Αρχείο άρθρων

Προρυθμισμένα συστήματα συναγερμού από την Snapalarms

2010-10-13 05:07

plug and play συναγερμός

Για πολλά χρόνια όποιος ενδιαφερόταν για συναγερμό είχε συνήθως 2 επιλογές:

    Η κλασική λύση ήταν να καλέσει μερικούς τεχνικούς εγκαταστάσεων συναγερμών που τον επισκέπτονταν στον χώρο του με σκοπό να προϋπολογίσουν τα υλικά και να δώσουν προσφορά για ένα ενσύρματο συνήθως σύστημα που θα προγραμμάτιζαν και εγκαθιστούσαν οι ίδιοι. Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης απολάμβανε ένα επαγγελματικό συναγερμό που είχε εγκατασταθεί και προγραμματισθεί σωστά. Σε αντάλλαγμα όμως είχε πληρώσει αρκετά ακριβά τις υπηρεσίες των τεχνικών ενώ πολύ συχνά δεν απέφευγε και κάποια μερεμέτια που σχετίζονταν με τις αυξημένες ανάγκες καλωδίωσης των ενσύρματων συστημάτων.

    Επιπρόσθετα ήταν αναγκασμένος να δεχτεί επίσκεψη από άγνωστους τεχνικούς που ερευνούσαν κάθε γωνιά του σπιτιού του προκειμένου να δώσουν αρχικά προσφορά και να κάνουν αργότερα την εγκατάσταση. Όσο και αν ο κλάδος των εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας απαρτίζεται από υψηλού επιπέδου τεχνικούς που διακρίνονται για την ακεραιότητά τους, το να παρουσιάζεις σε αγνώστους τα τρωτά σημεία του σπιτιού σου ή του καταστήματός σου είναι γενικά ένας συμβιβασμός από άποψη ασφαλείας.

    Από την άλλη μεριά για όσους έψαχναν κάτι οικονομικότερο υπήρχε η αγορά των συστημάτων «φτιάξτο μόνος σου» ή DIY, όπως αλλιώς ονομάζονται, που συνήθως είναι ασύρματης τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό ο πελάτης πλήρωνε ένα σημαντικά μικρότερο τίμημα και απόφευγε τους κινδύνους από το άνοιγμα του σπιτιού του σε πιθανώς κακόβουλους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, λόγω της ασύρματης λειτουργίας τους, ελαχιστοποιούνταν τα μερεμέτια κατά την εγκατάσταση.

    Η μελέτη του συστήματος ήταν εξαιρετικά απλή και συνίσταται σε γενικές γραμμές στον προσδιορισμό του πλήθους και του είδους των ανιχνευτών (παγίδες, ραντάρ κλπ) που θα χρησιμοποιούνταν. Αυτό γινόταν συνήθως με την τηλεφωνική υποστήριξη του προμηθευτή του συστήματος ασφαλείας κατά την φάση της αγοράς. Ακόμα και η τοποθέτηση των ανιχνευτών ήταν μια εύκολη υπόθεση αφού, όντας ασύρματοι, απαιτούσαν μόνο στερέωση που γινόταν με βίδες ή ταινία διπλής όψης.

    Τα καλά όμως τελείωναν εδώ, αφού ο πελάτης σύντομα ανακάλυπτε ότι οι εργασίες εγκατάστασης είχαν αρκετές δυσκολίες. Η σημαντικότερη από αυτές σχετιζόταν με την παραμετροποίηση του συστήματος όπως η εκμάθηση των ασύρματων χειριστηρίων και ανιχνευτών, ο ορισμός εσωτερικών και εξωτερικών ζωνών, ο προγραμματισμός των καλούμενων τηλεφωνικών αριθμών σε περίπτωση συναγερμού κλπ. Τα προβλήματα ήταν περισσότερα όταν απουσίαζαν ή ήταν κακομεταφρασμένα τα σχετικά εγχειρίδια στα Ελληνικά και όταν δεν υπήρχε σωστή τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη.

    Και ενώ μοιάζει αδύνατο να αποφύγουμε το παραπάνω δίλημμα, η εταιρεία Doorado έρχεται να σας απαλλάξει από τους συμβιβασμούς στην επιλογή συναγερμού προσφέροντάς σας ένα κορυφαίο επαγγελματικό σύστημα υβριδικής τεχνολογίας (δηλαδή ταυτόχρονα ασύρματο και ενσύρματο) χωρίς καμία ανάγκη προγραμματισμού. Το μόνο πραγματικά plug and play σύστημα που έρχεται πλήρως προγραμματισμένο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να το βάλετε στην πρίζα και να στερεώσετε τις παγίδες και τα ραντάρ στα κουφώματα και τους τοίχους.

    Αντί να αφιερώσετε ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να ρυθμίσετε σωστά το συναγερμό σας, μπορούμε με μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία να συλλέξουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε οι τεχνικοί μας να κάνουν όλη την δουλειά της παραμετροποίησης για λογαριασμό σας. Ταυτόχρονα σας συμβουλεύουμε στην επιλογή όλων των αναγκαίων αξεσουάρ (τηλεχειριστήρια, παγίδες, ραντάρ, αισθητήρες κραδασμών, αισθητήρες καπνού κλπ)

    Ακόμα και αν στο μέλλον αλλάξουν οι ανάγκες σας και χρειαστεί αναβάθμιση ή πρόσθετες ρυθμίσεις (πχ αλλαγή κωδικού ή καταχώρηση πρόσθετων τηλεχειριστηρίων και ανιχνευτών) σας παρέχουμε απεριόριστη και δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη όποτε και αν την χρειαστείτε.

απλά βάλτε τον συναγερμό στην πρίζα

Πως θα επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα συναγερμού

2010-11-01 04:09

κλέφτης στο σπίτι μπαίνει από το παράθυρο

Πολλοί άνθρωποι τώρα ψάχνουν για ποιοτικά συστήματα ασφάλειας στο σπίτι και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας. Παρακολουθείτε τις ειδήσεις και χωρίς αμφιβολία έχετε παρατηρήσει ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας συνεχίζουν να αυξάνονται και μάλιστα με ένα πολύ ανησυχητικό ρυθμό. Αυτό είναι ένα απλά ένα καλό σημάδι για το ότι θα πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα και να αναλάβετε δράση πριν να είναι πολύ αργά για εσάς, την οικογένειά σας και για τα αγαπημένα σας υπάρχοντα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα έχετε σκεφτεί όλα και ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είστε απολύτως ασφαλείς είναι να εγκαταστήσετε ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού στο σπίτι.

Προφανώς η αγορά ενός συστήματος ασφαλείας δεν είναι ένας απόλυτος τρόπος για να εμποδίσει διαρρήκτες να εισέρχονται στα σπίτια σας, αλλά θα τους αποτρέψει και θα μπορείτε να κοιμηθείτε σαν «πουλάκι» το βράδυ. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν συστήματα ασφαλείας για το σπίτι. Όλα βασίζονται στο γεγονός ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο ώστε να επιλέξετε το καλύτερο οικιακό σύστημα ασφαλείας.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξέρετε το ποσό που μπορείτε να δαπανήσετε. Εάν ξέρετε πόσα είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε, τότε μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας και να αποφύγετε υπερβολικές δαπάνες. Βασικά, το μέσο κόστος για ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας είναι μεταξύ 200€ και 800€. Όταν πλέον έχετε διαθέσιμο το ποσό, τότε μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς και ελέγξετε τα διάφορα συστήματα ασφαλείας σπιτιού που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Ψάξτε για ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει αισθητήρες κίνησης για πόρτες και παράθυρα. Αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ σημαντικές, γιατί θα εξαρτώνται από την κίνηση και αν οποιαδήποτε δραστηριότητα ανιχνευθεί από το σύστημα αυτό θα πάει κατευθείαν στον κεντρικό έλεγχο και ο συναγερμός θα σημάνει γρήγορα. Σιγουρευτείτε ότι ψάχνετε για ένα σύστημα που θα παρέχει επαρκή αριθμό αισθητήρων με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας. Έτσι, εάν έχετε μια βίλα τότε είναι βέβαιο ότι χρειάζεστε περισσότερους αισθητήρες για να είστε ασφαλείς εσείς και το σπίτι σας.
Τώρα μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το σύστημα σας να παρακολουθείται και από μια εταιρεία φύλαξης. Βασικά, ο συναγερμός δεν θα ειδοποιεί μόνο εσάς αλλά και θα στείλει αυτόματα και μια ειδοποίηση στην εταιρεία φύλαξης, που στη συνέχεια θα κάνει τότε τη δουλειά της, ειδοποιώντας τις αρμόδιες αρχές, ώστε το σπίτι σας να ελεγχθεί. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό, επειδή υπάρχουν φορές που δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αστυνομία, όπως για παράδειγμα όταν προσπαθείτε να κρυφτείτε από τον διαρρήκτη. Η αστυνομία μπορεί να ελέγξει το σπίτι σας ακόμη και αν δεν το κάνετε εσείς.

