Γιατί είναι καλή ιδέα η τοποθέτηση μιας ψεύτικης κάμερας ασφαλείας

2012-07-31 18:24

κάμερεςΕάν είστε ιδιοκτήτες ενός σπιτιού ή μιας μικρής επιχείρησης, μία κάμερα παρακολούθησης ή ασφαλείας είναι απολύτως αναγκαία. Οι ασφαλιστικές εταιρίες πολύ συχνά απαιτούν μια κάμερα ασφαλείας για μια μικρή επιχείρηση. Η πλειονότητα των ληστών δεν μπορεί να βρει διαφορά ανάμεσα σε μία αληθινή και σε μία ψεύτικη κάμερα ασφαλείας. Υπάρχουν μοντέλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς επίσης και πρόσφατες εκδόσεις ασύρματων μοντέλων (συνήθως έχουν κεραίες).

Το κλειδί σ’ αυτή την περίπτωση είναι το πόσο ρεαλιστική είναι η εικόνα τους. Όλες αυτές οι κάμερες μοιάζουν τόσο αληθινές, που πολλές απ’ αυτές διαθέτουν LED φωτάκια που αναβοσβήνουν ακριβώς όπως οι κανονικές.

Χωρίς αμφιβολία, τουλάχιστον μία κάμερα ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθεί σε κάθε εξωτερικό και εσωτερικό σημείο και δίπλα από κάθε εξωτερικό κτίριο, όπως ένα γκαράζ ή μια αποθήκη του σπιτιού. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε την κάμερα με τέτοια γωνία, ώστε να μπορεί να καταγράφει ακόμα και τα πιο χαμηλά παράθυρα του σπιτιού σας.

Υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι που οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους στην αγορά μιας κάμερας ασφαλείας. Μ' αυτό τον τρόπο στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα στους ληστές, οι οποίοι ψάχνουν τη γειτονιά, με σκοπό να βρουν έναν εύκολο στόχο,να μείνουν μακριά από την ιδιοκτησία τους. Ο άλλος λόγος είναι το γεγονός πως, αν δεν είναι τόσο έξυπνοι ώστε να απομακρυνθούν από τις ξένες ιδιοκτησίες, η εικόνα τους θα καταγραφεί, πράγμα που καθιστά την αναγνώριση τους από την αστυνομία πολύ ευκολότερη. Στατιστικές δείχνουν ότι εάν έχετε μια εικόνα του ληστή για να δείξετε στην αστυνομία, οι πιθανότητες να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν αυξάνονται κατά 50%.

Αυτό που λαμβάνει κανείς υπ’ όψη του αγοράζοντας ένα ψεύτικο σύστημα ασφαλείας, είναι σαφώς το κόστος. Η τιμή μιας αληθινής κάμερας ασφαλείας μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλή και εξαρτάται από τις περιοχές που πρέπει να καλύψει και τον αριθμό των δωματίων που διαθέτει η ιδιοκτησία σας. Σε τέτοια περίπτωση, όπως είναι φυσικό το κόστος μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα καθώς θα χρειάζονταν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε κάμερες.

Οι ψεύτικες κάμερες ασφαλείας έχουν βελτιωθεί όσον αφορά την ποιότητα τους πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα δυσκολευόταν ακόμα και ένας ειδικός, όπως ένας ληστής, ακόμα και αν την παρατηρούσε προσεχτικά, να ξεχωρίσει την ψεύτικη κάμερα από την αληθινή. Ειδικά το φωτάκι LED το οποίο σηματοδοτεί τη λειτουργία της κάμερας την κάνει να φαίνεται άκρως αληθινή και υπό λειτουργία.

Άλλα μοντέλα προσφέρουν ανιχνευτές κίνησης ή ακόμα και φωνητική προειδοποίηση, όμοια με τα πιο ακριβά αληθινά μοντέλα. Κανένας δεν θα μπορεί να ανακαλύψει τη διαφορά γνησιότητας μεταξύ τους.

Συμπερασματικά, με τον παραπάνω τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, εμποδίζοντας μια πιθανή ληστεία με το να εγκαταστήσετε αυτά τα οικονομικά υποκατάστατα καμερών ασφαλείας και ταυτόχρονα να σώσετε σημαντικό μέρος των χρημάτων σας.

Πίσω

Προσφορές συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη