Πως θα αποφύγετε τους ψευδείς συναγερμούς με σωστή συντήρηση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού σας

2010-12-05 10:45

home security

Πρόσφατα όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν πάρει την απόφαση να ενισχύσουν τα σπίτια τους με την τεχνολογία που απαιτείται για την φύλαξη τους. Ούτως ή άλλως, τα ποσοστά των ληστειών είναι αυξημένα σε ολόκληρη την χώρα και δεδομένου ότι η απειλή αυτή όλο και αυξάνεται και αφορά κάθε κατοικημένη περιοχή, είναι πλέον αδύνατο να πει κανείς ότι στην δικιά του γειτονιά είναι απίθανο να παρουσιαστεί τέτοιου είδους πρόβλημα.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι που κάνουν την έξυπνη κίνηση να επενδύσουν στην επιπλέον προστασία ενός συστήματος ασφαλείας, στο τέλος δεν αποφεύγουν να πέσουν θύματα διάρρηξης. Αυτό συμβαίνει επειδή όπως και τα άλλα είδη τεχνολογίας, έτσι και τα οικιακά συστήματα συναγερμού χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα, συντήρηση και τεχνογνωσία για να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πρέπει. Αν δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, τότε η παρεχόμενη προστασία είναι πολύ μικρότερη.

Το πρώτο βήμα ώστε να εξασφαλιστεί ότι ένα σπίτι είναι πιο ασφαλές και καλύτερα προστατευμένο είναι απλά να έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλεύεστε αυτό που έχετε συνέχεια στην διάθεση σας. Πολλά και διαφορετικά νοικοκυριά εκεί έξω έχουν ήδη επενδύσει σε επιπλέον βοήθεια όσον αφορά στην προστασία ενός σπιτιού, αλλά οι ένοικοι στην πραγματικότητα ποτέ δεν το έβαλαν σε λειτουργία.

Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλές Ελληνικές οικογένειες, είτε όταν λείπουν από το σπίτι για μερικές ώρες είτε για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, απλά δεν κάνουν τον κόπο να θέσουν το σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία. Και χωρίς ο συναγερμός να έχει τεθεί σε λειτουργία ώστε να είναι σε ετοιμότητα, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει την δουλειά για την οποία είναι σχεδιασμένος.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που λειτουργεί αποτρεπτικά στο να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επένδυση σας σε έναν συναγερμό ασφαλείας, είναι η ακατάλληλη συντήρηση η οποία ορισμένες φορές έχει ως συνέπεια την λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού, πράγμα αγχωτικό για τους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα συχνά πλέον να μη μπαίνουν ξανά στον κόπο να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Υπάρχουν αρκετές προβληματικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι η αιτία μίας λανθασμένης ενεργοποίησης συναγερμού, ενώ ο εντοπισμός και η αλλαγή τους θα ήταν απλά θέμα μερικών λεπτών.

Για νοικοκυριά που πρόσφατα πρόσθεσαν ένα τετράποδο νέο φίλο στην οικογένεια τους, ένας σκύλος ή μία γάτα που συνεχώς τρέχει εδώ και εκεί, ορισμένες φορές θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ευαίσθητους αισθητήρες οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί πριν από την παρουσία κατοικίδιων στον χώρο. Μιλήστε με την εταιρεία που σας παρείχε τα συστήματα ασφαλείας, ενημερώστε τους για την παρουσία ενός νέου σκύλου ή γάτας στο σπίτι και έτσι είναι εύκολο να γίνει μία αναδιάρθρωση των αισθητήρων ώστε να κάνουν το σύστημα συναγερμού του σπιτιού να λειτουργήσει σωστά.

Επιπροσθέτως, είναι κρίσιμο να λάβετε και άλλα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι η τεχνολογία αποδώσει. Τα νεότερα συστήματα που υπάρχουν, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και με μπαταρία πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση μίας διακοπής ρεύματος, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σκεφτείτε πως αν έχετε επενδύσει σε μία τέτοια αναβάθμιση, πλέον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα πράγματα θα πάνε ή δεν θα πάνε καλά μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπου θα βρίσκεστε μακριά. Ομοίως, το να είστε ενήμεροι ότι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να αντικαθιστά τις μπαταρίες στα συστήματα συναγερμού και στα φώτα με αισθητήρες κίνησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο να γίνεται ένας επανέλεγχος ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Και φυσικά, είναι πάντα απαραίτητο να είστε βέβαιοι ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά και ασφαλισμένα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ένα σύστημα συναγερμού δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν θα είναι ενεργοποιημένο. Ο εντοπισμός και η φροντίδα ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους πιθανές παγίδες σχετικά με την ασφάλεια, δεν απαιτεί κάποιος να είναι εξειδικευμένος σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας που έχει επενδύσει σε κάποια επιπλέον βοήθεια για να απομακρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες θα μπορεί να είναι σε θέση να εκπληρώνει τα καθήκοντα αυτά με ευκολία.

Πίσω

Ασύρματα και ενσύρματα συστήματα συναγερμού M-tech 433Mhz

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη