Πλεονεκτήματα των καμερών ασφαλείας κλειστού κυκλώματος

2010-11-10 05:24

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), είναι ασφαλώς πολύ χρήσιμο αν το δούμε από την άποψη της ασφάλειας και επιτήρησης. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταγράφει και να αναπαράγει στιγμιότυπα ενός επιλεγμένου κτιρίου ή ενός ακινήτου (σε πραγματικό χρόνο είτε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, χάρη σε ό,τι σύστημα αποθήκευσης χρησιμοποιείται), ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνουν εγκληματικές δραστηριότητες, όπως κλοπή ή βίαιες ενέργειες, και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως διαρροές ή πυρκαγιές στον συγκεκριμένο χώρο.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν χώρο καταστήματος, το σύστημά θα εγκατασταθεί με τις κάμερες στους τοίχους γύρω από το χώρο, καθώς επίσης και στην αποθήκη για να ενισχύσετε την ασφάλεια και να αποτρέψετε την κλοπή – επιτρέποντας σε εσάς, ή σε ένα μέλος του προσωπικού, να παρέμβετε εάν το δείτε στην κάμερα, ελπίζοντας να αποτρέψετε πιθανές εγκληματικές πράξεις, καθώς επίσης και να βοηθήσετε την αστυνομία να εντοπίσει τους εγκληματίες μετά από αυτές.

Από την άλλη, υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα οφέλη από την εγκατάσταση ενός κλειστού κυκλώματος στο χώρο σας, εκτός από τα πλεονεκτήματα ασφάλειας και επιτήρησης που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα περισσότερα που σχετίζονται με τον τρόπο που μπορεί να στηθεί για να βελτιώσει την επιτήρηση και την ασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους.

Αποδεικνύουν την αθωότητα σας και του προσωπικού σας: Ακριβώς όπως ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης θα προστατεύσει εσάς και την επιχείρηση σας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά, για την προστασία των εργαζομένων. Φυσικά και μπορούν εμποδίσουν καταστάσεις όπου θα πέσουν θύματα βίας, αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποδείξουν, για παράδειγμα, ότι (δεν) έκλεψαν από ένα συρτάρι με μετρητά και έτσι να σας αποτρέψει από το να τους κατηγορήσετε άδικα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο όσους είναι τίμιοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς στην εργασία τους. Για την ακρίβεια, η πρόληψη κλοπής θα πρέπει και να προστατεύει το προσωπικό μιας επιχείρησης.

 

Ομοίως, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε μια νομική υπόθεση, στην περίπτωση που οι πελάτες σας, κατηγορούν τους υπαλλήλους σας ότι με ανέντιμο τρόπο διαφήμισαν ένα αντικείμενο, ή ότι τους επιτέθηκαν ή τους έκλεψαν, ή διέπραξαν οποιοδήποτε άλλο πιθανό έγκλημα.

Μπορεί, επιπλέον, να προστατεύσει την επιχείρησή σας από αγωγές που οφείλονται σε ατυχήματα στο χώρο ή σε ελαττωματικά αγαθά και εξοπλισμό που ίσως να προέρχονται τόσο από το προσωπικό όσο και τους πελάτες.

Αύξηση καθαρού κέρδους: Αν και μπορείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε μια εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όταν αυτή η δαπάνη γίνει έξυπνα, θα αποτελέσει επένδυση. Πράγματι, αυτή είναι η φύση των επιχειρήσεων – βάζεις χρήματα σε κάτι που ελπίζεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο (ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι έμμεσο, δηλαδή αποσκοπεί στο να χάσεις λιγότερα).

Αυτό ισχύει και για τα συστήματα κλειστού κυκλώματος. Καθώς τα συστήματα αυτά ελαχιστοποιούν αγωγές κατά της επιχείρησής σας, αποτρέπουν τον βανδαλισμό της περιουσίας σας, την κλοπή εμπορευμάτων και προμηθειών σας και αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξετε να ξοδεύετε πολύ λιγότερα από τα κέρδη σας, χάρη στην χρήση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Δεν θα ξοδεύετε συνεχώς για αντικατάσταση προμηθειών και προϊόντων ή για επισκευή βανδαλισμών ή για δικαστικές υποθέσεις για να αποδείξετε την αθωότητά της επιχείρησης σας ενάντια σε δόλιες απαιτήσεις (ή να πληρώνετε για αυτές) ή να έχετε πελάτες που κλέβουν από το ταμείο σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι η επένδυση που κάνατε για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, είναι αποδοτική με πολλούς τρόπους.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Και ακόμα περισσότερα για ορισμένα είδη όπως το κλειστό κύκλωμα IP. 

Πίσω

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη