Συστήματα συναγερμού "φτιάξτο μόνος σου"

2012-07-21 11:10

συναγερμός σπιτιούΤο συγκεκριμένο άρθρο έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας. Η εγκατάσταση ενός συναγερμού είναι μια διαδικασία, την οποία ο καθένας είναι σε θέση να εκτελέσει μόνος του, κάτι που δεν ισχύει για τα περίπλοκα συστήματα τα οποία μπορεί να απαιτούν καλή γνώση σχετικά με ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Διαβάστε προσεχτικά τη συνέχεια του άρθρου, έτσι ώστε να κατανοήσετε περισσότερα όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας.
   Ένα σύστημα ασφαλείας δεν παρέχει μόνο προστασία εναντίον των ληστών, που μπορεί να απειλήσουν την ιδιοκτησία σας, αλλά ακόμα επιλύει ένα μεγάλο αριθμό άλλων προβλημάτων. Γι΄ αυτό το λόγο, αναγκαίο είναι να αποφασίσετε για ποιο λόγο θέλετε να αποκτήσετε ένα σύστημα συναγερμού  "φτιάξτο μόνος σου".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ ΌΨΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  • Πρωτίστως, σκεφτείτε εάν θέλετε ένα σύστημα συναγερμού, μόνο για την προστασία σας από τους ληστές. Με λίγα λόγια, αν απλά χρειάζεστε ένα συναγερμό εναντίον της κλοπής. Αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά για να διαλέξετε αυτόν που ανταπεξέρχεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε για παράδειγμα να αγοράσετε ένα συναγερμό εναντίον της κλοπής και ταυτόχρονα εντοπισμού φωτιάς. Μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι άξιζε.
  • Τώρα η επόμενη σκέψη που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε, εάν ο συναγερμός που πρόκειται να αγοράσετε, διαθέτει μια μεγάλη και δυνατή σειρήνα, σε περίπτωση εισβολής ή φωτιάς, ή μπορεί ακόμα να τελεί και άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συστήματα ασφαλείας, τα οποία όχι μόνο θα ενεργοποιήσουν τη σειρήνα, αλλά ακόμα θα καλέσουν σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου και θα αναφέρουν το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο είναι πολύ χρήσιμο, επειδή τις περισσότερες φορές οι ληστείες λαμβάνουν χώρα κατά την απουσία σας. Τα εν λόγω συστήματα επιτρέπουν να καταχωρήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνων. Έτσι, μπορείτε να καταχωρήσετε αριθμούς άμεσης ανάγκης, όπως το δικό σας, κάποιου γείτονα, κάποιου συγγενή σας, ή ακόμα αυτούς της αστυνομίας, των ασθενοφόρων, της πυροσβεστικής (απαιτείται να έρθετε πρώτα σε επαφή μαζί τους). Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι πως το πρόβλημα έχει αναφερθεί, ακόμα και αν απουσιάζετε.
  • Επιπλέον, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, είναι ο τύπος συναγερμού που θέλετε να εγκαταστήσετε. Με λίγα λόγια, θέλετε ένα ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα ασφαλείας; Αυτή την εποχή οι ασύρματοι συναγερμοί γνωρίζουν μεγάλη προτίμηση από τους καταναλωτές, ωστόσο τα ενσύρματα συστήματα συνεχίζουν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτάσεις των παραγωγών. Ο κύριος λόγος είναι ότι ορισμένα χαμηλής ποιότητας ασύρματα συστήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας της παρεμβολής από άλλες ασύρματες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΄ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ’

  • Η διαδικασία της εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας βασιζόμενοι στις δικές σας ‘δυνάμεις’, δεν διαφέρει αρχικά από την εγκατάσταση οποιουδήποτε άλλου οικιακού εξοπλισμού. Έτσι το πρώτο βήμα είναι σίγουρα το διάβασμα των οδηγιών. Οι οδηγίες των κατασκευαστών είναι κάτι που θα σας χρειαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης. Επιτρέψτε μας τώρα να αναφερθούμε συνοπτικά στην πιο κοινή διαδικασία για την εγκατάσταση όλων σχεδόν των συστημάτων ασφαλείας.
  • Πρώτα απ’ όλα, βρείτε το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε την κεντρική μονάδα του συναγερμού, όπως για παράδειγμα το λιγότερο ευάλωτο μέρος του σπιτιού σας σε περίπτωση εισβολής. Τοποθετήστε την σε μια θέση της οικίας σας από όπου ο ήχος θα φτάνει σε όλα ανεξαιρέτως τα δωμάτια του σπιτιού σας. Κοιτάξτε να είναι σε πολύ εμφανή θέση, ακόμα κι αν χαλάει την αισθητική του σπιτιού σας. Παρ’ όλα αυτά, είναι επίσης σημαντικό να το τοποθετήσετε σε τέτοια θέση έτσι ώστε παράλληλα να ακούγεται ο ήχος ειδοποίησης.
  • Το επόμενο βήμα είναι να προστατέψετε τα παράθυρα και τις πόρτες που είναι πιο ευάλωτα σε εισβολές. Σε περίπτωση ενός σύνθετου συστήματος ασφαλείας, το οποίο περιέχει συναγερμό κλοπής και φωτιάς, είναι αναγκαίο να τοποθετήσετε ανιχνευτές καπνού σε σχεδόν όλα τα δωμάτια. Για το συναγερμό κλοπής, απλά λάβετε υπ όψη σας τα παράθυρα και τις πόρτες που κινδυνεύουν από εισβολή και τοποθετήστε σε αυτά ανιχνευτές. Φυσικά μπορείτε να αφήσετε χωρίς προστασία απροσπέλαστα παράθυρα, ωστόσο αν διαθέτετε έναν επαρκή αριθμό από ανιχνευτές, προσπαθήστε να καλύψετε ακόμα και αυτά.
  • Τώρα τοποθετήστε την κεντρική μονάδα. Η τοποθεσία είναι πολύ εμφανής, δίπλα στην κεντρική πόρτα του σπιτιού σας. Είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου εκεί κοντά. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, καθώς τα συστήματα συναγερμού σπιτιού διαθέτουν και μπαταρία υποστήριξης. Συνδέστε την καλωδίωση του συστήματος με εκείνη του σπιτιού σας. Τέλος, συνδέστε τους αισθητήρες και τη σειρήνα στον κεντρικό πίνακα.
  • Για τυχόν επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης, η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί μέσω των οδηγιών που συνοδεύουν το σύστημα συναγερμού σας. Το γεγονός αυτό συμβαίνει, καθώς η διαδικασία εγκατάστασης διαφέρει ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα και κατασκευαστές.
Πίσω

Ασύρματα συστήματα συναγερμού M-tech υψηλής ασφαλείας