Αρχείο άρθρων

Εγκαταστήστε ένα σύστημα παρακολούθησης

2011-07-16 08:48

κάμερα παρακολούθησηςΠαρακολούθηση είναι βασικά η αντίληψη κάποιας οποιασδήποτε συμπεριφοράς στον χώρο ή οποιαδήποτε αλλαγής. Χρησιμεύει στην παρακολούθηση ανθρώπων σε κάποια μέρη όπως, φυλακές, σχολεία, νοσοκομεία κτλ. Όμως το πρόβλημα είναι πως χρειάζονται κάποιον από πάνω. Αυτό δεν ισχύει πια όλα τις μέρες μας είναι ή τίνουν να γίνουν αυτόματα και εκτός του γεγονός ότι οι κάμερες είναι αυτόματες εξελίσονται στην πιο δυνατή μηχανή στον πλανήτη.

Στις μέρες μας κάμερες χρησιμοποιούνται συχνότερα από ανθρώπους που δουλεύουν για να επιτηρούν τα παιδιά στο σπίτι ή να προσέχουν κάποιον μεγαλύτερο (παππού-γιαγιά) με πιθανό πρόβλημα. Οι κάμερες προσφέρουν ασφάλεια εντός και εκτός του σπιτιού και είναι οικονομικές. Δηλαδή μπορείτε άνετα να βρείτε μια κάμερα που να προσφέρει ό,τι χρειάζεστε σε χαμηλή τιμή.

Οι παρακολούθηση σήμερα γίνεται και μέσω του διαδυκτίου, δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή τι γίνεται στο σπίτι σας μόνο και μόνο με μία σύνδεση στο ίντερνετ από κινητό ή από υπολογιστή απλά πατώντας το κωδικό σας. Επίσης μπορείτε να καταγράψετε ό,τι θέλετε και να κάνετε όποια άλλη επιλογή θέλετε, όμως κάποιες επιλογές χρειάζονται αισθητήρες. Αν κάτι συμβεί οι αισθητήρες θα σας ειδοποιήσουν με έναν ήχο για κάθε αλλαγή μέσα στο δωμάτιο για παράδειγμα ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα σας ειδοποιήσει για οποιαδήποτε αλλαγή στην θερμοκρασία του αέρα. Το κόστος εγκατάστασης εξαρτάται από τον αριθμό και τον τύπο των καμερών και τον αριθμό και το είδος των αισθητήρων. 

Πως να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας

2011-07-16 10:41

Το πόσο καλά θέλετε να κρύψετε τα αγαθά σας εξαρτάται από την ηθική και την χρηματική τους αξία εγώ απλά θα επισημάνω κάποια μέρη που δεν πρέπειπροστασία σπιτιού να τα κρύψετε.

  • Το πρώτο μέρος που πρέπει να αποφύγετε είναι οι θήκες αποσμητικών ή παρόμοια πράγματα που όταν ο ληστής μπαίνει στο μπάνιο και βλέπει δύο από αυτά ίδιας μάρκας και τα δύο γεμάτα χτυπάει το καμπανάκι του. Αν τυχόν δούν να χρησιμοποιήτε αυτή τη μέθοδο είναι σίγουροι πως θα βρούν και αλλού, και τα ρημάζουν όλα.
  • Το δεύτερο μέρος είναι πίσω από πίνακες και αφίσες. Κοιτάχτε κάθε σπίτι μετά από μια εισβολή και θα διαπιστώσετε ότι όλοι οι πίνακες είναι κατεβασμένοι και άλλωτε σκισμένοι.
  • Το τρίτο μέρος όπου αρκετοί άνθρωποι κρύβουν τις οικονομίες τους είναι ο καταψύκτης. Αν έχετε εκεί τα λεφτά σας παρακαλώ πάρτε τα πριν τελειώσετε το άρθρο.
  • Το τέταρτο μέρος μπορεί να είναι η σκονισμένη σοφίτα σας ή ένα δωμάτιο όπως η αποθήκη του σπιτιού σας.

Αφού αποκλείσαμε μερικά πολύ συνηθισμένα λάθη θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και σκεφτείτε το κατάλληλο μέρος και να κρύψετε τα πολύτιμα πράγματά σας. Επίσης δεν είναι κακή ιδέα να τοποθετήσετε μερικούς από τους αισθητήρες του συναγερμού σας προκειμένου να προστατεύσετε καλύτερα αυτά τα μέρη

Πώς οι κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας θα προστατέψουν την οικογένειά σας

2011-07-16 11:16

προστασία και ασφάλεια οικογένειαςΈνα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των καμερών είναι όταν υπάρχει ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας είναι δυνατόν να επιβλέπετε τα πράγματα χωρίς να είστε εκεί όλη την ώρα. Επίσης όταν δεν υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχει ένα προειδοποιητικό e-mail μπορεί να σταλεί. Αυτό πραγματικά καθησυχάζει την οικογένεια από την έγνοια του ηλικιωμένου μοναχικού συγγενή.

Τα συστήματα ασφαλείας προστατεύουν εξίσου και το σπίτι και την οικογένεια από πιθανή κλοπή, πυρκαγιά, και από θανάσιμες διαρροές αερίων. Αυτά μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλες απειλές για την οικογένεια, και μια διάρρηξη δεν θα αποτελέσει μόνο περιουσιακή ζημία αλλά και θα κάνει τους ανθρώπους που ζούν στο σπίτι να αισθάνονται ότι το σπίτι δεν είναι πια ασφαλές. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ αφού οι κλέφτες δεν επιχειρούν να ληστέψουν σπίτια με συναγερμούς, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου που διατρέχουν.

Οι κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας θα προστατέψουν την οικογένεια και τους μεγαλύτερους ενήλικες από οποιονδήποτε κίνδυνο. Όταν ο κίνδυνος προκύψει η οικογένεια θα έχει το χρόνο να βγεί σώα και κάποιοι θα σπεύσουν σε βοήθεια.

Ασύρματα συστήματα ασφαλείας

2011-07-31 13:39

κλέφτης ανοίγει την πόρταΕίναι τίποτα πιο σημαντικό από την διατήρηση της ασφάλειας της οικογένειας και του σπιτιού σας; Είτε πάτε για διακοπές και αφήνετε το σπίτι χωρίς κάποιον να το πορσέχει, είτε δουλεύετε μέχρι αργά την νύχτα και θέλετε τα παιδιά σας να είναι ασφαλή ένα σύστημα ασφαλείας για σπίτια είναι η απάντηση.

Ένας τέτοιος συναγερμός συνήθως αποτελείται από ένα πληκτρλόγιο το οποίο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί, με ένα συγκεκριμένο κωδικό αριθμό της επιλογής σας, τον συναγερμό. Άν γίνει κάτι ο συναγερμός θα ηχήσει δυνατά φοβίζοντας τον κλέφτη και ειδοποιώντας τους γείτονες και την αστυνομία. Τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιούν και κινητά τηλέφωνα για να ειδοποιήσουν την αστυνομία ή συνηθέστερα εσάς τους ίδιους γιατί οι περισσότεροι κλέφτες γνωρίζοντας την απάθεια του κόσμου έμπαιναν μέσα έκοβαν το σταθερό τηλέφωνο και ενεργούσαν άφοβα.

Οι περισσότεροι εισβολείς μπαίνουν στο σπίτι μόνο όταν είναι άδειο, και αυτός είναι ο λόγος για να διαλέξετε έναν συναγερμό. Τα συστήματα αυτά έχουν ώς σκοπό να προστατέψουν την οικογένεια και την ιδιοκτησία. Το σπίτι σας και τα πράγματα που έχει μέσα έχουν αγοραστεί με τον δικό σας κόπο. Ο συναγερμός είναι ένας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι κανένας δεν θα τα κλέψει ή φθείρει. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικά από επαγγελματία.

Μερικά απλά και εύκολα βήματα θα σας κάνουν να κρατήσετε τον κωδικό ασφαλή. Μην αποκαλύψετε τον κωδικό σε κανένα για κανένα λόγο, και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά της οικογένειας αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του πράγματος. Επίσης για την ασφάλεια της οικογένειας πάντα να θυμάστε τον κωδικό. Μην τον γράψετε πουθενά. Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι εγκληματιές κάνουν έρευνα και παρακολουθούν την οικογένεια πριν ενεργήσουν; Δεν θα θέλατε να δώσετε τον κωδικό ασφαλείας της οικογένειά σας σε κάποιον που μπορεί να την βλάψει.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν σκοπό την προστασία του σπιτιού και της οικογένειας και σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς μέσα στο σπίτι σας. 

Συστήματα συναγερμού "φτιάξτο μόνος σου"

2012-07-21 11:10

συναγερμός σπιτιούΤο συγκεκριμένο άρθρο έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι σας. Η εγκατάσταση ενός συναγερμού είναι μια διαδικασία, την οποία ο καθένας είναι σε θέση να εκτελέσει μόνος του, κάτι που δεν ισχύει για τα περίπλοκα συστήματα τα οποία μπορεί να απαιτούν καλή γνώση σχετικά με ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Διαβάστε προσεχτικά τη συνέχεια του άρθρου, έτσι ώστε να κατανοήσετε περισσότερα όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας.
   Ένα σύστημα ασφαλείας δεν παρέχει μόνο προστασία εναντίον των ληστών, που μπορεί να απειλήσουν την ιδιοκτησία σας, αλλά ακόμα επιλύει ένα μεγάλο αριθμό άλλων προβλημάτων. Γι΄ αυτό το λόγο, αναγκαίο είναι να αποφασίσετε για ποιο λόγο θέλετε να αποκτήσετε ένα σύστημα συναγερμού  "φτιάξτο μόνος σου".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ ΌΨΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

  • Πρωτίστως, σκεφτείτε εάν θέλετε ένα σύστημα συναγερμού, μόνο για την προστασία σας από τους ληστές. Με λίγα λόγια, αν απλά χρειάζεστε ένα συναγερμό εναντίον της κλοπής. Αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά για να διαλέξετε αυτόν που ανταπεξέρχεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε για παράδειγμα να αγοράσετε ένα συναγερμό εναντίον της κλοπής και ταυτόχρονα εντοπισμού φωτιάς. Μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι άξιζε.
  • Τώρα η επόμενη σκέψη που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε, εάν ο συναγερμός που πρόκειται να αγοράσετε, διαθέτει μια μεγάλη και δυνατή σειρήνα, σε περίπτωση εισβολής ή φωτιάς, ή μπορεί ακόμα να τελεί και άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συστήματα ασφαλείας, τα οποία όχι μόνο θα ενεργοποιήσουν τη σειρήνα, αλλά ακόμα θα καλέσουν σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου και θα αναφέρουν το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο είναι πολύ χρήσιμο, επειδή τις περισσότερες φορές οι ληστείες λαμβάνουν χώρα κατά την απουσία σας. Τα εν λόγω συστήματα επιτρέπουν να καταχωρήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνων. Έτσι, μπορείτε να καταχωρήσετε αριθμούς άμεσης ανάγκης, όπως το δικό σας, κάποιου γείτονα, κάποιου συγγενή σας, ή ακόμα αυτούς της αστυνομίας, των ασθενοφόρων, της πυροσβεστικής (απαιτείται να έρθετε πρώτα σε επαφή μαζί τους). Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι πως το πρόβλημα έχει αναφερθεί, ακόμα και αν απουσιάζετε.
  • Επιπλέον, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, είναι ο τύπος συναγερμού που θέλετε να εγκαταστήσετε. Με λίγα λόγια, θέλετε ένα ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα ασφαλείας; Αυτή την εποχή οι ασύρματοι συναγερμοί γνωρίζουν μεγάλη προτίμηση από τους καταναλωτές, ωστόσο τα ενσύρματα συστήματα συνεχίζουν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτάσεις των παραγωγών. Ο κύριος λόγος είναι ότι ορισμένα χαμηλής ποιότητας ασύρματα συστήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας της παρεμβολής από άλλες ασύρματες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΄ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ’

  • Η διαδικασία της εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας βασιζόμενοι στις δικές σας ‘δυνάμεις’, δεν διαφέρει αρχικά από την εγκατάσταση οποιουδήποτε άλλου οικιακού εξοπλισμού. Έτσι το πρώτο βήμα είναι σίγουρα το διάβασμα των οδηγιών. Οι οδηγίες των κατασκευαστών είναι κάτι που θα σας χρειαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης. Επιτρέψτε μας τώρα να αναφερθούμε συνοπτικά στην πιο κοινή διαδικασία για την εγκατάσταση όλων σχεδόν των συστημάτων ασφαλείας.
  • Πρώτα απ’ όλα, βρείτε το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε την κεντρική μονάδα του συναγερμού, όπως για παράδειγμα το λιγότερο ευάλωτο μέρος του σπιτιού σας σε περίπτωση εισβολής. Τοποθετήστε την σε μια θέση της οικίας σας από όπου ο ήχος θα φτάνει σε όλα ανεξαιρέτως τα δωμάτια του σπιτιού σας. Κοιτάξτε να είναι σε πολύ εμφανή θέση, ακόμα κι αν χαλάει την αισθητική του σπιτιού σας. Παρ’ όλα αυτά, είναι επίσης σημαντικό να το τοποθετήσετε σε τέτοια θέση έτσι ώστε παράλληλα να ακούγεται ο ήχος ειδοποίησης.
  • Το επόμενο βήμα είναι να προστατέψετε τα παράθυρα και τις πόρτες που είναι πιο ευάλωτα σε εισβολές. Σε περίπτωση ενός σύνθετου συστήματος ασφαλείας, το οποίο περιέχει συναγερμό κλοπής και φωτιάς, είναι αναγκαίο να τοποθετήσετε ανιχνευτές καπνού σε σχεδόν όλα τα δωμάτια. Για το συναγερμό κλοπής, απλά λάβετε υπ όψη σας τα παράθυρα και τις πόρτες που κινδυνεύουν από εισβολή και τοποθετήστε σε αυτά ανιχνευτές. Φυσικά μπορείτε να αφήσετε χωρίς προστασία απροσπέλαστα παράθυρα, ωστόσο αν διαθέτετε έναν επαρκή αριθμό από ανιχνευτές, προσπαθήστε να καλύψετε ακόμα και αυτά.
  • Τώρα τοποθετήστε την κεντρική μονάδα. Η τοποθεσία είναι πολύ εμφανής, δίπλα στην κεντρική πόρτα του σπιτιού σας. Είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου εκεί κοντά. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, καθώς τα συστήματα συναγερμού σπιτιού διαθέτουν και μπαταρία υποστήριξης. Συνδέστε την καλωδίωση του συστήματος με εκείνη του σπιτιού σας. Τέλος, συνδέστε τους αισθητήρες και τη σειρήνα στον κεντρικό πίνακα.
  • Για τυχόν επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης, η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί μέσω των οδηγιών που συνοδεύουν το σύστημα συναγερμού σας. Το γεγονός αυτό συμβαίνει, καθώς η διαδικασία εγκατάστασης διαφέρει ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα και κατασκευαστές.