Συμβουλές για την ασφάλεια καταστημάτων

2010-06-29 07:30

Είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης; Αν είστε, τότε χρειάζεται να ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχει ελεγχθεί η ασφάλεια της επιχείρησής σας από την τοπική αστυνομία. Τα πιο πολλά αστυνομικά τμήματα το προσφέρουν αλλά καλύτερα είναι να ρωτήσετε. Η αστυνομία θα έρθει και θα ελέγξει την ασφάλεια της επιχείρησής σας.

Έπειτα, θα σας πουν τι χρειάζεται να γίνει για να βελτιώσετε την ασφάλεια. Καλύπτουν κάθε πλευρά μέσα ή έξω από την επιχείρηση. Στόχος τους είναι να σας ενημερώσουν για τις ευάλωτες περιοχές και να σας πουν πώς μπορείτε να τις θωρακίσετε.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι μια ληστεία δεν θα χτυπήσει την επιχείρησή σας επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος διάρρηξης. Να το ξέρετε στα σίγουρα. Γι' αυτό είναι καλύτερο να γνωρίζετε τις ευάλωτες περιοχές, έτσι ώστε να τις προστατεύσετε.

Υπάρχουν πολλές ευάλωτες περιοχές στην επιχείρησή σας που ο ληστής θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Με το να μην τις προστατεύετε, είναι σαν να καλείτε εσείς οι ίδιοι τους ληστές. Αφού γίνει ο έλεγχος, όχι μόνο θα μάθετε ποιες περιοχές είναι οι ευάλωτες, αλλά και πώς να τις προστατεύσετε.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο ευάλωτες περιοχές μιας επιχείρησης:

Πόρτες και παράθυρα - αυτή είναι η πρώτη επιλογή του διαρρήκτη για να εισέλθει στο κτίριο.

Φράχτες και περίμετρος κτιρίου.

Γκαραζόπορτες που τυχόν υπάρχουν στην επιχείρηση.

Η ταράτσα του κτιρίου.

Είναι καλή ιδέα, εκτός από τον έλεγχο από την αστυνομία, να μάθετε όσα μπορείτε μόνοι σας. Αυτό θα βοηθήσει στο να είστε πιο προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Ένας καλός τρόπος να μάθετε είναι να διαβάζετε ιστορίες από εφημερίδες γιατί μπορείτε να μάθετε πληροφορίες απ' αυτές.

Μπορείτε να βρείτε πάμπολλες τέτοιες ιστορίες που σχετίζονται με ληστείες σε επιχειρήσεις. Μία από τις τραγικότερες αυτών συνέβη στην πόλη Macon των ΗΠΑ, όπου οι ληστές, πέραν της ληστείας σκότωσαν τρεις υπαλλήλους σε μία επιχείρηση.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στα ΜΜΕ: “Δυστυχώς στοίχισε τις ζωές τριών ανθρώπων για να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ότι χρειάζονται εργαλεία για να κάνουν τις επιχειρήσεις τους ασφαλέστερες, όπως συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης. Τους λέμε τρόπους και τεχνικές έτσι ώστε να κάνουν την επιχείρησή τους ασφαλέστερη”.

Είστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας, αλλά και για την ασφάλεια του οποιουδήποτε ατόμου είναι μέσα στο κτίριο που βρίσκεται η επιχείρησή σας. Για αυτό η ασφάλεια της επιχείρησης είναι τόσο σημαντική. Επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να μάθετε για την ασφάλεια. Αν παρέχουν πληροφορίες για τη βελτίωση της ασφάλειας της επιχείρησής σας, τότε μην χάνετε άλλο χρόνο. Κάντε ό,τι σας συμβουλεύσουν όσο πιο γρήγορα μπορείτε. 

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας