Προστατέψτε το σπίτι σας στις διακοπές των Χριστουγέννων

2010-11-21 13:56

Άγιος Βασίλης

Τα Χριστούγεννα είναι μια φανταστική εποχή για την οικογένεια. Όλοι μαζί απολαμβάνουν την εορταστική περίοδο, καταναλώνουν γαλοπούλα και διάφορα ποτά και γενικά περνάνε ωραίες οικογενειακές στιγμές. Αυτές είναι πραγματικά οι αξέχαστες στιγμές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν όλα αυτά να μας τα χαλάσουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και αυτό είναι το κύριο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε αυτά τα Χριστούγεννα. Στατιστικά, οι διαρρήξεις και οι παραβιάσεις σπιτιών είναι εξαιρετικά συχνές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και τείνουν να αυξάνουν σε αριθμό.

Επιπρόσθετα, η τρέχουσα αύξηση των απολύσεων μαζί με την καθοδική πορεία των οικονομικών οδηγεί τους ανθρώπους στο να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να βγάλουν μερικά χρήματα και δυστυχώς κάποιοι θα στραφούν στις κλοπές και στις διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων.

Τις εβδομάδες που προηγούνται της περιόδου των Χριστουγέννων μπορεί να επισκέπτεστε μέλη της οικογένειας σας για να τους δώσετε δώρα, ξοδεύετε χρόνο στις χριστουγεννιάτικες αγορές ή τρέχετε για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα λείπετε από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εδώ θα σας δώσουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές ως μια μορφή προστασίας που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας θα είναι ασφαλές και θα εμποδιστούν οι διαρρήκτες από το να εισέλθουν στο σπίτι και να σας κλέψουν.

  • 1. Διατηρήστε ορισμένα φώτα ανοιχτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας: Τέτοια μέρη μπορεί να είναι η κουζίνα, το Χολ ή ακόμα και το σαλόνι σας. Χρησιμοποιείστε χρονοδιακόπτες για τα φώτα σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτά ανάβουν όταν ο ήλιος δύει και πέφτει το σκοτάδι. Ως συνέχεια όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, το ραδιόφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τους διαρρήκτες αφού κάθε ήχος που προέρχεται από το σπίτι θα αποτρέψει οποιονδήποτε από το να εισέλθει στο σπίτι.
  • 2. Εγκαταστήστε αντικλεπτικά συστήματα συναγερμού. Πραγματικά φαίνεται αρκετά αυτονόητο, αλλά η ανάγκη αντικλεπτικών συστημάτων συναγερμού που θα ειδοποιούν την αστυνομία ή τους γείτονες όταν κάποιος εισβολέας βρίσκεται στο σπίτι σας, γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάρα πολύ ακριβό. Βεβαιωθείτε ότι κάνει τη δουλειά του σωστά και αποτελεσματικά. Αυτό θα μπορούσε να σας σώσει αυτά τα Χριστούγεννα.
  • 3. Ενημερώστε τους γείτονες. Ορισμένες φορές μπορείτε να ζητήσετε από τους γείτονες σας, να κοιτάνε το σπίτι σας ενώ εσείς θα βρίσκεστε μακριά. Η προσοχή που θα δίνεται μπορεί να μην είναι στο 100%, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι κάποιος παρακολουθεί την ιδιοκτησία σας ταυτόχρονα με τα άλλα μέτρα ασφάλειας έχετε πάρει.
  • 4. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειδωμένα: Φαίνεται απλό, ωστόσο είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν κλειδώνουν τα παράθυρα τους σωστά. Τα αφήνουν χωρίς να τα κλείσουν σωστά, ή ελαφρώς ανοιχτά. Κάθε ευκαιρία που δίνετε σε έναν διαρρήκτη, θα την εκμεταλλευτεί. Βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι κλειδωμένα και ασφαλισμένα. Οτιδήποτε κλειδιά πρέπει να απομακρύνονται και να τοποθετούνται μακριά από το παράθυρο.
  • 5. Βεβαιωθείτε ότι και η μπροστινή αλλά και η πίσω πόρτα είναι ασφαλείας. Η μπροστινή και η πίσω πόρτα είναι τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Κάθε σπίτι όπου δεν διαθέτει πόρτα ασφαλείας στην κύρια είσοδο ή και στην πίσω πόρτα είναι επιρρεπές για διάρρηξη. Πόρτες χαμηλής ποιότητας μπορούν εύκολα να σπάσουν με μία κλωτσιά και οι εισβολείς να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Το να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές θα αποτρέψει ορισμένους από τους πιο αποφασιστικούς διαρρήκτες που θα δυσκολέψετε την δουλειά τους και θα σιγουρευτείτε ότι θα απολαύσετε την εορταστική περίοδο χωρίς το άγχος των διαρρήξεων στο σπίτι σας.

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συστημάτων συναγερμών σπιτιών