Πως θα τοποθετήσετε παγίδες συναγερμού στα παράθυρα του σπιτιού σας

2010-07-09 06:18

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Η στατιστικές λένε ότι το 23% των ληστών αποκτούν πρόσβαση σε ένα σπίτι από τα παράθυρα, συνήθως του πρώτου ορόφου. Τοποθετώντας αισθητήρες ή παγίδες στα παράθυρά σας θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεστε για κάθε ανεπιθύμητη εισβολή. Εάν οι αισθητήρες ή οι παγίδες των παραθύρων σας είναι συνδεδεμένοι με ένα συναγερμό, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι πιθανοί ληστές να τρομοκρατηθούν και ακολούθως την άμεση εκδίωξη τους από τον χώρο. Παρακάτω υπάρχει ένας οδηγός για την σωστή τοποθέτηση βήμα-βήμα των αισθητήρων ή των παγίδων παραθύρων.

Τί είναι οι αισθητήρες παραθύρων;

Ένας αισθητήρας παραθύρου ή παγίδα είναι μία μικρή συσκευή, αποτελούμενη από δύο μέρη. Το ένα από αυτά τα δύο μέρη είναι προσκολλημένο στο κινούμενο μέρος του παραθύρου, ενώ το άλλο στο σταθερό πλαίσιο του παραθύρου. Ένας αισθητήρας παραθύρου λειτουργεί είτε χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπέρυρθρου φωτός, είτε απλά με μαγνητική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο μερών του αισθητήρα. Όταν διακοπεί η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, ο αισθητήρας ενεργοποιείται. Ο παρακάτω οδηγός είναι μελετημένος πάνω στους μαγνητικούς αισθητήρες.

Βήμα 1 - Ετοιμάστε τα υλικά σας

Μπορεί να τοποθετείτε αυτόνομους αισθητήρες παραθύρου ή αισθητήρες παραθύρων που ανήκουν σε ένα σύστημα ασφαλείας. Πριν ξεκινήσετε, πρώτα ελέγξτε ποια από τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι πιο ευάλωτα για διάρρηξη. Σιγουρευτείτε πως έχετε αρκετούς αισθητήρες για να καλύψετε όλα αυτά τα παράθυρα. Ανάλογα με το τύπο του αισθητήρα που έχετε διαλέξει, μπορεί να χρειαστείτε κόλλα, αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως, βίδες, κατσαβίδια, καλώδια για συνδέσεις (αν πρόκειται για ενσύρματες παγίδες) ή άλλα υλικά.

Βήμα 2 - Σχεδιάστε την τοποθέτηση

Ιδανικά, ένας αισθητήρας παραθύρου είναι πιο αποτελεσματικός όταν τοποθετείται 15 εκατοστά από το πάνω μέρος του παραθύρου. Εάν τα παράθυρα ανοίγουν προς τα έξω, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τον αισθητήρα κοντά στο άκρο του πλαισίου του παραθύρου στο οποίο βρίσκονται οι μεντεσέδες. Σιγουρευτείτε, επίσης, ότι τα σημεία επαφής του αισθητήρα έχουν τοποθετηθεί από τη σωστή μεριά (συμβουλευτείτε τις οδηγίες του αισθητήρα).

Βήμα 3 - Τοποθετώντας τα καλώδια

Εάν ο αισθητήρας είναι σχεδιασμένος να δουλέψει σε συνεργασία με ένα ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη σωστή σύνδεσή του με τον κεντρικό πίνακα του συναγερμού. Ανάλογα με τη δομή του σπιτιού σας, η εγκατάσταση μπορεί να απαιτήσει χρόνο. Η ιδανική εγκατάσταση προϋποθέτει τα καλώδια να τοποθετηθούν μέσα από τους τοίχους του σπιτιού. Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, οδηγείστε τα καλώδια κάτω από το πλαίσιο του παραθύρου και επεκτείνετε το καλώδιο όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στον κεντρικό πίνακα. Οι περισσότεροι πίνακες ενσύρματων συστήματων ασφαλείας διαθέτουν ειδικές θέσεις όπου μπορείς να προσκολλήσεις τα καλώδια του αισθητήρα του παραθύρου σας.

Αν οι αισθητήρες είναι ασύρματοι, τότε δεν απαιτούνται καλωδιώσεις οπότε παραλείψτε τα παραπάνω. Έαν έχετε ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας, θα χρειαστεί απλά να προγραμματίσετε τους αισθητήρες κατευθείαν στον κεντρικό πίνακα. Μερικά ασύρματα συστήματα ασφαλείας συνοδεύονται από σχεδιαγράμματα και οδηγίες με στόχο να σας βοηθήσουν να συγχρονίσετε σωστά τους αισθητήρες με τον πίνακα. Σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις ένας ασύρματος αισθητήρας παραθύρου μπορεί να είναι αυτόνομος και να διαθέτει το δικό του πομπό.

Βήμα 4 - Συντηρώντας το σύστημα

Θεωρείται πάρα πολύ σημαντικό η οικογένειά σας ή άλλα μέλη της οικίας σας να γνωρίζουν σε ποιά από τα παράθυρα του σπιτιού σας έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες. Σιγουρευτείτε πως οι αισθητήρες διατηρούν καλή αλληλεπίδραση μεταξύ τους και είναι καλά προσκολλημένοι στο κινούμενο μέρος του παραθύρου και στο πλαίσιο αυτού. Προσπαθείστε να θυμάστε ότι δεν πρέπει να ενεργοποιείτε τους αισθητήρες ανοίγοντας τα παράθυρα όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο. 

Πίσω

Ασύρματοι και ενσύρματοι συναγερμοί υψηλής ασφάλειας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη