Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σπιτιών

2010-07-19 06:12

 Συναγερμός ασφαλείας
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ονομασίες για τα συστήματα που είναι σχεδιασμένα να προστατεύσουν το σπίτι σας: Συναγερμοί Διάρρηξης, Συστήματα Ασφαλείας της Οικίας, Συστήματα Προστασίας της Οικίας κλπ Μολονότι όλοι οι συναγερμοί υπηρετούν την ίδια βασική λειτουργία, υπάρχουν πολλά είδη και θα ήταν χρήσιμο να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια μονάδα συναγερμού ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Πως δουλεύουν τα συστήματα συναγερμού

Όλα τα συστήματα ασφαλείας έχουν ανιχνευτές. Τα δύο βασικά είδη των συστημάτων διάρρηξης ενεργοποιούνται όταν κάποιος μεταβάλλει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα ή όταν ανιχνευτεί κίνηση.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Οι αισθητήρες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά κυκλώματα είναι το πιο απλό είδος αισθητήρα. Συχνά χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την περίμετρο του σπιτιού σας (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες) και τις πιθανούς εισόδους που ο ληστής θα χρησιμοποιούσε για να εισέλθει στο σπίτι σας. Αυτού του είδους οι αισθητήρες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες :αισθητήρες κανονικά ανοιχτού κυκλώματος και αισθητήρες κανονικά κλειστού κυκλώματος.
Στους αισθητήρες κανονικά κλειστού κυκλώματος τα ηλεκτρικά κυκλώματα παραμένουν κλειστά εφόσον το παράθυρο ή η πόρτα είναι κλειστή. Αν κάποιος ανοίξει το παράθυρο ή την πόρτα, το κύκλωμα διακόπτεται και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Στους αισθητήρες κανονικά ανοικτού κυκλώματος συμβαίνει το αντίθετο: όταν κάποιος ανοίξει την πόρτα, το κύκλωμα κλείνει διαρρεόμενο από το ρεύμα και ενεργοποιεί τον συναγερμό.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Οι ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ) είναι το άλλο είδος της οικιακής ασφάλειας. Είναι χρήσιμοι στο να ανιχνεύουν τους κλέφτες που είναι ήδη μέσα στο σπίτι. Οι ανιχνευτές κίνησης δουλεύουν στέλνοντας ακτίνες και ελέγχοντας την ανάκλαση. Αν η ανάκλαση διακοπεί (όταν κάποιος είναι στο δωμάτιο) ο συναγερμός ενεργοποιείται.
Οι συναγερμοί ανοιχτού-κλειστού κυκλώματος σε συνδυασμό με τους ανιχνευτές κίνησης αποτελούν το τέλειο σύστημα συναγερμού.

 

Κατηγορίες συναγερμών για σπίτια

ΑΠΛΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ
Αυτά τα οικονομικά συστήματα συναγερμού έχουν ένα μόνο σκοπό: να προειδοποιήσουν την οικογένειά σας για ένα αποκλειστικά συγκεκριμένο κίνδυνο. Μπορούν να περιλαμβάνουν ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές διαρροής αερίου ή/και παγίδες με μπαταρία που ανιχνεύουν το άνοιγμα της πόρτας και ενεργοποιούν τον συναγερμό

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Όταν κάποιος ενεργοποιήσει ένα τοπικό συναγερμό, τότε μια σειρήνα χτυπά προειδοποιώντας τους κατόχους για τους εισβολείς. Αυτά τα είδη συναγερμών δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να ενεργοποιούν μια σειρήνα. Αν όμως κανένας δεν είναι τριγύρω να ανταποκριθεί, δεν είναι αποτελεσματικό. Παρόλα αυτά,ο θόρυβος από μόνος του είναι αρκετός για να φοβίσει τον εισβολέα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΜΕ ΤΗΛΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Το επόμενο βήμα του τοπικού συναγερμού είναι οι συναγερμοί που σας προειδοποιούν τηλεφωνικώς. Αυτού του είδους οι συναγερμοί τηλεφωνούν προ-καταχωρημένους αριθμούς όταν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι αυτόματα. Τυπικά αυτοί οι συναγερμοί θα τηλεφωνήσουν 4 αριθμούς και θα παίξουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ
Αυτοί οι συναγερμοί διάρρηξης είναι μονάδες που, όταν ενεργοποιηθούν, παίρνουν τηλέφωνο σε μία υπηρεσία ασφαλείας και έπειτα υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής καλούν την αστυνομία ή την πυροσβεστική. Τέλος, υπάρχουν υπηρεσίες που θα στείλουν ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 

Πίσω

Υβριδικοί συναγερμοί με ασύρματη και ενσύρματη λειτουργία

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη