Αρχείο άρθρων

Πλεονεκτήματα των IP καμερών και συχνές ερωτήσεις για αυτές

2011-01-12 06:48

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μίας IP κάμερας και μιας Web κάμερας;
Όταν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε να αγοράσετε μία κάμερα που να μπορείτε όμως να παρακολουθείτε από απομακρυσμένο σημείο μέσω internet, έχετε δύο επιλογές.
Η πρώτη επιλογή είναι η λεγόμενη “web κάμερα” η οποία λειτουργεί όταν τη συνδέσετε με ένα καλώδιο με τον προσωπικό σας υπολογιστή. Ο τύπος αυτός της κάμερας είναι πιο οικονομική λύση, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι πρέπει για το σκοπό αυτό να «θυσιάσετε» έναν υπολογιστή, ο οποίος είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει η κάμερα. Σε πολλές εφαρμογές το σύστημα αυτό δεν είναι το πλέον εύχρηστο.
Η δεύτερη επιλογή είναι η λεγόμενη IP κάμερα η οποία για να λειτουργήσει δεν απαιτεί την υποστήριξη από κάποιον υπολογιστή, αφού πρακτικά περιλαμβάνει ένα μικρό υπολογιστή στο εσωτερικό της με το απαραίτητο λογισμικό. Οπότε με μία IP κάμερα έχετε περισσότερη ευλιγισία στις περισσότερες των εφαρμογών, αφού δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να συνδεθεί με ένα καλώδιο Ethernet στο ρούτερ. Αν μάλιστα η IP κάμερα είναι ασύρματη και το δίκτυό σας διαθέτει υπηρεσία WiFi δεν απαιτεί ούτε αυτή τη σύνδεση!

Ποιο είναι το πρόβλημα με τις κοινές IP κάμερες;
Αγοράζετε μία κοινή IP κάμερα προηγούμενης γενιάς. Χρειάζεστε λίγο χρόνο ώστε να την εγκαταστήσετε στο δίκτυο (στο ρούτερ) του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης. Μετά από λίγη προσπάθεια, θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα παρακολουθώντας το βίντεο από τον υπολογιστή σας ή από έναν άλλο υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας.
Μετά προφανώς θα θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεο από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή εκτός του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα καθώς, κοιτώντας τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να κάνετε μερικές περίπλοκες και μερικές φορές δυσνόητες ρυθμίσεις, όπως τη ρύθμιση του DDNS (DDNS setting), τον προσδιορισμό της πύλης (port mapping), ρυθμίσεις του εικονικού σέρβερ (virtual server settings) και πιθανόν μερικές ακόμα, ανάλογα με τη συσκευή, τον πάροχο και τη σύνδεση του internet που έχετε στο σπίτι σας. Αν έχετε ιδέα από συσκευές NAT/router είναι πολύ πιθανό, και μετά από αρκετό κόπο, να τα καταφέρετε.
Αν θέλετε να τα αποφύγετε αυτά θα πρέπει να αιτηθείτε στον πάροχο του internet να σας δώσει μία σύνδεση internet σταθερού IP και να επανεγκαταστήσετε την IP κάμερα με τα κανούργια δεδομένα. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η υπηρεσία αυτή είναι αρκετά ακριβότερη από τη συνηθισμένη σύνδεση internet δυναμικού IP που έχει το μεγαλύτερο πλήθος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των καμερών S-Vedia;
Εμείς γνωρίζουμε το πρόβλημα και ξέρουμε πώς μπορεί να λυθεί με απλό τρόπο. Είναι πολύ εύκολο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα να εγκαταστήσετε μία κάμερα δυναμικού IP τελευταίας γενιάς και να δείτε το βίντεο σε κάποιο σημείο μακριά από το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας.
Αφού συνδέσετε την κάμερα S-Vedia στο ρούτερ του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας, θα «τρέξετε» το πρόγραμμα “CamView” που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και η κάμερα θα ανιχνευτεί αυτόματα. Κάνετε διπλό κλικ και μπορείτε να παρακολουθείτε το βίντεο από έναν υπολογιστή του τοπικού δικτύου!
Όταν χρειαστεί να παρακολουθήσετε το χώρο σας από ένα σημείο μακριά, το μόνο που χρειάζεστε είναι πρόσβαση στο internet και τους κωδικούς αριθμούς της κάμερας (ID και password).
Αν έχετε ένα 3G κινητό κατεβάστε το πρόγραμμα “mCamView”, εισάγετε τους κωδικούς αριθμούς και παρακολουθήστε το χώρο σας.
Αν σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο έχετε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet που χειρίζεστε μόνο εσείς, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα “CamView” και να το «τρέξετε». Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα ακριβώς ίδιο περιβάλλον όπως έχετε και στο τοπικό δίκτυο.
Αν πάλι είστε σε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet που δεν έχει εγκαταστημένο κάποιο πρόγραμμα, μπορείτε να εισέλθετε στη σελίδα https://www.cam2life.com/online.html ή στη σελίδα https://www.starvedia.com/online.html, να εισάγετε του κωδικούς αριθμούς της κάμεράς σας και να παρακολουθήσετε το χώρο σας από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου!
Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνετε καμία τροποποίηση στο ρούτερ σας ή να έχετε κάποια ακριβή υπηρεσία σταθερού IP από τον πάροχο του internet. Απλά συνδέστε την κάμερα στο τοπικό σας δίκτυο (ρούτερ) είτε ενσύρματα είτε ασύρματα (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το ρούτερ σας να υποστηρίζει υπηρεσία WiFi και η κάμερά σας να είναι ασύρματη).

Συμπερασματικά τα πλεονεκτήματα μίας κάμερας S-Vedia τελευταίας γενιάς:
Απαίτηση για σύνδεση στο internet με σταθερή IP διεύθυνση;   ΟΧΙ
Απαίτηση για δυναμικό DNS;                                                  ΟΧΙ
Απαίτηση προσδιορισμού πύλης (port mapping) στο ρούτερ;    ΟΧΙ
Εικονικό σέρβερ (virtual server) στο ρούτερ;                           ΟΧΙ
Υποστήριξη UpnP στο ρούτερ;                                               ΟΧΙ
Απαίτηση κωδικών αριθμών κάμερας (ID και password);            ΝΑΙ

Οι κωδικοί αριθμοί της κάμερας είναι τα μοναδικά απαραίτητα στοιχεία για να παρακολουθήσετε το χώρο σας από οπουδήποτε στον κόσμο!

Οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης δίσκου NAS με IP κάμερες

2011-01-12 07:03

Χρήση S-Vedia NAS

Βήμα 1 – Εγκατάσταση NAS

δίσκος nas
Ακολουθήστε τις οδηγίες του NAS (Network Attached Storage) και εγκαταστήστε ένα σκληρό δίσκο στο εσωτερικό του και συνδέστε το στο ρούτερ του δικτύου σας.

Βήμα 2 – Ανοίξτε το πρόγραμμα CamView

Ανοίγουμε την εφαρμογή CAMVIEW με αριστερό κλικ στο εικονίδιο.

 

 Βήμα 3 – Πηγαίνετε στη σελίδα “Web Configure” της κάμερας που επιθυμείτε

Κάντε δεξί κλικ στο CAMID της κάμερας και επιλέξτε το “Web configure” για πρόσβαση στο web

 


Χρησιμοποιήστε σας Login το admin χωρίς τη χρήση password (αφήστε κενό)

 

Βήμα 4 – Κάντε Scan στη συσκευή NAS

Πηγαίντε στην επιλογή “Schedule”, επιλέξτε “NAS Settings” και κάντε κλικ στο κουμπί “NAS Scan” για να βρείτε το όνομα τη συσκευής (NAS name) και τη διέυθυνση IP (IP Address).


Η οθόνη που θα εμφανιστεί θα είναι σαν την παρακάτω. Εκεί μπορείτε να βρείτε το NAS Name και την IP Address της συσκευής ή των συσκευών NAS που είναι συνδεδεμένες στο τοπικό δίκτυο.

 

Βήμα 5 – Ρύθμιση εγγραφών

Παράδειγμα: Η διεύθυνση του NAS (IP Address) είναι: 10.10.10.107 και το όνομα είναι: NAS123


Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ορθά καταχωρημένα, πατήστε Save & Apply. Θα εμφανιστεί και το κουμπί NAS Info.
Τώρα όλα τα βίντεο που θα εγγραφούν θα αποθηκευτούν στη συσκευή NAS αυτόματα, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.


Βήμα 6 – Παρακολούθηση εγγραφών (Video Playback)

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα CamPlay για να παρακολουθήσετε τα εγγεγραμμένα βίντεο.

 

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Network Neighborhood για να βρείτε τη συσκευή NAS και να την ορίσετε σαν ένα νέο οδηγό (drive) και μετά να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Camplay για να παρακολουθήσετε τις εγγραφές που έχουν αποθηκευτεί εκεί.
 

Μάθετε τα είδη των διαρρηκτών

2011-06-15 17:27

διαρρήκτηςΜπορεί να έχετε κλειδαριές στις πόρτες σας και στα παράθυρα για να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές, μπορεί επίσης να έχετε έναν συναγερμό, αλλά δεν δρούν όλοι οι κλέφτες με τον ίδιο τρόπο και δεν μπορούν να αποτραπούν με τις ίδιες μεθόδους. Ειδικά εμείς που δουλεύουμαι πάνω στους συναγερμούς ακούμε καθημερινά απίστευτα πράγματα τα οποία μηχανεύονται οι κλέφτες για να εισβάλουν στο χώρο σας και να κλέψουν τα πολύτιμα πράγματά σας. Έτσι σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να μάθετε κάποια πράγματα για κάποια είδη διαρρηκτών και κάποιους τρόπους να τους αποτρέψετε.

Οπορτουνιστές

Αυτοί οι διαρρήκτες ψάχνουν για μια γρήγορη και εύκολη επιλογή. Αν αφήσετε μία πόρτα ξεκλείδωτη ή ενα παράθυρο ανοιχτό πιθανότατα θα μπούν μέσα αρπάζοντας ό,τι μπορούν. Αν πιάσετε συζήτηση με έναν από αυτούς,πιθανότατα θα εκμεταλευτούν την εμπιστοσύνη σας για να σας πάρουν το πορτοφόλι. Αυτοί οι κλέφτες δεν δίνουν σημασία στο ποιόν ή τί κλέβουν.

Βίαιος κλέφτης

Ένας τέτοιος κλέφτης είναι συνήθως πιο απεγνωσμένος από τον οπορτουνιστή. Αυτοί οι κλέφτες ψάχνουν για χρήματα ή για αντικείμενα που μπορούν εύκολα να πωληθούν. Τα καλά νέα είναι ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι πιο απεγνωσμένοι, έιναι και πιο μανιώδεις και για αυτό μερικές φορές παίρνουν αντικείμενα χαμηλής αξίας.

Ληστές

αυτοί οι κλέφτες είναι αυτοί που θα χαρακτηρούσαμε ως επαγγελματίες. Έχουν συνήθως ένα σχέδιο για να πουλήσουν ή να ξεφορτωθούν τα κλεμμένα αγαθά. Επίσης περνάνε πολύ χρόνο σχεδιάζοντας και κάνοντας έρευνα ώστε να κινδυνεύσουν λιγότερο και να πάρουν περισσότερα και πιο πολύτιμα πράγματα. Συχνά παρακολουθούν τον στόχο και μαθαίνουν τις συνήθειές του για να βρούν ευκαιρία.

Οι κλέφτες εκ προμελέτης

Αυτό το είδος κλεφτών είναι έμπειροι και στοχεύουν στα πολύτιμα αγαθά για κλοπή και μεταπώληση. Θα κάνουν πολύ έρευνα για τις συνήθειες, την ασφάλεια και ακόμα τον χρόνο που κάνει η ατυνομία για έρθει στο χώρο σας. Μερικές φορές τέτοιου είδους κλέφτες συμμετάσχουν σε κυκλώματα και μεταφέρουν τα κλοπυμαία. Αυτό κάνει δύσκολο τόν εντοπισμό τους.

Οι απόλυτοι διαρρήκτες

Αυτοί χρησιμοποιούν την μέθοδο του ληστή και του επαγγελματικότητα του κλέφτη εκ προμελέτης. Όπως οι παραπάνω κλέφτες δουλεύουν με κυκλώματα για να διανέμουν και να πουλήσουν τα κλεμένα αγαθά. Θα κάνουν έρευνα μέχρι να βρούν την ευκαιρία για να εισβάλλουν στο σπίτι σας και να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν βάζοντάς τα σε ένα μεγάλο όχημα.

Ο καλύτερος τρόπος για αποφυγή διάρρηξης είναι ένας συναγερμός που να ενισχύεται με κλειδαριές και φώτα. Αν δεν δώσετε την ευκαιρία τότε οι κλέφτες θα φύγουν. Προσέχτε μην αφήνετε την πόρτα του γκαράζ ανοιχτή. Ένα άδειο γκαράζ θα δώσει στον κλέφτη την ευκαιριά για εισβολή. Επίσης δεν πρέπει να επισημαίνετε την αναχώρηση σας από το σπίτι στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης γιατι εύκολα μπορεί να γίνει αντιλυπτό από τον πιθανό εισβολέα. 

Κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε την οικογένειά σας; Συμβουλές για την ασφάλειά σας.

2011-07-02 11:54
  • Τα μαθήματα αυτοάμυνας είναι ένα ασφαλές μέσο για την προστασία της οικογένειάς σας.
  • Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας για να κρατάτε μακριά τους ανεπιθύμητους εισβολείς.
  • Αν έχετε την άδεια, πάρτε σπρέϋ για τα άτομα που βγαίνουν αργά την νύχτα ή για τα άτομα που δουλεύουν σε απόμακρες περιοχές την νύχτα.
  • Η εγκατάσταση καμερών θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία σας. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, τότε πάρτε ένα σύστημα με ψέυτικες κάμερες.
  • Εξωτερικό φώς – το φώς είναι ο εχθρός του κλέφτη καθώς μπορούν εύκολα να ειδωθούν και να πιαστούν.
  • Απομακρύνετε ή κουρεύτε τους θάμνους ή τα δέντρα κοντά σε παράθυρα ή πόρτες. Δίνουν μία ευκολότερη είσοδο στον εισβολέα και ένα μέρος να κρυφτεί για να παρακολουθήσει τις συνήθειες της οικογένειας ή για να κρυφτεί σε περίπτωση κινδύνου για αυτόν.
  • Εάν πρόκειται να λείψετε ειδοποιήστε ένα γείτονα να αδείαζει τα σκουπίδια σας, να πλένει την αυλή σας ή να φροντίζει τα ζώα σας ώστε το σπίτι να μην φαίνεται άδειο.
  • Το καλύτερο όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε έναν συναγερμό. Οι παγίδες του στα παράθυρα, η εξωτερική σειρήνα και η πινακίδα που δηλώνουν ότι το σπίτι προστατεύεται από ένα σύστημα ασφαλείας κρατάνε τους κλέφτες μακριά.

Προστατέψτε το σπίτι σας σε 3 γρήγορα βήματα

2011-07-02 12:20

προστασία σπιτιούΕδώ είναι κάποιες σύντομες συμβουλές που σίγουρα θα αποθαρρύνουν ή θα αποτρέψουν έναν πιθανό εισβολέα από το να εισβάλει στο σπίτι σας. Δεν είναι μία ολοκληρωμένη λίστα αλλά σίγουρα θα κρατήσει το σπίτι σας ασφαλές.

  • Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε καλά από μακριά το σπίτι σας. Υπάρχουν τίποτα κρυφά σημεία κόντα σε πόρτα ή παράθυρο; αν διαπιστώσετε καμιά αδυναμία στο σπίτι σας να είστε σίγουροι ότι ένας εππαγγελματίας κλέφτης θα το εκμεταλλευτεί για να εισβάλλει ή να κρυφτεί σε περίπτωση που κάτι στραβώσει στο σχέδιό του.
  • Το δεύτερο βήμα που πρέπει να παρθεί είναι η εγκατάσταση ενός απλού συναγερμού. Και ο απλούστερος συναγερμός θα κάνει τον κλέφτη να ''κοιτάξει'' άλλο σπίτι εξ' αιτίας του υψηλού κίνδυνου που θα διατρέξει. Οι παγίδες στα παράθυρα μία εξωτερική σειρήνα και μιά πινακίδα που δείχνει ότι το σπίτι σας προστατεύεται είναι αρκετά για να διώξουν τον κλέφτη.
  • Τέλος ο θόρυβος και το φώς είναι οι χειρότεροι εχθροί του κλέφτη οπότε φωτίστε την γύρω περιοχή του σπιτιού σας και σε περίπτωση εισβολής αν υπάρχει συναγερμός, η σειρήνα θα χτυπήσει τρομάζοντας τον κλέφτη και κάνοντάς τον να φύγει.