Προστατεύστε το εξοχικό σας με έναν οικιακό συναγερμό

2010-12-11 16:50

Εξοχικό σπίτι

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σε διάφορα μέρη της χώρας αρχίζουν να επενδύουν στην οικιακή ασφάλεια για την καλύτερη προστασία των σπιτιών αυτών όταν δεν κατοικούνται. Κάθε ιδιοκτήτης δεύτερης κατοικίας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να πάρει επιπλέον μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και των δύο σπιτιών του. Όταν κάποια κατοικία δεν κατοικείται, που αυτό συμβαίνει για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου για τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας και εξοχικού, τότε είναι ευάλωτη απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες.

Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τρόπους να βγάλουν μερικά λεφτά γιατί είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να εισβάλει σε αυτά και να τα ληστέψει σε σχέση με τις πρώτες κατοικίες. Αν είστε κάτοχος δεύτερης κατοικίας υπάρχουν μερικά απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε αυτό το σπίτι αλλά και την πρώτη σας κατοικία όταν κάποιο από τα δύο θα είναι άδειο.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών είναι οι διαρρήξεις για λόγους διασκέδασης. Αυτό συνήθως συμβαίνει από νεαρά άτομα (house hoppers) που ψάχνουν να βρουν κάποιο μέρος για να πάνε με τους φίλους τους και να κάνουν ένα πάρτι. Αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ότι διάφοροι έφηβοι, κάτοικοι της γύρω περιοχής όπου βρίσκεται το εξοχικό σας, με ευκολία μπαίνουν μέσα στο σπίτι σας και το χρησιμοποιούν.

Αυτά τα άτομα συνήθως ξέρουν σε ποιες περιόδους του έτους το σπίτι δεν κατοικείται και έτσι γνωρίζουν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνουν ένα τέτοιο έγκλημα χωρίς να πιαστούν. Αν το σπίτι δεν προστατεύεται από κάποιου είδους οικιακού συστήματος ασφαλείας, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα για τους εφήβους προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι σας θα γίνει κάποια εισβολή και το πιο πιθανό είναι ότι θα προκληθούν ζημιές και κλοπές.

Εκτός από τους έφηβους εισβολείς, υπάρχουν και κάποιοι πιο ειδικευμένοι εγκληματίες για να ανησυχείτε. Συνήθως, σπίτια που βρίσκονται σε δημοφιλείς περιοχές διακοπών, σε οποιαδήποτε από τις παραλίες ή σε βουνά, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι τα σπίτια σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εγκληματίες που σε τακτική βάση εισβάλλουν σε σπίτια, γνωρίζουν ότι αυτά τα σπίτια είναι συχνά ακατοίκητα. Επίσης ξέρουν ότι στην γειτονιά οι ενοικιαστές και οι ένοικοι είναι παροδικοί αφού φεύγουν και έρχονται όλη την ώρα.

Αυτό είναι προς όφελος ενός δυνητικού εισβολέα, επειδή ένας γείτονας δεν θα το πολυσκεφτεί όταν θα δει κάποιον που δεν αναγνωρίζει στην είσοδο του σπιτιού σας, αφού ακριβώς θα υποθέσει πως πρόκειται για έναν ενοικιαστή. Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να αποκτήσετε ένα οικιακό σύστημα συναγερμού, έτσι ώστε οι γείτονες και οι αρχές θα γνωρίζουν πότε ένας ανεπιθύμητος εισβολέας μπαίνει στο σπίτι σας.

Η απόκτηση ενός οικιακού συναγερμού μπορεί να κάνει την διαφορά. Δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχείτε για το ένα σας σπίτι όταν βρίσκεστε στο άλλο. Δεν χρειάζεται πια να λέτε στους γείτονες να ελέγχουν το σπίτι σας. Ένα καλό οικιακό σύστημα ασφαλείας σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκουραστείτε ενώ θα είστε σίγουροι ότι τα σπίτια σας είναι ασφαλή όταν βρίσκεστε είτε στο ένα είτε σε κανένα από αυτά.

Μπορείτε να βρείτε ένα σύστημα που θα σας κρατά ενήμερο για τυχόν εισβολείς και έτσι θα σας προσφέρει ηρεμία. Θα σας κρατήσει μακριά από κατεργάρηδες εφήβους και πιο ειδικευμένους κλέφτες. Άρα, αν έχετε μία δεύτερη κατοικία η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο διάρρηξης κοιτάξτε να βρείτε κάποιο σύστημα για να την προστατεύσετε καλύτερα.

Πίσω

Προσφορές υβριδικών συναγερμών και παρελκόμενων ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη