Πού να τοποθετήσετε τις κάμερες κλειστού κυκλώματος

2010-11-10 03:45

Όπως οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε, το CCTV σημαίνει ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (closed circuit television), δηλαδή ένα κλειστό κύκλωμα στο εσωτερικό του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας που καταγράφει ότι συμβαίνει στο χώρο αυτό. Αυτός είναι ο σκοπός της CCTV και επιτρέπει σε μια επιχείρηση να αποφύγει διάφορα εγκλήματα εις βάρος της ενώ της δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει τι συμβαίνει σε όλα τα μέρη του καταστήματος τους ανά πάσα στιγμή. Φυσικά αυτός είναι και ο σκοπός, αλλά ανάλογα με το πόσο καλά είναι στημένο το κύκλωμα, δεν επιτυγχάνεται πάντοτε. Το θέμα είναι ότι εάν οι κάμερες δεν καλύπτουν όλη την περιοχή που πρέπει να καταγράφουν, τότε δεν είναι βέβαιο ότι βλέπετε οτιδήποτε γίνεται. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Πρώτον, οι κάμερες πρέπει αλληλοκαλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο από τον χώρο σας και εσείς επιθυμείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερες κάμερες. Αυτό είναι σημαντικό για τις αναλογικές κάμερες, γιατί μπορεί να καταγράφει μόνο μια κάμερα την φορά, αλλά και για τις ψηφιακές, γιατί μπορεί να είναι ακριβή η χρήση πολλών καμερών. Αυτό δημιουργεί μια προφανή θέση για τις κάμερες σας, τις γωνίες των δωματίων, καθώς αυτό τους δίνει μια εικόνα για το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Η τοποθέτηση τους ψηλά θα σας δώσει επίσης κάτι από την οπτική των πτηνών. Εδώ όμως το πρόβλημα είναι ότι η άλλη πλευρά του δωματίου μπορεί να είναι πολύ μακριά για να δείτε καθαρά (και ιδιαίτερα αν η κάμερα έχει ρυθμιστεί ψηλά) καθώς και ότι τυχόν εμπόδια, όπως ράφια θα μπορούσαν εύκολα να μπλοκάρουν ορισμένες περιοχές. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον δύο κάμερες σε κάθε δωμάτιο είναι αναγκαίες όταν τα δωμάτια είναι μεγάλα και υπάρχουν μεγάλα αντικείμενα μέσα σε αυτά.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να έχετε επίσης κάμερες και έξω από την ιδιοκτησία σας, γεγονός που θα προειδοποιήσει όσους προσπαθήσουν να κάνουν διάρρηξη, ή θα σας επιτρέψει να τους πιάσετε καθώς θα φεύγουν επειδή τότε δεν θα είναι σε ετοιμότητα. Και πάλι εδώ θα πρέπει να τοποθετήσετε τις κάμερες ψηλά, κυρίως για την προστασία τους ώστε να αποτρέψετε ένα εγκληματία από το να τις καταστρέψει, να τις κλέψει ή να τις καλύψει.

Τέλος, πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε το σύστημα σας να είναι εμφανές ή κυρίως κρυμμένο. Με το να βρίσκονται σε εμφανή σημεία θα είστε σε θέση να αποτρέψετε εγκληματική δραστηριότητα, καθώς οι κλέφτες συνειδητοποιούν ότι μπορούν να πιαστούν, όμως, αποκρύπτοντας τις κάμερες είναι λιγότερο πιθανό να «πειραχτούν» και είναι πιθανό να εντοπίζουν ανεπιθύμητες δραστηριότητες σε εξέλιξη και θεωρητικά μπορούν να είναι χρήσιμες για μια δικαστική υπόθεση. Εδώ μια προφανής λύση είναι και πάλι να έχετε περισσότερες από μία κάμερες, μια κρυφή και μια εμφανή.

Εξωτερική κάμερα cctv

Με αυτό το στήσιμο - κάμερες ψηλά στις γωνίες των δωματίων, δύο για μεγάλες αίθουσες, κάποιες κρυφές και άλλες φανερές, και τουλάχιστον μερικές κάμερες για τον εξωτερικό χώρο - θα μπορείτε να είστε σε θέση να έχετε την καλύτερη παρακολούθηση του ακινήτου σας και να μπορείτε να αποτρέψετε και να αντιληφθείτε τα εγκλήματα πιο αποτελεσματικά. Φυσικά αυτό μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με το ακίνητο, και δεν πρέπει να διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορες διατάξεις.

Πίσω

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη