Αρχείο άρθρων

Επιλέγοντας ένα ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα ασφαλείας

2011-01-02 08:38

Προστασία σπιτιού με συναγερμό

Εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε συναγερμό στο σπίτι σας, έχετε δυο συγκεκριμένες επιλογές διαθέσιμες. Υπάρχουν ασύρματα και ενσύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να εγκαταστήσετε σύστημα ασφαλείας που να συνδυάζει και τους δυο τύπους. Φυσικά υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στα δυο είδη συναγερμών.

Ας εξετάσουμε κάθε επιλογή προκειμένου να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποιο τύπο συναγερμού θα αγοράσετε για το σπίτι σας.

Στο ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, τα καλώδια συνδέονται από το χειριστήριο και τον πίνακα ελέγχου με αισθητήρες σε σημεία σε ολόκληρο το σπίτι όπως παράθυρα, πόρτες, κάμερες και ανιχνευτές κίνησης.

Τα καλώδια συνήθως δεν είναι ορατά και κρύβονται σε τοίχους, σοβατεπί και κάτω από το πάτωμα ή τα χαλιά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η διαδικασία εγκατάστασης είναι μεγάλη εάν επιλέξετε αυτό το είδος συναγερμού. Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι αυτό το είδος συναγερμού δεν είναι επιρρεπές σε παρεμβολές. 

Η εγκατάσταση ενός ενσύρματου οικιακού συστήματος ασφαλείας μπορεί να είναι ανοιχτού ή κλειστού βρόχου. Ας εξετάσουμε πρώτα την εγκατάσταση συστήματος κλειστού βρόγχου. Όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει ένας μαγνήτης διαχωρίζεται από τον μαγνητικό διακόπτη και έτσι τίθεται σε λειτουργία ο συναγερμός.

Με το σύστημα ανοιχτού βρόχου, όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει μια μαγνητική σύνδεση κλείνει και έτσι τίθεται σε λειτουργία ο συναγερμός. Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου πιστεύουν ότι ένα σύστημα κλειστού βρόχου είναι καλύτερο γιατί αν ένας διαρρήκτης προσπαθήσει να κόψει κάποιο καλώδιο τότε θα τεθεί σε λειτουργία ο συναγερμός.

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού χρησιμοποιεί ραδιοσήματα αντί για καλώδια για να επικοινωνήσει με τον πίνακα ελέγχου και τις άλλες συσκευές του συστήματος.

Ένα ασύρματο σύστημα είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί αφού δεν υπάρχουν καλώδια. Υπάρχει όμως περιορισμός στο πόσο μακριά μπορεί να αναμεταδοθεί το σήμα παρότι υπάρχουν συσκευές που αναμεταδίδουν το σήμα όσο μακριά χρειαστεί σε μεγάλα σπίτια.

Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποιο σύστημα να εγκαταστήσετε, το ίδιο σας το σπίτι μπορεί να διαμορφώσει την απόφαση σας. Εάν χτίζετε ένα σπίτι, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τα καλώδια μέσα στους τοίχους από πριν, γεγονός που θα μειώσει το κόστος.

Είτε επιλέξετε ασύρματο είτε ενσύρματο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας, να ξέρετε πως είναι καλύτερο από το να μην επιλέξετε κανένα.

Οικιακά συστήματα συναγερμού για ασφαλέστερα σπίτια

2011-01-02 08:49

συναγερμος σπιτιου

Τα οικιακά συστήματα συναγερμού δεν μπορούν να σας εγγυηθούν 100% ότι η οικία σας είναι ασφαλής από διαρρήξεις. Παρ’ όλα αυτά, τα συστήματα ασφαλείας αυξάνουν τις πιθανότητες ένα πιθανός διαρρήκτης να αλλάξει γνώμη εάν γνωρίζει πως το σπίτι σας προστατεύεται από ένα σύστημα συναγερμού.

Βασικά υπάρχουν δυο τύποι συστημάτων. Ο πρώτος περιλαμβάνει συστήματα συναγερμού για περιμετρική προστασία, που θα ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη εάν υπάρχει διάρρηξη στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Το σύστημα συναγερμού εσωτερικού χώρου αποκαλύπτει κινήσεις στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πριν επιλέξετε, αναζητώντας ένα συναγερμό που να ακούγεται δυνατά, λάβετε υπόψη σας ότι πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν σημασία σε συναγερμούς που ακούγονται τριγύρω τους. Ο δυνατός θόρυβος που ακούγεται πρωταρχικό σκοπό έχει να τρομάξει τους διαρρήκτες αλλά αν δεν προκαλεί την προσοχή των γειτόνων και των αστυνομικών, ο διαρρήκτης μπορεί απλά να περιμένει να δει εάν υπάρξει κάποια κινητικότητα που ίσως τον βάλει σε κίνδυνο.

Η χρήση αθόρυβων συναγερμών μπορεί να μην αιφνιδιάσει τους πιθανούς διαρρήκτες αλλά θα ειδοποιήσει την αστυνομία ή την εταιρεία security να ελέγξει το σπίτι σας μόλις σημάνει ο συναγερμός. Το μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων συστημάτων είναι πως αν οι γείτονες δεν αντιληφθούν κάποια πιθανή διάρρηξη, το πιο πιθανό είναι να αγνοήσουν οποιαδήποτε περίεργη κίνηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η χρήση ενός αθόρυβου συναγερμού να μην αποτρέψει τη διάρρηξη και θα είναι πολύ αργά για την αστυνομία να κάνει το έργο της.

Η εγκατάσταση ενός οικιακού συστήματος συναγερμού μπορεί να είναι πολύ καλή επένδυση αφού θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Τα οικιακά συστήματα συναγερμού μπορεί να μην είναι πάντα αποτελεσματικά με τους κλέφτες αλλά θα σας εξοικονομήσουν χρήματα από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Παρ’ όλα αυτά, εάν η ασφαλιστική σας εταιρεία δεν μειώσει τα ασφάλιστρα επειδή έχετε σύστημα συναγερμού, τότε καλό θα ήταν να ψάξετε για μια καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία. Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν χαμηλά ασφάλιστρα εφόσον γνωρίζουν ότι διαθέτετε οικιακό σύστημα συναγερμού.

Τα οικιακά συστήματα συναγερμού με επιπρόσθετους αισθητήρες φωτός θα αυξήσουν τις πιθανότητες να αιφνιδιαστούν οι διαρρήκτες. Αυτοί οι αισθητήρες αυτόματα ανάβουν τα φώτα που έχουν συνδεθεί με αυτούς όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Οι εισβολείς είναι πιο πιθανό να φοβηθούν από τα φώτα που άναψαν παρά από ένα σύστημα προειδοποίησης κυρίως επειδή συμβαίνουν πολλά περιστατικά λανθασμένης ενεργοποίησης συναγερμών.

Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε πως ο συναγερμός δεν θα χτυπάει κατά λάθος. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά, τότε οι γείτονές σας θα γνωρίζουν για τους λανθασμένους συναγερμούς και θα αγνοήσουν ένα αληθινό περιστατικό.

Τα πλεονεκτήματα ενός οικιακού συστήματος συναγερμού

2011-01-02 11:40

ευτυχισμένη οικογένεια

Δεδομένου ότι το ποσοστό των εγκλημάτων έχει πολλαπλώς αυξηθεί, είναι πλέον σημαντικό να ασφαλίσετε τα σπίτια σας με το καλύτερο δυνατό εξοπλισμό. Στην περίπτωση αυτή, οι οικιακοί συναγερμοί αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή. Παρέχουν αξιόπιστη προστασία στο σπίτι σας.

Πολλοί ανησυχούν σχετικά με το θέμα αυτό. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα οφέλη για έχετε μία μεγαλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα οικιακά συστήματα συναγερμών. Ανάμεσα στους πολλούς λόγους για να αγοράσει κανείς ένα σύστημα οικιακού συναγερμού, είναι να προστατεύσετε το σπίτι σας από κλοπές, γεγονός που έχει και την μεγαλύτερη σημασία.

Το σπίτι σας είναι γεμάτο με πολλά ακριβά αντικείμενα, όπως υπολογιστή, τηλεόραση, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, διάδρομο γυμναστικής και άλλα παρόμοια. Μία κλοπή στο σπίτι σας μπορεί και να σημαίνει τεράστια οικονομική απώλεια για σας. Η αντικατάσταση όλων των κλεμμένων αντικείμενων δεν αποτελεί μόνο οικονομική επιβάρυνση αλλά παρουσιάζει και άλλα προβλήματα.

Ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι πολύ επωφελές για μια οικογένεια η οποία έχει παιδιά αλλά και ηλικιωμένα μέλη. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες, γιατί μπορεί κάποιος να εισβάλει στο σπίτι σας και να τους επιτεθεί. Η ύπαρξη οικιακού συναγερμού σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικογένεια σας. Μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας πως να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση κινδύνου. Παρέχει ίδια προστασία τόσο στα παιδιά όσο και στους ηλικιωμένους.

Η κλοπή στο σπίτι δεν περιορίζεται μόνο στην απώλεια των αντικειμένων που έχουν κλαπεί. Συνεπάγεται πρόσθετες ζημιές και για το σπίτι σας. Ένας διαρρήκτης μπορεί να θελήσει να σπάσει την πόρτα του σπιτιού σας καθώς προσπαθεί να μπει μέσα. Ίσως ακόμα να αντιμετωπίσετε σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένα έπιπλα και άλλες ζημιές γενικής φύσεως. Η επιδιόρθωση των ζημιών εκτός από πολύ χρόνο θα σας στοιχίσει και μεγάλη προσπάθεια.

Οι οικιακοί συναγερμοί είναι μεγάλης σημασίας για να διαφυλάξουν και την προσωπική σας ταυτότητα. Οι κλέφτες στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται για ακριβά αντικείμενα. Ψάχνουν για κρίσιμα διαπιστευτήρια όπως τραπεζικά έγγραφα, το διαβατήριό σας, την πιστωτική σας κάρτα και γενικά ότι άλλο μπορούν να πάρουν. Θα μπορούσαν να κάνουν κακή χρήση αυτών των εγγράφων και να διαταράξουν την οικονομική σας θέση.

Κοιτώντας τα παραπάνω οφέλη, συμπεραίνεται ότι ένα οικιακό σύστημα συναγερμού είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Βεβαιωθείτε ότι θα αποκτήσετε ένα για το σπίτι σας ενώ ταυτόχρονα μπορείτε και να ασφαλίσετε το σπίτι σας ώστε να καλύπτεται για κλοπή. Αυτό θα είναι διπλή προστασία. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αυθαίρετης εισόδου ή ζημιάς, η ασφαλιστική εταιρεία θα τακτοποιήσει το ζήτημα.

Είτε είστε ιδιοκτήτες κάποιου μικρού διαμερίσματος είτε ζείτε σε μια πολυκατοικία με οριζόντια ιδιοκτησία, ένα σύστημα πυρανίχνευσης είναι βασικό. Θα κρατήσει την ιδιοκτησία σας προστατευμένη ώστε να έχετε μία ήρεμη ζωή.

Αποθήκευση εγγραφής βίντεο από IP κάμερα σε δίσκο NAS

2011-01-12 06:27

Όλες οι κάμερες S-Vedia υποστηρίζουν αποθήκευση εγγραφής βίντεο (video recording) σε συσκευές NAS (Network Attached Server / Network Attached Storage / αποθηκευτικός χώρος συνδεδεμένος σε δίκτυο). Η εγγραφή αυτή γίνεται χρησιμοποιώντας standard πρωτόκολα LMX_NS/CIFS/SSN τα οποία είναι ίδια καθώς χρησιμοποιούνται από το περιβάλλον Windows network και και το server Samba σε περιβάλλον Linux. Οι κάμερες S-Vedia μπορούν να εγγράψουν βίντεο σε οποιαδήποτε συσκευή NAS υπάρχει στην αγορά, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη λειτουργία ή/και λογισμικό υποστήριξης NVR στη συκευή NAS.

Τι είναι οι συσκευές NAS;
Οι συσκευές NAS είναι παρόμοιες με τις εξωτερικές μονάδες σκληρών δίσκων: και οι δύο περιέχουν σκληρούς δίσκους, αποθηκεύουν αρχεία και τοποθετούνται έξω από τον υπολογιστή σας. Όμως μια συσκευή NAS συνδέεται συνήθως στο δίκτυό σας, όχι απευθείας σε υπολογιστή.
Επειδή οι συσκευές NAS συνδέονται σε δίκτυο, και όχι σε έναν μόνο υπολογιστή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από πολλούς υπολογιστές του δικτύου. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντί της κλασσικής εξωτερικής μονάδας σκληρού δίσκου σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε αρχεία από περισσότερους από έναν υπολογιστές στην ίδια συσκευή αποθήκευσης ή να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ πολλών υπολογιστών (ή στη δική μας περίπτωση μεταξύ της κάμερας ή των καμερών S-Vedia και των υπολογιστών του δικτύου).

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών NAS είναι:
1.Όλες οι συσκευές NAS είναι ταυτόχρονα και συσκευές NVR.
2.Η επιλογή συσκευής NAS μπορεί να ικανοποιήσει διάφορες απαιτήσεις:
- Κόστος: από χαμηλό σε υψηλό
- Ποιότητα: από κανονική σε εξαιρετική
- Ασφάλεια δεδομένων: από Raid0 έως Raid4
- Χωρητικότητα: από εκατοντάδες GB σε μερικά TB
- Brand: από άγνωστες μάρκες έως μάρκες με υψηλή αναγνωρησιμότητα
- Εξωτερικές διαστάσεις: συνήθως είναι μικρού μεγέθους (μικρότερου μεγέθους από τα περισσότερα συνηθισμένα αποθηκευτικά μέσα εγγραφών βίντεο DVR και NVR), οπότε μπορείτε να τις “κρύψετε” για αποφυγή κακόβουλων ενεργειών.
3.Δεν απαιτείται έξτρα κόστος για επιπλέον συσκευές ή λειτουργίες NVR.

Οι κάμερες S-Vedia επίσης υποστηρίζουν πλήρεις λειτουργίες χρονοπρογραμματισμού εγγραφών και οι εγγραφές μπορούν να αποθηκευτούν σε συσκευές NAS οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή για συνεχόμενες ημέρες ή μόνο όταν η κάμερα ανιχνεύσει μία κίνηση. Ειδικά στη περίπτωση που επιλέξετε την εκκίνηση της εγγραφής μετά από ανίχνευση κίνησης, ο όγκος των εγγραφών μπορεί να μειωθεί πάρα πολύ. Τις αποθηκευμένες εγγραφές πολύ εύκολα μετά μπορείτε να τις “ξαναπαίξετε” μέσω του προγράμματος “CamView” που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Επιπροσθέτως για τις εγγραφές σε σύστημα NAS ισχύει:
1.Η εγγραφή σε σύστημα NAS μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της διεύθυνσης IP της συσκευής.
2.Όταν “γεμίσει” ο σκληρός δίσκος, τα νέα βίντεο εγγράφονται στη θέση των παλαιοτέρων.
3.Πλήρης χρονοπρογραμματισμός των εγγραφών υποστηρίζεται.
4.Υποστηρίζεται εκκίνηση εγγραφής μετά από ανίχνευση κίνησης για οικονομία στη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου.
5.Θα υπάρχει πάντα ένα όνομα για τη συσκευή NAS. Έτσι, όταν η συσκευή αυτή και η κάμερα S-Vedia συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο, η ρύθμιση ώστε η συσκευή NAS να μπορεί να αποθηκεύσει εγγραφές μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το όνομα της συσκευής και όχι απαραίτητα τη διεύθυνση IP που έχει.
Οι ακόλουθες εικόνες δείχνουν τη δομή της αποθήκευσης εγγραφών σε σύστημα NAS:


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ NAS ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ NAS ΜΕΣΩ INTERNET
 

Πως να παρακολουθείτε τον χώρο σας από μακρυά

2011-01-12 06:38

Με το λογισμικό “CamView” και “mCamView” μπορείτε πολύ εύκολα να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στο χώρο σας από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο!


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

1.Συνδέστε την κάμερα στο ρούτερ σας
2.Εγκαταστήστε το πρόγραμμα “CamView” που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και τρέξτε το.
3.Εισάγετε τους κωδικούς αριθμούς (ID και password) της κάμερας.

 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα “mCamView” στο κινητό σας τηλέφωνο.
2. Ανοίξτε το “mCamView”.
3. Εισάγετε τους κωδικούς αριθμούς (ID και password) της κάμερας.

 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET

1. Τρέξτε τον Internet Explorer.
2. Ανοίξτε τη σελίδα https://www.cam2life.com/online.html ή https://www.starvedia.com/online.html
3. Εισάγετε τους κωδικούς αριθμούς (ID και password) της κάμερας.