Μην βιαστείτε να επιλέξετε το σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι θα αφιερώσετε χρόνο στο να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του καθενός, όταν αποφασίζετε ποιο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι θα πάρετε. Μην σας απασχολεί πάρα πολύ το κόστος επειδή η ασφάλεια είναι μια πολύ καλή επένδυση μακροπρόθεσμα. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτό θα αφορά την ασφάλεια του κάθε τι που είναι πολύτιμο για εσάς. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε τα σχόλια σχετικά με τις πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν συστήματα ασφαλείας για το σπίτι στην Ατλάντα. Αφού έχετε εγκαταστήσει το σύστημά σας τότε μπορείτε απλά να καθίσετε και να χαλαρώσετε, επειδή θα είστε ασφαλείς στο υπέροχο σπίτι σας.

Συναγερμοί σπιτιού, ένα από τα καλύτερα φάρμακα στην αϋπνία

2010-11-04 04:28

Αν έχετε πρόβλημα ύπνου στο σπίτι σας το βράδυ, ίσως να φταίει ότι έχετε πολλά στο μυαλό σας και είστε ανήσυχοι για την ασφάλεια της οικογένειας και του σπιτιού σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε το βράδυ, όταν σας κρατάνε άγρυπνους ήχοι έξω από το παράθυρό σας και η σκέψη του κινδύνου έξω από το σπίτι σας. Αντί να πάρετε υπνωτικό χάπι για να μπορέσετε να κοιμηθείτε όλη νύχτα, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε την εγκατάσταση ενός συναγερμού στο σπίτι για να ηρεμήσετε.

Ο ήχος από το θρόισμα ενός δέντρου έξω από το παράθυρό σας μπορεί εύκολα να ακούγεται σαν κάποιον που προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας. Ο ήχος από τη γάτα του γείτονά σας που σκαλίζει τα σκουπίδια στον κάδο δίπλα από το γκαράζ, μπορεί εύκολα να ακούγεται σαν κάποιον που προσπαθεί να διαρρήξει το γκαράζ σας. Aκόμη και ο ήχος των σκίουρων που διασχίζουν την αυλή σας, μπορεί μερικές φορές να ακούγεται σαν κάποιος να περνάει μέσα από τον κήπο σας. Είναι εύκολο να είστε ανήσυχοι και η καρδιά σας να χτυπά δυνατά όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να κάνει τους ήχους έξω από το σπίτι σας να ακούγονται λιγότερο απειλητικοί. Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ότι κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας όταν ακούτε το θρόισμα ενός δέντρου έξω από το παράθυρό σας, γιατί ξέρετε ότι ο συναγερμός θα ηχήσει εάν κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας. Θα είστε σε θέση να ηρεμήσετε έχοντας υπόψη σας ότι θα ακούσετε το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού να ηχεί, αν κάποιος είναι έξω προσπαθώντας να εισέλθει χωρίς να είναι ευπρόσδεκτος.

Πολλά συστήματα ασφαλείας για το σπίτι περιλαμβάνουν ακόμη και πρόσθετο εξοπλισμό ώστε να μπορεί να είστε ακόμη πιο ήρεμοι όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε το βράδυ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ανιχνευτές κίνησης έξω από το σπίτι σας, έτσι ώστε ένα φως να ανάβει όταν κάποιος περπατά πολύ κοντά στα παράθυρα και στις πόρτες σας. Ορισμένοι από αυτούς τους ανιχνευτές κίνησης έρχονται ακόμη και με ανίχνευση για κατοικίδιο ζώο, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το φως που θα ανάβει όταν η γάτα του γείτονα έρχεται στην αυλή σας για να σκαλίσει τους κάδους απορριμμάτων σας. Αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα φώτα θα ανάψουν αν ένας διαρρήκτης περπατά μέχρι το σπίτι σας για να κάνει διάρρηξη μέσω του παραθύρου σας.


Έχοντας ένα συναγερμό σπιτιού με ανιχνευτές κίνησης θα βοηθήσει επίσης στον εκφοβισμό ενός διαρρήκτη που σκέφτεται να διαρρήξει το σπίτι σας. Πολλοί διαρρήκτες φοβούνται να πιαστούν και θα απομακρυνθούν όταν ένα φως ανάβει έξω από το σπίτι σας. Δεν θα ξέρουν αν το φως άναψε επειδή ένας ανιχνευτής κίνησης είναι σε λειτουργία ή αν κάποιος μέσα στο σπίτι είναι ξύπνιος και άναψε το φως, επειδή άκουσε κάτι απ’ έξω. Ένας πιθανός διαρρήκτης θα μπορούσε επίσης να φοβηθεί ότι ένας γείτονας θα είναι σε θέση να τον δει και να καλέσει την αστυνομία ή να τον αναγνωρίσει την επόμενη μέρα, επειδή ένα φως άναψε πάνω του όταν προσπάθησε να εισβάλλει στο σπίτι σας. Ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι σημαντικός, και γίνεται πιο εύκολος όταν έχετε ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι για να είστε ήρεμοι.
 

Γνωρίζοντας τα δεδομένα για ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

2010-11-09 21:17

κλειστό κύκλωμα παρακολούθησηςΈχει το σπίτι σας κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης; Πρώτον, ας δούμε τι ακριβώς είναι. Το CCTV σημαίνει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Χρησιμοποιείται σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις ως μέσο αποτροπής του εγκλήματος και για παρακολούθηση.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής για την παρακολούθηση συγκεκριμένων τομέων της διαδικασίας παραγωγής που μπορεί να μην είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους.

Στην Αγγλία, τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες κάμερες απ’ ότι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα CCTV οικιακά συστήματα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από αυτό που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν σε ένα σύστημα ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν άτομα που είτε χρειάζονται είτε θέλουν την άνεση και την προστασία ενός καλού συστήματος παρακολούθησης.

Αν έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα, τότε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του εγκλήματος και την εξιχνίαση του.

Τα CCTV οικιακά συστήματα ασφαλείας αποτελούν καλή ιδέα για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται σε ακινησία από τραυματισμό, ασθένεια ή αναπηρία. Μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και τις οικογένειές τους.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος μπορούν να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να είναι κινητές και σταθερές. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Μπορούν επίσης να είναι ασύρματες ή ενσύρματες. Όπως διαπιστώνετε, υπάρχουν πολλές επιλογές αναφορικά με αυτή τη μορφή παρακολούθησης.

cctv κάμερα ασφαλείας

Με την πρόοδο της τεχνολογίας μπορείτε τώρα να αποκτήσετε συστήματα DVR υψηλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέεστε σε διάφορες ιστοσελίδες, γεγονός που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το σπίτι σας ή τον τόπο της επιχείρησής σας εξ αποστάσεως μέσω Ίντερνετ από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Το σύστημα αυτό μπορεί να καταγράφει για μέρες χωρίς να εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος που διαθέτει.

Τα ψηφιακά συστήματα κλειστού κυκλώματος μπορούν επίσης να προγραμματιστούν και να καταγράφουν πάνω από τα παλαιότερα βίντεο όταν εξαντληθεί ο χώρος καταγραφής.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σύστημα CCTV, τότε πάρτε διάφορες προσφορές και βεβαιωθείτε ότι παρέχουν μια πλήρη περιγραφή του τι καλύπτει.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για όλες τις πληροφορίες για οικιακά συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών βίντεο ασφάλειας και συστημάτων συναγερμού για το σπίτι, που μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας (DIY).

CCTV κάμερες ασφαλείας για τον περιορισμό διαρρήξεων σε σπίτια και κλοπών σε μαγαζιά

2010-11-10 03:32

diy σύστημα καμερώνΚαταστήματα όλων των μεγεθών έχουν γίνει στόχος από κλέφτες ή έχουν κλαπεί εμπορεύματα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Σχεδόν όλοι έχουν έναν γνωστό που ξέρει κάποιον, που μπορεί να σας προμηθεύσει ένα DVD player ή ένα laptop "κατ 'ευθείαν από το πίσω μέρος του φορτηγού", πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν εργαζόμενοι που διαγράφουν εγγραφές εμπορευμάτων και παίρνουν τα προϊόντα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Οι κάμερες ασφαλείας είναι πλέον πολύ διαδεδομένες και αναγκαίες ώστε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να αντιμετωπίσουν την απώλεια εμπορεύματος τόσο από το κοινό, όσο και από τους υπαλλήλους τους. Τα συστήματα ασφαλείας έχουν και αυτά ένα κόστος, αλλά ακόμη και καταστήματα με μικρό κέρδος, τις θεωρούν σημαντικές προκειμένου να επιβιώσουν ως επιχείρηση. Σαν δευτερεύουσα σημείωση αναφέρεται ότι οι κάμερες CCTV αποτελούν καλή προστασία από αγωγές που αφορούν τραυματισμούς στο χώρο σας.

Η κλοπή εμπορευμάτων δεν είναι ένα περιστασιακό πρόβλημα. Το ποσοστό της ζημίας υπολογίζεται κάθε μήνα, ως μια σταθερά, στις στατιστικές. Συζητώντας για αριθμούς που έχουν προκύψει μέσω ερευνών, είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο Καναδάς έχει παρόμοια στατιστικά με τις ΗΠΑ, παρόλο που οι Αμερικανοί έχουν διπλάσιο ποσοστό ανεργίας, μεγαλύτερη εγκληματικότητα, και περισσότερες φτωχογειτονιές από τον Καναδά. Αυτό δείχνει ότι δεν παρακινούνται όλοι οι κλέφτες εξ αιτίας της απελπιστικής φτώχειας. Υπάρχουν και άλλα θέματα που σχετίζονται με παράγοντες όπως η εφηβική επαναστατικότητα, η επιδίωξη λίγης αδρεναλίνης, η κοινωνική πίεση για την αγορά δώρων Χριστουγέννων (Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες κλοπές σε καταστήματα), η τοξικομανία, η έλλειψη στέγης, καθώς και ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την αναζήτηση κάποιας προσοχής, μίσος για τον εαυτό τους, και θυμός λόγω κοινωνικών ανισοτήτων που μπορεί να είναι πραγματικές ή φανταστικές.

Υπολογίζεται ότι 1% έως 2% του συνόλου των αγοραστών εισέρχεται σε ένα κατάστημα με την πρόθεση να κλέψει κάτι. Αναφερόμενοι σε αριθμούς σχετικά με εγκληματικότητα κατά της ιδιοκτησίας τρίτων, 1 στους 10 είναι κλέφτες - οι περισσότεροι είναι περιστασιακοί κλέφτες και όχι επαγγελματίες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες κλεφτών και μπορούν να αναλυθούν περαιτέρω σε πέντε κατηγορίες: επαγγελματίες, ερασιτέχνες, τοξικομανείς, κλεπτομανείς και ζητιάνοι. Παρά το γεγονός ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, εννέα στους δέκα κλέφτες είναι κάτω από τριάντα ετών.

Οι ζητιάνοι και οι εθισμένοι κλέβουν λόγω του εθισμού τους στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά και φυσικά οι κλεπτομανείς αναγκάζονται λόγω ψυχολογικής διαταραχής να κλέψουν ακόμη και αν είναι ευκατάστατοι. Ακόμη και διάσημοι έχουν γίνει είδηση εξαιτίας της ανεξήγητης συμπεριφοράς τους. Τα αντικείμενα είναι συχνά καλλυντικά και ρούχα σχεδιαστών τα οποία θα μπορούσαν άνετα να τα αποκτήσουν αγοράζοντας τα.

Οι ερασιτέχνες τοποθετούνται στην κατηγορία των καιροσκόπων: μπορεί να είναι καταναλωτές που τη γλίτωσαν ενώ πήραν κάποια ρούχα από ένα δοκιμαστήριο ή έβαλαν κάτι στις τσέπες τους μερικές φορές και είδαν ότι έτσι κερδίζουν χρήματα με το να κλέβουν πράγματα. Είναι συχνά υπάλληλοι που σκάρωσαν μια απάτη, που μπορεί να τους αποφέρει κέρδος, λόγω της πρόσβασης τους στα εμπορεύματα. Οι ερασιτέχνες κλέφτες καταστημάτων είναι συνήθως νευρικοί και φανερά αμήχανοι, οπότε αναγνωρίζονται εύκολα ειδικά τώρα που όλα τα καταστήματα διαθέτουν παρακολούθηση με κάμερα.

Οι επαγγελματίες, από την άλλη, ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και παραμένουν ήρεμοι και χαλαροί καθώς παίρνουν αντικείμενα που μπορούν να μεταπωληθούν ή να επιστραφούν στο κατάστημα για μετρητά. Κλίνουν προς τα είδη που είναι μικρά και εύκολο να πουληθούν. Πολλά άτομα κουβαλούν τσάντες με επένδυση από αλουμινόχαρτο για να μπλοκάρει τους σαρωτές και στη συνέχεια κατευθύνονται σε ράφια με αντικείμενα, όπως ξυραφάκια, βάζοντας τα στην τσάντα, και φεύγοντας από το κατάστημα τα αφήνουν σε κάποιο αυτοκίνητο που περιμένει πριν τα μέτρα ασφαλείας μπορέσουν να τους εντοπίσουν. Ακόμη και ένας φύλακας ασφαλείας δεν θα ήταν αρκετά γρήγορος για να τους πιάσει.

Άτομα με μεγαλύτερη εφευρετικότητα, συχνά κάποιο ζευγάρι, θα επισκεφθούν καταστήματα που πωλούν ακριβά κοσμήματα και θα ζητήσουν να δουν μερικά αντικείμενα μέσα από τη γυάλινη βιτρίνα, στη συνέχεια, δημιουργώντας κάποιο μικρό αντιπερισπασμό ένας εξ αυτών μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του πωλητή, ενώ ο άλλος συνεταίρος κρύβει στο μανίκι κάποιου παλτού ή σε μια τσέπη το αντικείμενο.

Οι επαγγελματίες «κλέφτες καταστημάτων» έχουν γενικά πλούσιο ποινικό μητρώο γιατί σχετίζονται με ένα είδος εγκληματικότητας όπου συλλαμβάνονται αρκετά συχνά. Οι κλέφτες ξέρουν ότι μπορούν να συλλαμβάνονται τακτικά, αλλά οι ποινές είναι μικρές δεδομένου ότι είναι ένα μη βίαιο έγκλημα. Η ζημία όμως στον ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν είναι κάτι το αστείο. Χάνουν πελάτες, έχοντας προσωπικό που γίνεται η σκιά σας καθώς ψωνίζετε, ακολουθώντας σας παντού και ρωτώντας σας «πως μπορώ να σας βοηθήσω;". Πολλοί αγοραστές αισθάνονται άβολα και φεύγουν από το μαγαζί χωρίς να αγοράσουν τίποτα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πρέπει συνήθως να πουλήσει 20 ή 30 από τα είδη που έχουν κλαπεί, προκειμένου να αποσβεστεί η επένδυσή του, έτσι κάποια καταστήματα αναμφίβολα έχουν πέσει έξω αφού αντιμετωπίζουν σοβαρές απώλειες κατά την διάρκεια της αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων όπου η κίνηση είναι αυξημένη, όταν μάλιστα, όλα βασίζονται σε μία πετυχημένη αγοραστική περίοδο 60 ημερών.