απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες.

Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τρόπους να βγάλουν μερικά λεφτά γιατί είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να εισβάλει σε αυτά και να τα ληστέψει σε σχέση με τις πρώτες κατοικίες. Αν είστε κάτοχος δεύτερης κατοικίας υπάρχουν μερικά απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε αυτό το σπίτι αλλά και την πρώτη σας κατοικία όταν κάποιο από τα δύο θα είναι άδειο.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών είναι οι διαρρήξεις για λόγους διασκέδασης. Αυτό συνήθως συμβαίνει από νεαρά άτομα (house hoppers) που ψάχνουν να βρουν κάποιο μέρος για να πάνε με τους φίλους τους και να κάνουν ένα πάρτι. Αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ότι διάφοροι έφηβοι, κάτοικοι της γύρω περιοχής όπου βρίσκεται το εξοχικό σας, με ευκολία μπαίνουν μέσα στο σπίτι σας και το χρησιμοποιούν.

Αυτά τα άτομα συνήθως ξέρουν σε ποιες περιόδους του έτους το σπίτι δεν κατοικείται και έτσι γνωρίζουν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνουν ένα τέτοιο έγκλημα χωρίς να πιαστούν. Αν το σπίτι δεν προστατεύεται από κάποιου είδους οικιακού συστήματος ασφαλείας, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα για τους εφήβους προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι σας θα γίνει κάποια εισβολή και το πιο πιθανό είναι ότι θα προκληθούν ζημιές και κλοπές.

Εκτός από τους έφηβους εισβολείς, υπάρχουν και κάποιοι πιο ειδικευμένοι εγκληματίες για να ανησυχείτε. Συνήθως, σπίτια που βρίσκονται σε δημοφιλείς περιοχές διακοπών, σε οποιαδήποτε από τις παραλίες ή σε βουνά, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι τα σπίτια σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εγκληματίες που σε τακτική βάση εισβάλλουν σε σπίτια, γνωρίζουν ότι αυτά τα σπίτια είναι συχνά ακατοίκητα. Επίσης ξέρουν ότι στην γειτονιά οι ενοικιαστές και οι ένοικοι είναι παροδικοί αφού φεύγουν και έρχονται όλη την ώρα.

Αυτό είναι προς όφελος ενός δυνητικού εισβολέα, επειδή ένας γείτονας δεν θα το πολυσκεφτεί όταν θα δει κάποιον που δεν αναγνωρίζει στην είσοδο του σπιτιού σας, αφού ακριβώς θα υποθέσει πως πρόκειται για έναν ενοικιαστή. Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να αποκτήσετε ένα οικιακό σύστημα συναγερμού, έτσι ώστε οι γείτονες και οι αρχές θα γνωρίζουν πότε ένας ανεπιθύμητος εισβολέας μπαίνει στο σπίτι σας.

Η απόκτηση ενός οικιακού συναγερμού μπορεί να κάνει την διαφορά. Δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχείτε για το ένα σας σπίτι όταν βρίσκεστε στο άλλο. Δεν χρειάζεται πια να λέτε στους γείτονες να ελέγχουν το σπίτι σας. Ένα καλό οικιακό σύστημα ασφαλείας σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκουραστείτε ενώ θα είστε σίγουροι ότι τα σπίτια σας είναι ασφαλή όταν βρίσκεστε είτε στο ένα είτε σε κανένα από αυτά.

Μπορείτε να βρείτε ένα σύστημα που θα σας κρατά ενήμερο για τυχόν εισβολείς και έτσι θα σας προσφέρει ηρεμία. Θα σας κρατήσει μακριά από κατεργάρηδες εφήβους και πιο ειδικευμένους κλέφτες. Άρα, αν έχετε μία δεύτερη κατοικία η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο διάρρηξης κοιτάξτε να βρείτε κάποιο σύστημα για να την προστατεύσετε καλύτερα.

Συμβουλές ασφαλείας για να αποθαρρύνετε τους κλέφτες από το να στοχοποιήσουν το σπίτι σας

2010-12-11 16:51

Διαρρήκτης

Ο διαρρήκτης παρακολουθεί την γειτονιά, περνώντας τακτικά πάνω και κάτω στον δρόμο προσπαθώντας να εντοπίσει το νέο του θύμα. Παρατηρεί κάθε σπίτι, για να αποφασίσει ποιο είναι πιο εύκολα προσβάσιμο, έχοντας παράλληλα τα πιο πολλά λάφυρα για να κλέψει. Το βικτοριανό σπίτι στην γωνία φαίνεται να έχει πολλά πολύτιμα αντικείμενα. Όμως είναι καλά φωτισμένο. Ο γείτονας του φαίνεται να έχει ένα καλό αυτοκίνητο και ίσως και κάποια πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, αλλά μπορείς να ακούσεις γαύγισμα από κάποιο άγριο σκυλί. Το σπίτι στην γωνία, ενώ είναι πιο ταπεινό, είναι το μισό τυλιγμένο στο σκοτάδι και το άλλο μισό φωτισμένο με μία γιγαντιαία βελανιδιά κατάφυτη επάνω στο δρόμο. Εντόπισε το θύμα του. Χωρίς την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας στο σπίτι, το σπίτι σας, μπορεί επίσης να πέσει θύμα ληστείας ενός διαρρήκτη.

Ενώ ο γνώμονας φαίνεται να είναι η πιθανή αξία των αντικειμένων που θα κλέψουν, οι διαρρήκτες τείνουν να στοχεύουν σπίτια που εμφανίζονται ως τα πιο εύκολα προσβάσιμα σε σχέση με τα άλλα σπίτια του τετραγώνου. Γι’ αυτό, τα σπίτια που καλύπτονται από σκοτάδι και έχουν ελλιπή φωτισμό, τείνουν να είναι πιο ελκυστικά για τους διαρρήκτες. Ομοίως, οι κατοικίες που έχουν μία κατάφυτη θαμνώδη περιοχή, επίσης, θα προσελκύσουν τους διαρρήκτες. Τόσο το σκοτάδι όσο και τα κατάφυτα δέντρα, παρέχουν πρόσθετη κάλυψη για το διαρρήκτη, καθώς αυτός προσπαθεί να εισβάλει στο σπίτι σας. Θέλει να αποφύγει να εντοπιστεί από τους γείτονες και τους διερχόμενους και το σκοτάδι τον βοηθάει να το κατορθώσει.

Συμβουλές οικιακής ασφάλειας για την αποτροπή των διαρρηκτών από το να στοχοποιήσουν το σπίτι σας είναι να συμπεριλάβετε μέτρα για τη μείωση της κάλυψης που παρέχεται για τους διαρρήκτες. Το πρώτο βήμα θα ήταν να διατηρείτε το σπίτι σας καλά φωτισμένο. Φώτα με αισθητήρες κίνησης που εγκαθίστανται σε όλες τις εισόδους του σπιτιού σας, θα διασφαλίσουν ότι οι ένοικοι και οι γείτονες μπορούν να βλέπουν ποιος πλησιάζει στο σπίτι. Επιπλέον, κρατώντας τα δέντρα και τους θάμνους σας καλά καθαρισμένους επίσης θα εξαλείψει κάθε πιθανή κρυψώνα για τον διαρρήκτη.

Σκυλιά φύλακες αποτελούν επίσης ένα βαρύ αποτρεπτικό μέσο για τους διαρρήκτες, επειδή το να έχουν να κάνουν με έναν άγριο σκύλο ή το γαύγισμα του που θα ξυπνήσει τους ιδιοκτήτες είναι κάτι που ο διαρρήκτης θέλει να το αποφύγει. Γιατί να στοχοποιήσουν ένα σπίτι με σκύλο αφού υπάρχουν πολλά άλλα στην γειτονιά που δεν διαθέτουν κάποιο σκυλί με άγριες διαθέσεις. Οι ιδιοκτήτες σκύλων ξέρουν ότι οι σύντροφοι τους με κυνόδοντες είναι πολύ προστατευτικοί όσον αφορά στην περιοχή τους, γαβγίζοντας και ορμώντας σε όποιον δεν ανήκει σε αυτήν. Αν ήδη είστε κάτοχος σκύλου, προσφέρει την πρόσθετη ασφάλεια η οποία μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε έναν διαρρήκτη που στοχεύει το σπίτι σας ώστε να παραιτηθεί από αυτό και να πάει σε κάποιο άλλο.

Αν δεν έχετε σκύλο και δεν είστε τύπος που του αρέσουν τα ζώα μπορείτε να επενδύσετε σε μία ηλεκτρονική συσκευή σκύλου φύλακα η οποία λειτουργεί κάνοντας μιμήσεις από ήχους και γαβγίσματα σκύλου. Όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι ή φεύγετε από το σπίτι, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε τον ηλεκτρονικό φύλακα σκύλο και θα προσομοιώσει την παρουσία ενός ολοζώντανου σκύλου. Ενώ ο ξένος πλησιάζει το σπίτι, τα γαβγίσματα θα αρχίσουν σταδιακά να αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα όσο αυτός πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά. Η ιδανική κατάσταση θα είναι ο διαρρήκτης να ματαιώσει τα σχέδια του λόγω της παρουσίας του σκύλου.

Αυτά τα οικιακά μέτρα ασφαλείας έχουν ως στόχο να αποθαρρύνουν τους διαρρήκτες από το να επιχειρήσουν να εισβάλλουν στο σπίτι από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, απλά το να εφαρμόσετε μόνο αυτά, μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσει μια διάρρηξη που μπορεί να συμβεί στο σπίτι σας. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού, όλα αυτά τα μέτρα θα κάνουν σπουδαία δουλειά για την εξασφάλιση της κατοικίας σας από τους πιθανούς κινδύνους και διαρρήξεις.

Επιλέγοντας ένα εξωτερικό οικιακό σύστημα ασφαλείας με κάμερα

2010-12-11 16:52

κλέφτης χρημάτων

Ένας βασικός αντικλεπτικός συναγερμός είναι ίσως αυτό που αρχικά χρειάζεστε για να νιώθετε ασφαλείς, αλλά πολλοί αισθάνονται πως χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας όπως είναι οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας για να διατηρήσουν τα προσωπικά τους υπάρχοντά, τα μέλη της οικογένειας τους, το σπίτι ή το γραφείο τους πραγματικά σε ασφάλεια.

Καθώς πολλές επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες κατοικιών έχουν εγκαταστήσει εξωτερικά συστήματα κάμερας μόνο αφού πρώτα αντιμετώπισαν προβλήματα με διαρρήξεις ή βανδαλισμό, το κόστος των εξωτερικών συστημάτων επιτήρησης έχει μικρύνει τόσο, ώστε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος κανείς να περιμένει.

Οι εξωτερικές κάμερες επιτήρησης μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να καταγράφουν διαρκώς, αλλά τα περισσότερα μοντέλα ενεργοποιούνται με ανιχνευτή κίνησης. Οι εξωτερικές κάμερες με ανιχνευτές κίνησης είναι και αυτές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά εξ αιτίας της εξοικονόμησης κόστους αλλά και επειδή δεν χρειάζεται να ψάχνετε ανάμεσα σε ώρες βίντεο για να εντοπίσετε ακριβώς το υλικό που χρειάζεστε για να βρείτε την απάντηση στο πρόβλημα σας.

Ενώ κάποιοι λένε ότι οι εξωτερικές κάμερες ενεργοποιούνται από ζώα ή και από τον άνεμο, τουλάχιστον τα περιστατικά αυτά σας ενημερώνουν ότι οι κάμερες δουλεύουν και ορισμένοι μπορεί ακόμα και να διασκεδάζουν με το γεγονός ότι οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας παρέχουν μια διασκεδαστική θέα της δραστηριότητας ανθρώπων ή και άγριας ζωής στην περιοχή.

Το κόστος ενός συστήματος εξωτερικής κάμερας ασφαλείας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης. Λειτουργίες όπως: η Υπέρυθρη ακτινοβολία, η δυνατότητα ζουμ, η εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης, η ρυθμιζόμενη εστίαση, θα ανεβάσουν το κόστος του συστήματος του οποίου οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι να είναι ανθεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

Ιδιοκτήτες συστημάτων ασφαλείας οι οποίοι βρίσκουν απαραίτητο να αγοράσουν εξωτερικές κάμερες καταγραφής βίντεο, πιθανόν θα θέλουν να απευθυνθούν στην εταιρεία που τους παρείχε και τα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας που ήδη διαθέτουν. Οι πιο πολλοί θα έχουν μοντέλα κάμερας που θα ταιριάζουν με τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας, και δεν θα σας κοστίσει πολύ να τα συμπεριλάβετε.

Όταν επιλέγετε εξωτερικές κάμερες ασφαλείας για να τις εγκαταστήσετε για πρώτη φορά, κοιτάξτε για συστήματα που ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό σας και δεν θα είναι επιρρεπή σε αποτυχία όταν θα τα χρειάζεστε. Ελέγξτε κριτικές στο Ίντερνετ από διάφορους κατασκευαστές και εξετάστε την λήψη μιας εκτεταμένη εγγύησης και ενός πακέτου υπηρεσιών, εάν ο κατασκευαστής δεν το περιλαμβάνει.

Πολλοί κάνουν τις αγορές των εξωτερικών οικιακών καμερών ασφαλείας και παρακολούθησης από το Ίντερνετ γνωρίζοντας ότι πιθανόν θα είναι πιο ακριβές αν τις αγοράσουν από κάποιο τοπικό κατάστημα. Καθώς οι καλύτερες τιμές συνήθως εντοπίζονται στο Ίντερνετ, αν δεν πάρετε εγγύηση από τον κατασκευαστή και δικαίωμα επιστροφής ή αν δεν μπορείτε να την εγκαταστήσετε μόνος σας μπορεί η συναλλαγή τελικά να σας κοστίσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε μια εφεδρική συσκευή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αν είναι δυνατόν, και να είστε προετοιμασμένοι να εξετάζετε όλα τα συστήματα σε τακτική βάση για να είστε σίγουροι ότι οι συσκευές καταγραφής και οι οικιακές εξωτερικές κάμερες ασφαλείας λειτουργούν σωστά.