Προστατέψτε το σπίτι σας με συναγερμό και κάμερες ασφαλείας

2010-11-21 12:35

Ασφάλεια οικογένειας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ιδιοκτήτες κατοικιών πρέπει να έχουν συνεχώς στο μυαλό τους. Εργάζονται, πρέπει να φροντίσουν την οικογένεια τους, έχουν να καλύψουν οικονομικές υποχρεώσεις (πολύ συχνά μπορεί να υπάρχει και κάποιο ενυπόθηκο δάνειο) και είτε τους είναι γνωστό είτε όχι, έχουν και την ευθύνη για την ασφάλεια του σπιτιού τους. Η ασφάλεια είναι και το θέμα που συχνά παραμελείται εξ αιτίας της προφανούς σημασίας όλων αυτών των υπόλοιπων καθηκόντων.

Αλλά, όταν το σκεφτείτε σοβαρά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια σας γιατί χωρίς αυτή όλα τα υπόλοιπα μπορεί απλά να καταρρεύσουν. Ακόμη και στα πλαίσια της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών, η οποία και έχει πλήξει σημαντικά το πορτοφόλι του μέσου πολίτη, δεν υπάρχει δικαιολογία για να παραβλέπει κανείς τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ασφάλεια του σπιτιού του, ιδίως όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν σχετικά με την ασφάλεια της οικίας σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα ενώ κάποια άλλα μπορείτε να τα αποκτήσετε με μικρό κόστος ενώ βοηθούν στην επίτευξη υψηλών στόχων ασφάλειας.

Στον 21ο αιώνα, το κόλπο για ένα πιο ασφαλές σπίτι είναι να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα τεχνολογία αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες της χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ώστε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της οικογένειας και της περιουσία σας και χωρίς να χρειαστεί να παραμελήσετε τις προσωπικές σας υποχρεώσεις. Βέβαια για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε την πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή τεχνολογία ασφάλειας σπιτιού θα πρέπει να γνωρίζετε από που θα βρείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζεστε και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε την σωστή επιλογή προμηθευτή οικιακών συστημάτων ασφαλείας.

Από την στιγμή που δαπανήσατε αρκετό χρόνο για να βεβαιωθείτε πως για την προστασία της οικίας σας επιλέξατε την σωστή εταιρεία security, που να είναι μεγάλη, να διαθέτει το δικό της εξειδικευμένο προσωπικό διαθέτοντας λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας και να είναι αναγνωρισμένη ως ηγέτης στον χώρο της ασφάλειας, τότε από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα που αφορούν το θέμα της ασφάλειας σας θα είναι πλέον πιο εύκολα και πιο εφικτά για σας.

Τα πιο συνηθισμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας σπιτιών είναι δύο:

  • Τα σύγχρονα οικιακά ασύρματα συστήματα συναγερμών δεν συνιστώνται απλά και μόνο για την επιπρόσθετη ασφάλεια που παρέχουν αλλά πλέον είναι και αρκετά προσιτά. Στην πραγματικότητα, πλέον υπάρχει πολύ μικρή διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός ενσύρματου συστήματος συναγερμού και ενός ασύρματου, όμως η ασύρματη έκδοση πρόκειται να προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας στο σπίτι σας αφού αφαιρεί κάθε δυνατότητα από άτομα όπως διαρρήκτες ή άλλα εγκληματικά στοιχεία να παρέμβουν στο σύστημα συναγερμού σας με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να το εξουδετερώσουν και να το προσπεράσουν.
  • Στον 21ο αιώνα, η δυνατότητα καταγραφής video αποτελεί σημαντικό τομέα στο θέμα της ασφάλειας καθώς με την υπάρχουσα τεχνολογία ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού μπορεί να διαθέτει μία κάμερα που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλη την ώρα παρέχοντας του ανά πάσα στιγμή ζωντανή εικόνα μέσω ενός υπολογιστή ή έξυπνου τηλεφώνου (smart phone). Έτσι όχι μόνο έχετε στην διάθεση σας καθημερινά αμοντάριστα πλάνα αποθηκευμένα στον υπολογιστή του σπιτιού σας προκειμένου να ανατρέξετε σε αυτά όποτε επιθυμείτε, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε πλάνα σε πραγματικό χρόνο μέσω του web κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.
Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας