Συμβουλές ασφαλείας για να αποθαρρύνετε τους κλέφτες από το να στοχοποιήσουν το σπίτι σας

2010-12-11 16:51

Διαρρήκτης

Ο διαρρήκτης παρακολουθεί την γειτονιά, περνώντας τακτικά πάνω και κάτω στον δρόμο προσπαθώντας να εντοπίσει το νέο του θύμα. Παρατηρεί κάθε σπίτι, για να αποφασίσει ποιο είναι πιο εύκολα προσβάσιμο, έχοντας παράλληλα τα πιο πολλά λάφυρα για να κλέψει. Το βικτοριανό σπίτι στην γωνία φαίνεται να έχει πολλά πολύτιμα αντικείμενα. Όμως είναι καλά φωτισμένο. Ο γείτονας του φαίνεται να έχει ένα καλό αυτοκίνητο και ίσως και κάποια πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, αλλά μπορείς να ακούσεις γαύγισμα από κάποιο άγριο σκυλί. Το σπίτι στην γωνία, ενώ είναι πιο ταπεινό, είναι το μισό τυλιγμένο στο σκοτάδι και το άλλο μισό φωτισμένο με μία γιγαντιαία βελανιδιά κατάφυτη επάνω στο δρόμο. Εντόπισε το θύμα του. Χωρίς την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας στο σπίτι, το σπίτι σας, μπορεί επίσης να πέσει θύμα ληστείας ενός διαρρήκτη.

Ενώ ο γνώμονας φαίνεται να είναι η πιθανή αξία των αντικειμένων που θα κλέψουν, οι διαρρήκτες τείνουν να στοχεύουν σπίτια που εμφανίζονται ως τα πιο εύκολα προσβάσιμα σε σχέση με τα άλλα σπίτια του τετραγώνου. Γι’ αυτό, τα σπίτια που καλύπτονται από σκοτάδι και έχουν ελλιπή φωτισμό, τείνουν να είναι πιο ελκυστικά για τους διαρρήκτες. Ομοίως, οι κατοικίες που έχουν μία κατάφυτη θαμνώδη περιοχή, επίσης, θα προσελκύσουν τους διαρρήκτες. Τόσο το σκοτάδι όσο και τα κατάφυτα δέντρα, παρέχουν πρόσθετη κάλυψη για το διαρρήκτη, καθώς αυτός προσπαθεί να εισβάλει στο σπίτι σας. Θέλει να αποφύγει να εντοπιστεί από τους γείτονες και τους διερχόμενους και το σκοτάδι τον βοηθάει να το κατορθώσει.

Συμβουλές οικιακής ασφάλειας για την αποτροπή των διαρρηκτών από το να στοχοποιήσουν το σπίτι σας είναι να συμπεριλάβετε μέτρα για τη μείωση της κάλυψης που παρέχεται για τους διαρρήκτες. Το πρώτο βήμα θα ήταν να διατηρείτε το σπίτι σας καλά φωτισμένο. Φώτα με αισθητήρες κίνησης που εγκαθίστανται σε όλες τις εισόδους του σπιτιού σας, θα διασφαλίσουν ότι οι ένοικοι και οι γείτονες μπορούν να βλέπουν ποιος πλησιάζει στο σπίτι. Επιπλέον, κρατώντας τα δέντρα και τους θάμνους σας καλά καθαρισμένους επίσης θα εξαλείψει κάθε πιθανή κρυψώνα για τον διαρρήκτη.

Σκυλιά φύλακες αποτελούν επίσης ένα βαρύ αποτρεπτικό μέσο για τους διαρρήκτες, επειδή το να έχουν να κάνουν με έναν άγριο σκύλο ή το γαύγισμα του που θα ξυπνήσει τους ιδιοκτήτες είναι κάτι που ο διαρρήκτης θέλει να το αποφύγει. Γιατί να στοχοποιήσουν ένα σπίτι με σκύλο αφού υπάρχουν πολλά άλλα στην γειτονιά που δεν διαθέτουν κάποιο σκυλί με άγριες διαθέσεις. Οι ιδιοκτήτες σκύλων ξέρουν ότι οι σύντροφοι τους με κυνόδοντες είναι πολύ προστατευτικοί όσον αφορά στην περιοχή τους, γαβγίζοντας και ορμώντας σε όποιον δεν ανήκει σε αυτήν. Αν ήδη είστε κάτοχος σκύλου, προσφέρει την πρόσθετη ασφάλεια η οποία μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε έναν διαρρήκτη που στοχεύει το σπίτι σας ώστε να παραιτηθεί από αυτό και να πάει σε κάποιο άλλο.

Αν δεν έχετε σκύλο και δεν είστε τύπος που του αρέσουν τα ζώα μπορείτε να επενδύσετε σε μία ηλεκτρονική συσκευή σκύλου φύλακα η οποία λειτουργεί κάνοντας μιμήσεις από ήχους και γαβγίσματα σκύλου. Όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι ή φεύγετε από το σπίτι, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε τον ηλεκτρονικό φύλακα σκύλο και θα προσομοιώσει την παρουσία ενός ολοζώντανου σκύλου. Ενώ ο ξένος πλησιάζει το σπίτι, τα γαβγίσματα θα αρχίσουν σταδιακά να αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα όσο αυτός πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά. Η ιδανική κατάσταση θα είναι ο διαρρήκτης να ματαιώσει τα σχέδια του λόγω της παρουσίας του σκύλου.

Αυτά τα οικιακά μέτρα ασφαλείας έχουν ως στόχο να αποθαρρύνουν τους διαρρήκτες από το να επιχειρήσουν να εισβάλλουν στο σπίτι από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, απλά το να εφαρμόσετε μόνο αυτά, μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσει μια διάρρηξη που μπορεί να συμβεί στο σπίτι σας. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού, όλα αυτά τα μέτρα θα κάνουν σπουδαία δουλειά για την εξασφάλιση της κατοικίας σας από τους πιθανούς κινδύνους και διαρρήξεις.

Πίσω

Προσφορές ασύρματων και ενσύρματων ip καμερών ασφαλείας

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας και ήχου

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Προσφορές υβριδικών συναγερμών και παρελκόμενων ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη