Τι να κάνετε όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός στο σπίτι σας

2009-12-02 06:21

Τα συστήματα συναγερμού έχουν σε γενικές γραμμές σκοπό την προειδοποίηση του ιδιοκτήτη για τυχόν διαρρήξεις ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά. Κατά συνέπεια, μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικό αν συναγερμός σας ενεργοποιηθεί χωρίς λόγο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πρωταρχικός σκοπός του συναγερμού στο σπίτι είναι η ασφάλεια και η ησυχία των ιδιοκτητών του όταν αφήνουν τα σπίτια τους. Δεν θέλουν να είναι σε μια κατάσταση όπου θα ενοχλούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους νομίζοντας ότι κάποιος προσπαθεί να ανοίξει το σπίτι τους. Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων εγκαθιστούν συναγερμούς έτσι ώστε να έχουν προστασία τόσο όταν βρίσκονται στο σπίτι όσο και όταν λείπουν από αυτό.

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη για τα συστήματα συναγερμού είναι ότι προστατεύουν μόνο από ανθρώπινη εισβολείς και διαρρήξεις. Ο Συναγερμός δεν είναι μόνο για τον εντοπισμό διαρρηκτών ή εισβολέων. Υπάρχουν συστήματα συναγερμών για ανίχνευση φωτιάς και μονοξειδίου του άνθρακα που είναι εξίσου σημαντικές αιτίες κινδύνου που μπορεί να απειλήσουν την ζωή σας.

Όταν ενεργοποιηθεί σπίτι σας ο συναγερμός, μην πανικοβληθείτε γιατί δεν θα είστε σε θέση να ενεργήσετε και να ανταποκριθείτε κατάλληλα και άμεσα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν υπάρχει, πράγματι. Αν η αιτία είναι ένας διαρρήκτης δεν θα πρέπει αν βρίσκεστε κοντά να μπείτε στο σπίτι ιδιαίτερα αν είναι κάποιο παράθυρό σας, ή η πόρτα σας ανοιχτή. Ο ήχος του συναγερμού είναι συνήθως αρκετός για να τρομάξει τον διαρρήκτη και να τον οδηγήσει μακριά από το σπίτι σας σε σύντομο διάστημα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε τις αρμόδιες αρχές και να προστατεύσετε τον εαυτός και τους δικούς σας σε κάποιο γειτονικό σπίτι ώσπου να περάσει ο κίνδυνος.

Σε περίπτωση συναγερμού πυρκαγιάς ή διαρροής επικίνδυνων αερίων το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν βρίσκεστε στο σπίτι είναι να βρείτε μια έξοδο διαφυγής και να ειδοποιήσετε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα οικιακά συστήματα συναγερμού μπορούν να σώσουν την ίδια τη ζωή μας αλλά μόνο αν ξέρουμε πώς να ανταποκριθούμε σε αυτό και φυσικά μείνουμε ήρεμοι χωρίς πανικός.

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη