Πλεονεκτήματα των IP καμερών και συχνές ερωτήσεις για αυτές

2011-01-12 06:48

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μίας IP κάμερας και μιας Web κάμερας;
Όταν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε να αγοράσετε μία κάμερα που να μπορείτε όμως να παρακολουθείτε από απομακρυσμένο σημείο μέσω internet, έχετε δύο επιλογές.
Η πρώτη επιλογή είναι η λεγόμενη “web κάμερα” η οποία λειτουργεί όταν τη συνδέσετε με ένα καλώδιο με τον προσωπικό σας υπολογιστή. Ο τύπος αυτός της κάμερας είναι πιο οικονομική λύση, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι πρέπει για το σκοπό αυτό να «θυσιάσετε» έναν υπολογιστή, ο οποίος είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει η κάμερα. Σε πολλές εφαρμογές το σύστημα αυτό δεν είναι το πλέον εύχρηστο.
Η δεύτερη επιλογή είναι η λεγόμενη IP κάμερα η οποία για να λειτουργήσει δεν απαιτεί την υποστήριξη από κάποιον υπολογιστή, αφού πρακτικά περιλαμβάνει ένα μικρό υπολογιστή στο εσωτερικό της με το απαραίτητο λογισμικό. Οπότε με μία IP κάμερα έχετε περισσότερη ευλιγισία στις περισσότερες των εφαρμογών, αφού δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να συνδεθεί με ένα καλώδιο Ethernet στο ρούτερ. Αν μάλιστα η IP κάμερα είναι ασύρματη και το δίκτυό σας διαθέτει υπηρεσία WiFi δεν απαιτεί ούτε αυτή τη σύνδεση!

Ποιο είναι το πρόβλημα με τις κοινές IP κάμερες;
Αγοράζετε μία κοινή IP κάμερα προηγούμενης γενιάς. Χρειάζεστε λίγο χρόνο ώστε να την εγκαταστήσετε στο δίκτυο (στο ρούτερ) του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης. Μετά από λίγη προσπάθεια, θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα παρακολουθώντας το βίντεο από τον υπολογιστή σας ή από έναν άλλο υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας.
Μετά προφανώς θα θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεο από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή εκτός του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα καθώς, κοιτώντας τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, θα διαπιστώσετε ότι πρέπει να κάνετε μερικές περίπλοκες και μερικές φορές δυσνόητες ρυθμίσεις, όπως τη ρύθμιση του DDNS (DDNS setting), τον προσδιορισμό της πύλης (port mapping), ρυθμίσεις του εικονικού σέρβερ (virtual server settings) και πιθανόν μερικές ακόμα, ανάλογα με τη συσκευή, τον πάροχο και τη σύνδεση του internet που έχετε στο σπίτι σας. Αν έχετε ιδέα από συσκευές NAT/router είναι πολύ πιθανό, και μετά από αρκετό κόπο, να τα καταφέρετε.
Αν θέλετε να τα αποφύγετε αυτά θα πρέπει να αιτηθείτε στον πάροχο του internet να σας δώσει μία σύνδεση internet σταθερού IP και να επανεγκαταστήσετε την IP κάμερα με τα κανούργια δεδομένα. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η υπηρεσία αυτή είναι αρκετά ακριβότερη από τη συνηθισμένη σύνδεση internet δυναμικού IP που έχει το μεγαλύτερο πλήθος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των καμερών S-Vedia;
Εμείς γνωρίζουμε το πρόβλημα και ξέρουμε πώς μπορεί να λυθεί με απλό τρόπο. Είναι πολύ εύκολο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα να εγκαταστήσετε μία κάμερα δυναμικού IP τελευταίας γενιάς και να δείτε το βίντεο σε κάποιο σημείο μακριά από το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας.
Αφού συνδέσετε την κάμερα S-Vedia στο ρούτερ του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας, θα «τρέξετε» το πρόγραμμα “CamView” που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και η κάμερα θα ανιχνευτεί αυτόματα. Κάνετε διπλό κλικ και μπορείτε να παρακολουθείτε το βίντεο από έναν υπολογιστή του τοπικού δικτύου!
Όταν χρειαστεί να παρακολουθήσετε το χώρο σας από ένα σημείο μακριά, το μόνο που χρειάζεστε είναι πρόσβαση στο internet και τους κωδικούς αριθμούς της κάμερας (ID και password).
Αν έχετε ένα 3G κινητό κατεβάστε το πρόγραμμα “mCamView”, εισάγετε τους κωδικούς αριθμούς και παρακολουθήστε το χώρο σας.
Αν σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο έχετε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet που χειρίζεστε μόνο εσείς, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα “CamView” και να το «τρέξετε». Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα ακριβώς ίδιο περιβάλλον όπως έχετε και στο τοπικό δίκτυο.
Αν πάλι είστε σε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet που δεν έχει εγκαταστημένο κάποιο πρόγραμμα, μπορείτε να εισέλθετε στη σελίδα https://www.cam2life.com/online.html ή στη σελίδα https://www.starvedia.com/online.html, να εισάγετε του κωδικούς αριθμούς της κάμεράς σας και να παρακολουθήσετε το χώρο σας από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου!
Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνετε καμία τροποποίηση στο ρούτερ σας ή να έχετε κάποια ακριβή υπηρεσία σταθερού IP από τον πάροχο του internet. Απλά συνδέστε την κάμερα στο τοπικό σας δίκτυο (ρούτερ) είτε ενσύρματα είτε ασύρματα (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το ρούτερ σας να υποστηρίζει υπηρεσία WiFi και η κάμερά σας να είναι ασύρματη).

Συμπερασματικά τα πλεονεκτήματα μίας κάμερας S-Vedia τελευταίας γενιάς:
Απαίτηση για σύνδεση στο internet με σταθερή IP διεύθυνση;   ΟΧΙ
Απαίτηση για δυναμικό DNS;                                                  ΟΧΙ
Απαίτηση προσδιορισμού πύλης (port mapping) στο ρούτερ;    ΟΧΙ
Εικονικό σέρβερ (virtual server) στο ρούτερ;                           ΟΧΙ
Υποστήριξη UpnP στο ρούτερ;                                               ΟΧΙ
Απαίτηση κωδικών αριθμών κάμερας (ID και password);            ΝΑΙ

Οι κωδικοί αριθμοί της κάμερας είναι τα μοναδικά απαραίτητα στοιχεία για να παρακολουθήσετε το χώρο σας από οπουδήποτε στον κόσμο!

Πίσω

Ασύρματοι συναγερμοί με εύκολη εγκατάσταση χωρίς μερεμέτια

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη