Αρχείο άρθρων

Έξι συμβουλές ασφαλείας χαμηλού κόστους

2010-07-15 06:58

Εάν οι οικονομικές σας δυνατότητες είναι περιορισμένες αυτό τον καιρό και το κόστος ενός συστήματος ασφαλείας σπιτιού (η καλύτερη λύση για την προστασία του σπιτιού σας), σας φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο, υπάρχουν κ άλλες λύσεις για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλέστερο. Αυτές οι λύσεις χαμηλού κόστους βασίζονται τόσο στη λογική όσο και στη δημιουργηκότητα σας.
1. Ανάψτε τα φώτα
Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι ληστές είναι λιγότερο πιθανό να βάλουν στόχο ληστείας ένα σπίτι καλά φωτισμένο. Για ένα ληστή ένα σπίτι καλά φωτισμένο συνήθως σημαίνει πως υπάρχει κάποιος μέσα. Εφόσον αυτό που θέλει κάθε ληστής είναι να ληστέψει ένα σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός, προφανώς θα αποφύγει να διαρρήξει ένα σπίτι καλά φωτισμένο. Αφήστε μερικά φώτα ανοιχτά, όταν αφήνετε το σπίτι για λίγες ώρες, έτσι ώστε να το προστατεύσετε. Εάν ανησυχείτε για τα ηλεκτρικά έξοδα, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φθορισμού που δεν απαιτούν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.
2. Κρατήστε τις κλειδαριές σε καλή κατάσταση
Μία άλλη λύση χαμηλού κόστους με την οποιά μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές είναι ο συχνός έλεγχος και η διατήρηση των κλειδαριών σας. Εάν οι είσοδοι του σπιτιού σας δεν διαθέτουν καλές κλειδαριές, πρέπει να εγκαταστήσετε κλειδαριές ασφαλείας το συντομότερο δυνατό. Οι κλειδαριές αυτές διαθέτουν υψηλή ασφάλεια και έχουν χαμηλό κόστος.
3. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα κλειδιά σας
Σιγουρευτείτε πώς γνωρίζετε καλά την θέση όλων των εφεδρικών κλειδιών του σπιτιού σας και πως δεν είναι φανερά αφημένα κοντά σε εισόδους του σπιτιού σας. Επίσης, είναι πολύ ριψοκίνδυνο να ''κρύψετε'' τα κλειδιά σας κάτω από μία γλάστρα ή το χαλάκι της πόρτας. Να έχετε υπόψη σας ότι οι διαρρήκτες γνωρίζουν καλά όλες αυτές τις κρυψώνες. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε ένα αντικλείδι, τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να το αφήσετε σε ένα άτομο της εμπιστοσύνης σας, συγγενή ή γείτονα.
4. Αγοράστε ένα σκύλο-φύλακα
Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα σκύλο, θα ήταν καλύτερο να αρχίσετε να σκέφτεστε πως η καλύτερη περίπτωση για σας θα ήταν η αγορά ενός σκύλου-φύλακα. Εάν ψάχνετε απλά για ένα σκύλο που θα σας ενημερώνει για κάθε εισβολέα γαυγίζοντας, υπάρχουν πολλά είδη. Ο σκύλος χρειάζεται εκπαίδευση από εσάς τους ίδιους για να αναγνωρίζει τα μέλη της οικογένειάς σας και τα φιλικά σας άτομα και να μην τους θεωρεί εισβολείς.
5.Ασφαλίστε τα παράθυρά σας
Ένα σημαντικό ποσοστό διαρρηκτών αποκτούν πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού από ένα μη ασφαλισμένο παράθυρο, συνήθως του πρώτου ορόφου. Σκεφτείτε πως η ασφάλιση των παραθύρων σας δεν είναι απλά ένα μέτρο προφύλαξης, αλλά μία ανάγκη. Αποκτήστε την συνήθεια να ελέγχετε όλα τα παράθυρα του σπιτιού σας αν είναι ασφαλισμένα καθώς επίσης και αν οι πόρτες σας είναι κλειδωμένες, πριν αφήσετε το σπίτι.
6.Σκεφτείτε την εγκατάσταση αυτόνομων συναγερμών πόρτας/παραθύρου
Ένας αυτόνομος συναγερμός πόρτας ή παραθύρου είναι μια απλή συσκευή και έχει πολύ χαμηλό κόστος (γύρω στα 20 ευρώ). Λειτουργεί με ''μαγνητικά σημεία επαφής'', τα οποία χωρίζονται όταν η πόρτα ή το παράθυρο είναι ανοιχτό. Όταν συμβαίνει αυτό, η συσκευή διαθέτει μία σειρήνα η οποία ενεργοποιείται και σας πληροφορεί για την εισβολή. Ως μία λύση χαμηλού κόστους, ο συναγερμός παραθύρου ή πόρτας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά τα συστήματα ασφαλείας στα περισσότερα μαγαζιά με είδη σπιτιού στο τμήμα με τα φώτα ασφαλείας και άλλες συσκευές.
 

Κάμερες παρακολούθησης σε επιχειρήσεις

2010-07-19 04:49

Έχετε μία επιχείρηση; Αν ναι, σίγουρα γνωρίζετε πως η ληστεία είναι το μόνο έγκλημα από το οποίο κινδυνεύει η επιχείρηση σας. Γι' αυτό θα πρέπει να λάβετε όσο περισσότερες προφυλάξεις ασφαλείας μπορείτε. Μία από αυτές, είναι να τοποθετήσετε συστήματα καμερών ασφάλειας. Αυτές οι κάμερες μπορούν να αποτρέψουν τους ληστές από μια πιθανή διάρρηξη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα συναγερμού.

Στους ληστές δεν τους αρέσει η ιδέα ότι θα καταγραφούν σε κάμερα, διότι αυτό έχει σαν συνέπεια πολλές πιθανότητες σύλληψής τους. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών δεν θα διαρρήκνυε ένα μέρος όπου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, καθώς δεν θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο. Εάν ένας διαρρήκτης τελικά εισβάλλει στο χώρο σας, τότε σίγουρα έχετε το τρόπο να βοηθήσετε την αστυνομία να τους ταυτοποιήσει.

Επίσης καλή ιδέα θα ήταν να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας ώστε να μάθετε περισσότερα για τις κάμερες ασφαλείας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε την καλύτερη με βάση τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Αυτές οι κάμερες υπάρχουν σε πολλά μέρη και έχουν σκοπό να αποτρέψουν ληστές και να καταγράψουν όποιους παραβαίνουν τον νόμο.

Ένας καλός τρόπος να μάθετε γι' αυτές τις κάμερες ασφαλείας και πως χρησιμοποιούνται είναι να διαβάσετε ιστορίες στις εφημερίδες, στα περιοδικά και στο Internet. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες, γραμμένες με σκοπό να βοηθήσουν τόσο τους αναγνώστες, αλλά και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να καταλάβουν πώς δουλεύουν αυτές οι κάμερες. Διαβάστε όσες περισσότερες ιστορίες μπορείτε, διότι όση περισσότερη γνώση έχετε επί του θέματος τόσο καλύτερα μπορείτε να προστατέψετε την επιχείρησή σας.

Στην περιοχή του Lancaster των ΗΠΑ, οι τοπικές αρχές προέτρεψαν τις τοπικές επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας ώστε να μειωθεί η εγκληματικότητα που είχε εκτιναχθεί στα ύψη σε αυτή την περιοχή. Η προτροπή αυτή έπιασε τόπο. Μετά την εγκατάσταση καμερών ασφάλειας, ο στόχος μείωσης της εγκληματικότητας έχει σχεδόν επιτευχθεί και η αστυνομία κάνει ευκολότερα το έργο της εξαιτίας της παροχής αυτού του χρήσιμου εργαλείου. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι της περιοχής κάλεσαν την αστυνομία 492 φορές και της παρείχαν βίντεο τις 305 από αυτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 82 συλλήψεις, 86 προσαγωγές καθώς επίσης και πολλές κατηγορίες που εκκρεμούν.

Μπορεί, αυτοί οι αριθμοί να μην φαντάζουν μεγάλη βοήθεια για την αστυνομία αλλά χωρίς αυτές τις κάμερες μπορεί να μην είχε καταφέρει να κάνει αυτές τις συλλήψεις. Κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιούνται επίσης σε δημόσιους δρόμους και σε ιδιωτικές περιοχές με σκοπό την αποτροπή του εγκλήματος.

Για την επιχείρησή σας, μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μην υποθέσετε ποτέ πως ένας ληστής δεν έχει στόχο τη δική σας επιχείρηση γιατί αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πάντα να υποθέτετε το αντίθετο, και να είστε προετοιμασμένοι γιαυτό. Οι κάμερες ασφαλείας για την επιχείρηση είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για την σύλληψη οποιουδήποτε διαρρήκτη παραβιάσει τον χώρο σας, γιαυτό σιγουρευτείτε πως θα προμηθευτείτε το συντομότερο δυνατό με μία. 

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σπιτιών

2010-07-19 06:12

 Συναγερμός ασφαλείας
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ονομασίες για τα συστήματα που είναι σχεδιασμένα να προστατεύσουν το σπίτι σας: Συναγερμοί Διάρρηξης, Συστήματα Ασφαλείας της Οικίας, Συστήματα Προστασίας της Οικίας κλπ Μολονότι όλοι οι συναγερμοί υπηρετούν την ίδια βασική λειτουργία, υπάρχουν πολλά είδη και θα ήταν χρήσιμο να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια μονάδα συναγερμού ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Πως δουλεύουν τα συστήματα συναγερμού

Όλα τα συστήματα ασφαλείας έχουν ανιχνευτές. Τα δύο βασικά είδη των συστημάτων διάρρηξης ενεργοποιούνται όταν κάποιος μεταβάλλει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα ή όταν ανιχνευτεί κίνηση.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Οι αισθητήρες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά κυκλώματα είναι το πιο απλό είδος αισθητήρα. Συχνά χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την περίμετρο του σπιτιού σας (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες) και τις πιθανούς εισόδους που ο ληστής θα χρησιμοποιούσε για να εισέλθει στο σπίτι σας. Αυτού του είδους οι αισθητήρες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες :αισθητήρες κανονικά ανοιχτού κυκλώματος και αισθητήρες κανονικά κλειστού κυκλώματος.
Στους αισθητήρες κανονικά κλειστού κυκλώματος τα ηλεκτρικά κυκλώματα παραμένουν κλειστά εφόσον το παράθυρο ή η πόρτα είναι κλειστή. Αν κάποιος ανοίξει το παράθυρο ή την πόρτα, το κύκλωμα διακόπτεται και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Στους αισθητήρες κανονικά ανοικτού κυκλώματος συμβαίνει το αντίθετο: όταν κάποιος ανοίξει την πόρτα, το κύκλωμα κλείνει διαρρεόμενο από το ρεύμα και ενεργοποιεί τον συναγερμό.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Οι ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ) είναι το άλλο είδος της οικιακής ασφάλειας. Είναι χρήσιμοι στο να ανιχνεύουν τους κλέφτες που είναι ήδη μέσα στο σπίτι. Οι ανιχνευτές κίνησης δουλεύουν στέλνοντας ακτίνες και ελέγχοντας την ανάκλαση. Αν η ανάκλαση διακοπεί (όταν κάποιος είναι στο δωμάτιο) ο συναγερμός ενεργοποιείται.
Οι συναγερμοί ανοιχτού-κλειστού κυκλώματος σε συνδυασμό με τους ανιχνευτές κίνησης αποτελούν το τέλειο σύστημα συναγερμού.

 

Κατηγορίες συναγερμών για σπίτια

ΑΠΛΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ
Αυτά τα οικονομικά συστήματα συναγερμού έχουν ένα μόνο σκοπό: να προειδοποιήσουν την οικογένειά σας για ένα αποκλειστικά συγκεκριμένο κίνδυνο. Μπορούν να περιλαμβάνουν ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές διαρροής αερίου ή/και παγίδες με μπαταρία που ανιχνεύουν το άνοιγμα της πόρτας και ενεργοποιούν τον συναγερμό

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Όταν κάποιος ενεργοποιήσει ένα τοπικό συναγερμό, τότε μια σειρήνα χτυπά προειδοποιώντας τους κατόχους για τους εισβολείς. Αυτά τα είδη συναγερμών δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να ενεργοποιούν μια σειρήνα. Αν όμως κανένας δεν είναι τριγύρω να ανταποκριθεί, δεν είναι αποτελεσματικό. Παρόλα αυτά,ο θόρυβος από μόνος του είναι αρκετός για να φοβίσει τον εισβολέα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΜΕ ΤΗΛΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Το επόμενο βήμα του τοπικού συναγερμού είναι οι συναγερμοί που σας προειδοποιούν τηλεφωνικώς. Αυτού του είδους οι συναγερμοί τηλεφωνούν προ-καταχωρημένους αριθμούς όταν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι αυτόματα. Τυπικά αυτοί οι συναγερμοί θα τηλεφωνήσουν 4 αριθμούς και θα παίξουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ
Αυτοί οι συναγερμοί διάρρηξης είναι μονάδες που, όταν ενεργοποιηθούν, παίρνουν τηλέφωνο σε μία υπηρεσία ασφαλείας και έπειτα υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής καλούν την αστυνομία ή την πυροσβεστική. Τέλος, υπάρχουν υπηρεσίες που θα στείλουν ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 

Δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης γειτονιάς

2010-07-19 20:53

Όταν πρόκειται για την δική σας ασφάλεια, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Η κατοχή ενός συστήματος ασφαλείας σπιτιού παρέχει την ασφάλεια του σπιτιού σας. Ωστόσο, ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να εμπλακείτε στη ασφάλεια της γειτονιάς σας. Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα παρακολούθησης της γειτονίας σας.

ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Σε μερικές περιπτώσεις το πρόγραμμα αυτό είναι αρκετό για να αποτρέψει πιθανούς ληστές από το να κλέψουν τα κοντινά σπίτια. Οι περισσότεροι εγκληματίες στοχεύουν μονοκατοικίες. Όταν έχετε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της γειτονιάς σας, ο κλέφτης είναι σχεδόν αδύνατο να μην εντοπιστεί από την κάμερα όταν προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι σας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Εκτός από τη βοήθεια στο να ελέγχετε την γειτονιά σας, προστατεύετε επίσης το σπίτι σας. Είναι γεγονός ότι αυτά τα προγράμματα βοηθούν στη μείωση της εγκληματικότητας και κατά συνέπεια,μειώνει τις πιθανότητες της διάρρηξης του σπιτιού σας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

Το γεγονός ότι είστε ένα μέρος του προγράμματος παρακολούθησης της γειτονιάς σας είναι ένας καλός τρόπος για να γίνετε φίλοι με τα μέλη της κοινότητάς σας. Γνωρίζοντας τους ανθρώπους της γειτονιάς σας, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σας βοηθήσουν στον έλεγχο του προγράμματος.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ

Έχοντας ένα πρόγραμμα παρακολούθησης σε μια περιοχή βοηθά την αστυνομία στην άμεση ανταπόκριση στα εγκλήματα και βοηθά στην γρήγορη σύλληψη των ληστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένας αστυνόμος θα ζητήσει να δει τι κατέγραψε το πρόγραμμα με σκοπό να δώσει σημαντικές πληροφορίες για να προστατέψει την κοινότητα από τους εγκληματίες.

Συμβουλές για τα συστήματα ασφαλείας και την προστασία του σπιτιού σας

2010-07-21 07:10

Τα συστήματα ασφαλείας προστατεύουν το σπίτι, την οικογένεια και τα αγαθά σας. Μερικοί ληστές μπορούν να φοβηθούν και να μην επιχειρήσουν την διάρρηξη ακόμα και από τη ταμπέλα που δείχνει ότι το σπίτι σας προστατεύεται. Η ασφάλεια σπιτιού δεν είναι πια προνόμιο μόνο για τους πλούσιους και τους διάσημους. Οι τιμές έχουν μειωθεί και μερικές εταιρίες έχουν ακόμα και συναγερμούς που συναρμολογούνται από τους καταναλωτές έτσι ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει διάφορους συνδυασμούς ή ακόμα και να φτιάξει τον δικό του συναγερμό. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και μπορεί να γίνει άνετα από έναν ερασιτέχνη, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθούν ασύρματα συστήματα. Οι εταιρίες μπορούν να επιτύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές, επειδή θα αναγκαστούν να παραγγείλουν μεγαλύτερες ποσότητες περιφερειακών συσκευών.

Οι ανιχνευτές φωτιάς είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την προστασία του σπιτιού σας. Οι σύγχρονοι ανιχνευτές φωτιάς είναι διαφορετικοί από τους συνηθισμένους παραδοσιακούς συναγερμούς φωτιάς. Αντί απλά να ενεργοποιούν την σειρήνα, έχουν τη δυνατότητα να σας ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς ή ακόμα και να ειδοποιήσουν το πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής σας. Ένας τέτοιος ανιχνευτής θα σώσει το σπίτι και πολλές ζωές.

Μην απλά κρύψετε ένα αντικλείδι κάτω από το χαλάκι. Υπάρχουν ασφαλέστερα μέρη να το κρύψετε. Υπάρχουν εταιρίες που κατασκευάζουν τεχνητούς βράχους για τον κήπο σας, όπου μπορείτε να κρύψετε το κλειδί σας. Επίσης υπάρχουν κιβώτια ασφαλείας που ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και σαν γλάστρες. Μπορείτε επίσης να το κρύψετε κάπου στο γκαράζ σας.

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα για έναν συναγερμό, τότε ακολουθήστε τις ακόλουθες πληροφορίες για να έχετε το σπίτι σας ασφαλές:

* Βάλτε φώτα έξω από κάθε πιθανή είσοδο
* Αντικαταστήστε τα σπασμένα ή προβληματικά παράθυρα και πόρτες
* Πάντα να κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας όταν το αφήνετε στην αυλή σας
* Μην εκθέτετε σε κοινή θέα αντικείμενα αξίας. Αν έχετε ακριβό ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή να έχετε τις κουρτίνες κατεβασμένες ή να τον έχετε σε σημείο που να μην φαίνεται από τους διερχόμενους ανθρώπους.
* Γνωριστείτε με τους γείτονές σας
* Διατηρείστε την αυλή σας καθαρή
* Αν κάποια λάμπα δρόμου χαλάσει να ειδοποιήσετε αμέσως την υπηρεσία του δήμου να την αντικαταστήσει
* Ειδοποιήστε την αστυνομία για οτιδήποτε που φαίνεται ύποπτο.