Στα ύψη η εγκληματικότητα

2009-12-22 21:59

Δραματική αύξηση της εγκληματικότηατς δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες του 2009, την ώρα που ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης προωθεί νέο σύστημα online καταγραφής του εγκλήματος.

Τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το 9μηνο του 2009. Ειδικότερα, όσον αφορά στη λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα, στις ανθρωποκτονίες σημειώθηκε αύξηση κατά 13%, στα σεξουαλικά εγκλήματα κατά 62,7%, στις υποθέσεις ναρκωτικών 13% και στους εκβιασμούς αύξηση 60%. 

Στις ληστείες, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 43,6%. Εδικότερα στις ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών η αύξηση έφθασε στο 41,88%, στα σούπερ μάρκετ στο 50%, στις κλοπές τροχοφόρων 12,7%, στις κλοπές αυτοκινήτων 15,6%. Παράλληλα σημειώθηκαν 221 εμπρησμοί σε υποκαταστήματα τραπεζών, 14 επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα και 419 φθορές σε οχήματα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία κέντρου διαχείρισης πληροφοριών για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα. Θα έχει τον τίτλο police online και σε αυτό θα καταχωρίζονται στοιχεία και δεδομένα που αφορούν στην εγκληματικότητα από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Η ενημέρωση του κέντρου αυτού, που θα στεγάζεται στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και όλα τα πραγματικά δεδομένα θα αποτυπώνονται σε χάρτες ώστε στη συνέχεια να επεξεργάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως είπε ο υπουργός «με την ηλεκτρονική χαρτογράφηση της εγκληματικότητας θα παρακολουθούμε κάθε μορφή εγκλήματος και θα παρεμβαίνουμε άμεσα για την αντιμετώπισή του. Το σύστημα θα είναι αργότερα ανοιχτό και στους πολίτες, ώστε να "μπαίνουν" σε αυτό και να ενημερώνονται διαδικτυακά για τα περιστατικά και γενικώς τα επίπεδα εγκληματικότητας στη γειτονιά τους». Η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με το Λιμενικό Σώμα, την υπηρεσία ειδικών ελέγχων του υπουργείου οικονομικών, τα τελωνεία, την Ιντερπόλ και Europol. Για τη στελέχωσή της έχει προκηρυχθεί η πρόσληψη 100 αξιωματικών ειδικών καθηκόντων κάτοχοι πτυχίων διαφόρων ειδικοτήτων.

πηγή : εφημερίδα Έθνος

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών ασφαλείας doorado

Μοναδικές προσφορές ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας

Ασύρματος συναγερμός με κινητό και εξωτερική σειρήνα μόνο 414 EUR

2009-08-02 18:49

Ασύρματος gsm συναγερμός με κινητό τηλέφωνο και εξωτερική σειρήνα

Ο οικονομικότερος ασύρματος συναγερμός της αγοράς με 177 EUR

2009-08-02 18:48

Ασύρματος αυτόνομος οικονομικός συναγερμός

 

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη