Η ασφάλεια του σπιτιού σας δεν χρειάζεται να κοστίζει ακριβά

2010-11-21 13:44

Ασφάλεια για την οικογένεια στο σπίτι

Το σπίτι σας αποτελεί το ιδανικό μέρος για σας και σας προσφέρει γαλήνη και χαρά. Νοιάζεστε γι' αυτό πάρα πολύ και συνεπώς δεν θα θέλατε κανένας ξένος να το βλάψει ή να προκαλέσει σε αυτό υλικές ζημίες. Εγκαθιστώντας ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι αφού αυτό θα φυλάει το σπίτι σας και θα κρατήσει οποιονδήποτε θρασύ εισβολέα μακριά.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια του σπιτιού μας, του διαμερίσματος ή το γραφείου μας, όλοι θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία που είναι διαθέσιμη, σωστά; Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να εγκαταστήσουν δαπανηρά συστήματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να καταλήξουν να μας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και σημαντικές χρεώσεις μηνιαίως για παρακολούθηση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρία εναλλακτικά μέτρα που μπορούμε να επιλέξουμε για την αποτροπή διαρρηκτών και βανδάλων και είναι πολύ εύκολο για το πορτοφόλι μας να τα ξεκινήσουμε. Αυτές οι τρεις μέθοδοι έχουν αναφερθεί από πρώην εγκληματίες ως οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μέθοδοι στο να τους αποτρέπουν και να τους κρατούν μακριά.

Πρώτον, σκεφτείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικες πινακίδες για ύπαρξη συναγερμού στα παράθυρα σας και ταμπέλες στην αυλή σας. Η μέθοδος αυτή θεωρείται το πιο αποτελεσματικό αποτρεπτικό μέτρο που μπορείτε πολύ εύκολα και σύντομα να εφαρμόσετε χωρίς να έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ασφαλείας. Οι εγκληματίες είναι πολύ πιθανό πως δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν να εισβάλουν σε ένα σπίτι που διαθέτει σύστημα ασφαλείας το οποίο αναδεικνύεται εμφανώς με αναρτημένες πινακίδες και αυτοκόλλητα σήματα στην αυλή ή στα παράθυρα, αφού είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να προχωρήσουν στο επόμενο σπίτι στη γειτονιά το οποίο δεν θα διαθέτει προειδοποιητικές πινακίδες. Αυτού του είδους τα αυτοκόλλητα ή οι προειδοποιητικές πινακίδες μπορούν εύκολα να αγοραστούν από κάποιο τοπικό κατάστημα που κατασκευάζει ταμπέλες και πινακίδες. Για παράδειγμα μπορεί να γράφουν: Προστασία από τα συστήματα ασφαλείας doorado, παρακολούθηση 24 ώρες. Απλά σιγουρευτείτε ότι οι ταμπέλες και τα σήματα θα τοποθετηθούν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της αυλής σας και σε κάθε παράθυρο, αν αυτό είναι δυνατόν.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε την εντύπωση πως υπάρχει σκύλος στο σπίτι. Οι εγκληματίες είναι απρόθυμοι να εισβάλλουν σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα που μέσα σε αυτό υπάρχει σκύλος. Αυτή η μέθοδος αποτροπής μπορεί να πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση πινακίδων στην αυλή ή στις πόρτες όπου θα αναγράφεται η φράση «Προσοχή Σκύλος». Προσπαθήστε να μην τοποθετείτε πινακίδες με φωτογραφία ενός μοχθηρού Γερμανικού ποιμενικού, γιατί αυτό τείνει να γίνεται αντιληπτό από τους κλέφτες ως μια πλαστή προσπάθεια από τους ιδιοκτήτες να τους εξαπατήσουν και ως προσβλητική για αυτούς μέθοδος αποτροπής (Το οποίο βέβαια, δεν είναι αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να επιτύχουμε!). Συμπληρωματικά μπορείτε να κάνετε το σενάριο αυτό πιο πιστευτό τοποθετώντας ένα πιάτο φαγητό και ένα κύπελλο με νερό έξω από την πόρτα.

Τέλος, ψεύτικες κάμερες ασφαλείας ή σειρήνες έχουν αποδειχτεί να λειτουργούν αποτρεπτικά και να αλλάζουν την συμπεριφορά των ανθρώπων αποτελώντας εμπόδιο για όσους θέλουν να εισβάλουν στο σπίτι ή στο γραφείο. Τα ομοιώματα κάμερας δεν είναι πραγματικές κάμερες αλλά οπωσδήποτε μοιάζουν με αληθινές. Τοποθετούνται σε ψηλό σημείο σε κάποιον εξωτερικό τοίχο κοντά σε μία είσοδο και γίνονται άμεσα αντιληπτές από όλους στην περιοχή διότι έχουν μία μικρή φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει και με αυτό τον τρόπο φανερώνει ότι η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε κοντινό σημείο πινακίδες που θα αναγράφουν ότι για παράδειγμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιδιοκτησία αυτή προστατεύεται με βιντεοπαρακολούθηση». Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των τύπων καμερών και ανακαλύφθηκε ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι παρακολουθούνται τείνουν να συμπεριφέρονται πιο ευγενικά και στις περισσότερες φορές θα αποφύγουν να διαπράξουν κάποια παράνομη πράξη.

Ως συμπέρασμα, Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να ισχυριστώ ότι σε κάθε περίπτωση αυτές οι μέθοδοι είναι ανώτερες από τα πραγματικά συστήματα ασφαλείας αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν τα οικονομικά σας βρίσκονται σε στενότητα, όπως συμβαίνει και για τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας, τότε αυτές οι τρεις μέθοδοι αποτελούν σαφώς αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις τις οποίες και θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας.

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συστημάτων συναγερμών σπιτιών

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη