ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ IP ΚΑΜΕΡΑΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ NAS

 

Όλες οι κάμερες S-Vedia υποστηρίζουν αποθήκευση εγγραφής βίντεο (video recording) σε συσκευές NAS (Network Attached Server / Network Attached Storage / αποθηκευτικός χώρος συνδεδεμένος σε δίκτυο). Η εγγραφή αυτή γίνεται χρησιμοποιώντας standard πρωτόκολα LMX_NS/CIFS/SSN τα οποία είναι ίδια καθώς χρησιμοποιούνται από το περιβάλλον Windows network και και το server Samba σε περιβάλλον Linux. Οι κάμερες S-Vedia μπορούν να εγγράψουν βίντεο σε οποιαδήποτε συσκευή NAS υπάρχει στην αγορά, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη λειτουργία ή/και λογισμικό υποστήριξης NVR στη συκευή NAS.

 

Τι είναι οι συσκευές NAS;

Οι συσκευές NAS είναι παρόμοιες με τις εξωτερικές μονάδες σκληρών δίσκων: και οι δύο περιέχουν σκληρούς δίσκους, αποθηκεύουν αρχεία και τοποθετούνται έξω από τον υπολογιστή σας. Όμως μια συσκευή NAS συνδέεται συνήθως στο δίκτυό σας, όχι απευθείας σε υπολογιστή.

Επειδή οι συσκευές NAS συνδέονται σε δίκτυο, και όχι σε έναν μόνο υπολογιστή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από πολλούς υπολογιστές του δικτύου. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντί της κλασσικής εξωτερικής μονάδας σκληρού δίσκου σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε αρχεία από περισσότερους από έναν υπολογιστές στην ίδια συσκευή αποθήκευσης ή να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ πολλών υπολογιστών (ή στη δική μας περίπτωση μεταξύ της κάμερας ή των καμερών S-Vedia και των υπολογιστών του δικτύου).

 

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών NAS είναι:

 1. Όλες οι συσκευές NAS είναι ταυτόχρονα και συσκευές NVR.

 2. Η επιλογή συσκευής NAS μπορεί να ικανοποιήσει διάφορες απαιτήσεις:

  - Κόστος: από χαμηλό σε υψηλό

  - Ποιότητα: από κανονική σε εξαιρετική

  - Ασφάλεια δεδομένων: από Raid0 έως Raid4

  - Χωρητικότητα: από εκατοντάδες GB σε μερικά TB

  - Brand: από άγνωστες μάρκες έως μάρκες με υψηλή αναγνωρισιμότητα

  - Εξωτερικές διαστάσεις: συνήθως είναι μικρού μεγέθους (μικρότερου μεγέθους από τα περισσότερα συνηθισμένα αποθηκευτικά μέσα εγγραφών βίντεο DVR και NVR), οπότε μπορείτε να τις “κρύψετε” για αποφυγή κακόβουλων ενεργειών.

 3. Δεν απαιτείται έξτρα κόστος για επιπλέον συσκευές ή λειτουργίες NVR.

Οι κάμερες S-Vedia επίσης υποστηρίζουν πλήρεις λειτουργίες χρονοπρογραμματισμού εγγραφών και οι εγγραφές μπορούν να αποθηκευτούν σε συσκευές NAS οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή για συνεχόμενες ημέρες ή μόνο όταν η κάμερα ανιχνεύσει μία κίνηση. Ειδικά στη περίπτωση που επιλέξετε την εκκίνηση της εγγραφής μετά από ανίχνευση κίνησης, ο όγκος των εγγραφών μπορεί να μειωθεί πάρα πολύ. Τις αποθηκευμένες εγγραφές πολύ εύκολα μετά μπορείτε να τις “ξαναπαίξετε” μέσω του προγράμματος “CamView” που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

 

Επιπροσθέτως για τις εγγραφές σε σύστημα NAS ισχύει:

 1. Η εγγραφή σε σύστημα NAS μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της διεύθυνσης IP της συσκευής.

 2. Όταν “γεμίσει” ο σκληρός δίσκος, τα νέα βίντεο εγγράφονται στη θέση των παλαιοτέρων.

 3. Πλήρης χρονοπρογραμματισμός των εγγραφών υποστηρίζεται.

 4. Υποστηρίζεται εκκίνηση εγγραφής μετά από ανίχνευση κίνησης για οικονομία στη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου.

Θα υπάρχει πάντα ένα όνομα για τη συσκευή NAS. Έτσι, όταν η συσκευή αυτή και η κάμερα S-Vedia συνδεθούν στο ίδιο δίκτυο, η ρύθμιση ώστε η συσκευή NAS να μπορεί να αποθηκεύσει εγγραφές μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το όνομα της συσκευής και όχι απαραίτητα τη διεύθυνση IP που έχει.

 

Οι ακόλουθες εικόνες δείχνουν τη δομή της αποθήκευσης εγγραφών σε σύστημα NAS:


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ NAS ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ip κάμερα σε δίσκο NAS

 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ NAS ΜΕΣΩ INTERNET

Δικτυακές IP κάμερες παρακολούθησης εύκολης εγκατάστασης

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Συστήματα dvr παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας & ήχου

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη