Αρχείο άρθρων

Εγκατάσταση του συναγερμού

2009-07-12 19:28

Εγκατάσταση συστήματος συναγερμού

Όλοι οι συναγερμοί μας είναι ειδικά μελετημένοι ώστε η εγκατάστασή τους να μπορεί να γίνει σε λίγη ώρα ακόμα και από κάποιον χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και χωρίς την αναστάτωση του περάσματος καλωδίων, αφού τα πάντα είναι ασύρματα.

Αν παρόλα αυτά, δεν θέλετε να κάνετε την τοποθέτηση, μπορούμε να σας στείλουμε ένα ειδικευμένο συνεργάτη μας που θα την αναλάβει για σας σε πολύ λογική τιμή.

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 210.555.1680 για περισσότερες πληροφορίες και προσφορά.

Συναγερμοί για κάθε πορτοφόλι

2009-07-18 10:09

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει αλλαγές μόνο στον παρεχόμενο εξοπλισμό ασφαλείας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές τον αγόραζαν και τον χρησιμοποιούσαν .

Αρχικά οι συναγερμοί χρησιμοποιούνταν κυρίως από καταστήματα και εταιρείες στα οποία κάποιος έπρεπε να προσέχει τα προιόντα τους όταν εκείνα ήταν κλειστά. Ιδιαίτερα οι ασφαλιστικές εταιρείες συνηθίζαν πάντα σιγουρεύονταν αν οι πελάτες τους διέθεταν ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας.

Οι συναγερμοί για τις οικίες αποκτούνταν κυρίως από καταναλωτές που η τσέπη τους άντεχε τέτοιου είδους πολυτέλειες. Όπως τα χρόνια περνούσαν οι άνθρωποι που ζούσαν μέσα ή κοντά σε πόλεις συχνά έπεφταν θύματα κλοπής και ήθελαν να στείλουν τους μελλοντικούς τους κλέφτες στους γείτονες, εγκαθιστώντας συναγερμούς στα σπίτια τους.

Την δεκαετία του ‘90 μεγάλες εταιρίες συναγερμών είχαν πλέον καταλάβει ότι οι αγοραστές που θα έπαιρναν τους συναγερμούς για οικιακή χρήση δεν είχαν συνειδητοποιήσει την χρησιμότητα τους. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν τεράστια ποσά για να προστατέυσουν τις τηλεοράσεις τους και τα στερεοφωνικά τους όταν ταυτόχρονα αυτό το ποσό θα ήταν αρκετό για να τα ξαναγοράσουν. Έτσι προτιμούσαν να συνεχίζουν να ελπίζουν πως δεν θα γίνονταν θύματα ληστείας σύντομα.

διαρρήκτης πάει να κλέψει χρήματαΚαθώς το ποσοστό εγκληματικότητας αυξανόταν, οι εταιρίες συναργεμών έκαναν την απόκτηση συναγερμού πράγμα εφικτό για όλους. Μ’ αυτό τον τρόπο οι πωλήσεις συναγερμών για οικιακή χρήση αυξήθηκαν σημαντικά. Πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών κατάλαβαν πόσο ήσυχοι ήταν όταν απουσίαζαν από τα σπίτια τους αφού τα πράγματα τους δεν κινδύνευαν πια. Πολλοί οι οποίοι δεν εγκαθίστησαν ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι τους αφού πρώτα έγιναν πολλαπλές φορές θύματα ληστείας στο τέλος φυσικά χωρίς δισταγμό πλήρωσαν για έναν -ακόμα και ακριβό- συναγερμό χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι ώστε να απέτρεπαν κάθε πιθανή επανάληψη ληστείας.

Το τί συνέβη έπειτα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που είχε βιώσει μέχρι τότε η βιομηχανία της ασφάλειας καθώς όλο και περισσότερα σπίτια γίνονταν θύματα ληστείας και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν σπίτι διαφορετικές ώρες της ημέρας αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιστρέψουν σπίτι κατά την διάρκεια μιας ληστείας. Οι ληστές έγιναν απελπισμένοι αλλά την ίδια χρονική στιγμή και ασύστολοι όπου έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν σε σπίτια όταν οι άνθρωποι ήταν μέσα σ’ αυτά. Τέτοιου είδους διαρρήκτες διέπρατταν εγκλήματα πολύ χειρότερης φύσης από μια απλή ληστεία, ενάντια στους ανθρώπους , οι οιποίοι τους αντιμετώπιζαν. Αφού όλα αυτά έγιναν γνωστά, οι κατασκευαστές συναγερμών, άρχισαν να αλλάζουν το κύριο στόχος τους: οι συναγερμοί έπρεπε να σχεδιάζονται και να χρησιμοποιούνται με πρωταρχικό σκοπό την προστασία των ανθρώπων.

Στις μέρες μας ο καθένας μπορεί να γίνει κάτοχος ενός συναγερμού. Οπλίστε τον εαυτό σας με την απαραίτητη γνώση για το πώς θα κάνετε την καλύτερη αγορά προστατεύοντας την τσέπη σας. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε με στατιστικές εάν δεν θέλετε. Το μόνο δύσκολο πράγμα το οποίο πρέπει να ξεπεράσετε ειναι το αίσθημα ότι ζείτε πλέον σε μια ασφαλή γειτονιά.

Εγκαταστήστε μόνοι σας ένα συναγερμό

2009-07-20 20:30

Για ιδιοκτήτες που προτιμούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους αντί να πληρώνουν τεχνίτες υπάρχουν τώρα συστήματα συναγερμών DIY (φτιάξτο μόνος σου). Το σημαντικότερο σημείο που θα πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που πάρετε μια τέτοια απόφαση είναι να σιγουρευτείτε για την ύπαρξη αναλυτικών οδηγιών που φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα.

Ειναι ακόμα σημαντικό να διαθέτετε ένα βασικό σετ εργαλείων και μία σκάλα αφού θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κάποια αισθητήρια του συναγερμού σε σημεία ψηλότερα από εκεί που φθάνετε. Ένας φίλος που θα συνδράμει την προσπάθειά σας μπορεί να μειώσει καθοριστικά τον απαιτούμενο χρόνο εγκατάστασης.

Όταν αποφασίσετε να κάνετε μια τέτοια αγορά είναι καλό να κάνετε μια στοιχειώδη έρευνα σχετικά με τα μοντέλα που κυκλοφορούν, τις προδιαγραφές τους αλλά και τις τιμές που κοστίζουν.

Αν κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του συναγερμού δεν νοιώθετε σίγουροι για τα βήματα που εκτελείτε ίσως είναι καλύτερα να επικοινωνήσετε για συμβουλές με την προμηθεύτρια εταιρεία. Ακόμα αν κάπου δυσκολεύεστε ίσως είναι απαραίτητο να σας προτείνουν κάποιο εξειδικευμένο τεχνίτη που θα αναλάβει για λογαριασμό σας τις τελικές ρυθμίσεις ή κάποια δυσκολότερα σημεία της εγκατάστασης.

Περιορισμοί στην λειτουργία των συναγερμών

2009-07-20 21:16

Αν και η τοποθέτηση ενός συναγερμού είναι ο πλέον αποτρεπτικός παράγοντας για την αποτροπή μιας εισβολής στο σπίτι σας οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι οι ιδιοκτήτες πολύ συχνά ξεχνούν να κλείσουν όλα τα κουφώματα πριν οπλίσουν τον συναγερμό τους όπως απαιτούν τα περισσότερα συστήματα συναγερμών. Αν και η τεχνολογία των συναγερμών είναι ιδιαίτερα προηγμένη δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο.

Ακόμα και άν τις περισσότερες φορές οπλίζετε το σύστημα συναγερμού σας βγαίνοντας από το σπίτι σας είναι αρκετό να βρεθεί μία φορά απροστάτευτο και να δεχτεί επίθεση από ένα διαρρήκτη.

Οι περισσότεροι κλέφτες χρειάζονται γύρω στα 15 λεπτά για να ολοκληρώσουν την συλλογή της λείας τους. Στην περίπτωση όμως που κτυπήσει ο συναγερμός κατά την είσοδό τους στο σπίτι σας είναι βέβαιο ότι δεν θα διακυνδινέψουν την παραμονή τους σε αυτό και πιθανώς την επ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως το σύστημα συναγερμού σας απαρτίζεται από ηλεκτρονικά εξαρτήματα οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιο από αυτά να υποστεί μία βλάβη και να μην λειτουργεί. Συνιστάται εβδομαδιαία να γίνεται από τους ιδιοκτήτες ένας στοιχειώδης έλεγχος λειτουργίας και οπωσδήποτε μία φορά τον μήνα ένας αναλυτικός έλεγχος σε όλα τα υποσυστήματα. Επίσης είναι καλή ιδέα το σύστημα να εξετάζεται και από κάποιο ειδικό σε ετήσια βάση.

Πριν φύγουμε για διακοπές

2009-07-26 09:15

Συμβουλές ασφάλειας για τις διακοπές

Το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών , ενημερώνει τους Έλληνες καταναλωτές για το τι πρέπει να κάνουν, έτσι ώστε να αποφεύγουν δυσάρεστες καταστάσεις:

  • Τοποθέτηση συναγερμού, κάποιο από τα συστήματα, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά.
  • Πρέπει να έχουμε τοποθετήσει πόρτες συμπαγούς κατασκευής, οι οποίες έχουν κλειδαριές ασφαλείας.
  • Τοποθετούμε πύρους ασφαλείας στα παράθυρα και τα παντζούρια.
  • Ποτέ δεν αφήνουμε στο σπίτι μας μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα μεγάλης αξίας, υπάρχουν θυρίδες στις τράπεζες για τον σκοπό αυτό.
  • Όταν αγοράζουμε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, καταγράφουμε το εργοστάσιο κατασκευής και τον αριθμό σειράς, έτσι ώστε εάν διαρρήξουν το σπίτι μας, να διευκολύνουμε την έρευνα της αστυνομίας.
  • Φωτογραφίζουμε τα πολύτιμα είδη (τιμαλφή, πίνακες κ.λ.π.) ή δυνατόν έγχρωμα, ώστε εάν πέσουμε θύματα διάρρηξης, να βοηθήσουμε την αστυνομία στην αναζήτηση των κλοπιμαίων.
  • Πριν φύγουμε για διακοπές, βεβαιωνόμαστε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας είναι ασφαλισμένα και ο συναγερμός μας ενεργοποιημένος. Είναι καλή ιδέα να έχουμε εξοπλίσει τον χώρο μας με συναγερμό που μπορεί να ελεγχθεί από το τηλέφωνο και αν είναι δυνατόν μία τουλάχιστον κάμερα παρακολούθησης που θα μας δίνει ηχητική και οπτική πρόσβαση στον χώρο μέσω internet.
  • Όταν απουσιάζουμε δεν αφήνουμε το ίδιο φως αναμμένο μονίμως. Είναι καλύτερα να έχουμε εγκαταστήσει αυτόματο διακόπτη, έτσι ώστε κάποια από τα φώτα να ανάβουν περιοδικά.
  • Εάν είμαστε ένα από τα θύματα των θερινών διαρρηκτών, καταγγέλλουμε την κλοπή στην αστυνομία, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που μπήκαν οι διαρρήκτες στο σπίτι μας και τι είδη μας έκλεψαν.
  • Μέχρι να έλθει η σήμανση, δεν αγγίζουμε κανένα αντικείμενο στους χώρους που κινήθηκαν οι διαρρήκτες ούτε τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν και πιθανό εγκατέλειψαν και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που θα μας δώσει η αστυνομία

Πηγή: ΕΛΚΕΚΑ