Τα οικιακά συστήματα συναγερμών μπορούν να εμποδίσουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων

2010-12-11 16:43

Κλοπή

Όταν αναλογίζεστε τον σκοπό ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Να προστατεύσετε την οικογένεια σας; Να προστατεύσετε οικογενειακά κειμήλια; Να προστατεύσετε οικιακά είδη μεγάλης αξίας; Λοιπόν, αν αυτές είναι οι απαντήσεις σας τότε σκέφτεστε σωστά. Η αγορά ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας θα προστατεύσει όλα αυτά τα πράγματα, αλλά επίσης θα σας προστατεύσει από την κλοπή προσωπικών σας δεδομένων.

Και με ποιο τρόπο ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας θα προστατεύσει την κλοπή προσωπικών δεδομένων;Σας προστατεύει από την στιγμή που οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες και μπορεί κάποιος να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ακούγεται κάπως τρελό, σωστά; Δεν είναι όπως όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο και αγοράζετε κάτι με την πιστωτική σας κάρτα ή ανταποκρίνεστε σε κάποιο email ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing email) και δίνετε τις τραπεζικές σας πληροφορίες. Λοιπόν, δεν είναι έτσι. Ο κόσμος κρατάει πολλές προσωπικές πληροφορίες στα σπίτια τους και οι διαρρήκτες κλέβουν τις πληροφορίες αυτές με σκοπό να βγάλουν χρήματα.

Είστε ακόμα σκεπτικός; Παρακάτω βρίσκεται μια λίστα με αντικείμενα που μπορεί κάποιος να πάρει για να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

  • Τα σκουπίδια σας. Ένας κλέφτης θα ψάξει μέσα τα σκουπίδια σας για προσωπικές σας πληροφορίες.
  • Ο προσωπικός υπολογιστής σας. Πολλοί κρατούν αρκετές προσωπικές πληροφορίες στον υπολογιστή τους. Ένας κλέφτης μπορεί να κλέψει τον υπολογιστή σας και να σπάσει τον κωδικό σας.
  • Τα αποθηκευτικά σας μέσα. Αυτά μπορεί να είναι παλιός ή νέος εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, PDA, κινητά τηλέφωνα, φλασάκια, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κλπ. Όταν οι πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτά δεν έχουν σβηστεί, τότε θα καταστήσει εύκολο σε ένα κλέφτη να πάρει τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Οι πιστωτικές σας κάρτες, τα δελτία ταυτότητα, διαβατήρια κλπ. μας έχουν πει ότι δεν πρέπει να τα κουβαλάμε μαζί μας αν δεν τα χρειαζόμαστε. Συνήθως πολλοί αφήνουν τα αντικείμενα αυτά στο σπίτι τους διευκολύνοντας έτσι έναν κλέφτη στο να τα χρησιμοποιήσει.
  • Οι επιταγές σας. Ένας κλέφτης θα κλέψει τις επιταγές σας για να έχει πρόσβαση στα τραπεζικά σας στοιχεία.
  • Τα προσωπικά σας έγγραφα. Έγγραφα όπως επιστροφές φόρων, έγγραφα τραπεζικών δανείων κλπ περιέχουν τους αριθμούς της κοινωνικής σας ασφάλισης που θα επιτρέψουν στους κλέφτες να αποσπάσουν προσωπικά σας δεδομένα.

Μία πρόσφατη «έκθεση οικονομικού εγκλήματος προς το δημόσιο» ισχυρίζεται ότι 9,91 εκατομμύρια έπεσαν θύματα της κλοπής προσωπικών δεδομένων και παρουσίασαν ζημίες ύψους 52,6 δισεκατομμυρίων. Είναι επιτακτική ανάγκη για σας να αναλάβετε δράση όσον αφορά στα προσωπικά στοιχεία που βρίσκονται στο σπίτι σας, έτσι ώστε να μην αποτελέσετε και εσείς μέρος μιας στατιστικής.

Πίσω

Προσφορές συστημάτων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη