Επιλέγοντας ένα ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα ασφαλείας

2011-01-02 08:38

Προστασία σπιτιού με συναγερμό

Εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε συναγερμό στο σπίτι σας, έχετε δυο συγκεκριμένες επιλογές διαθέσιμες. Υπάρχουν ασύρματα και ενσύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να εγκαταστήσετε σύστημα ασφαλείας που να συνδυάζει και τους δυο τύπους. Φυσικά υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στα δυο είδη συναγερμών.

Ας εξετάσουμε κάθε επιλογή προκειμένου να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποιο τύπο συναγερμού θα αγοράσετε για το σπίτι σας.

Στο ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, τα καλώδια συνδέονται από το χειριστήριο και τον πίνακα ελέγχου με αισθητήρες σε σημεία σε ολόκληρο το σπίτι όπως παράθυρα, πόρτες, κάμερες και ανιχνευτές κίνησης.

Τα καλώδια συνήθως δεν είναι ορατά και κρύβονται σε τοίχους, σοβατεπί και κάτω από το πάτωμα ή τα χαλιά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η διαδικασία εγκατάστασης είναι μεγάλη εάν επιλέξετε αυτό το είδος συναγερμού. Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι αυτό το είδος συναγερμού δεν είναι επιρρεπές σε παρεμβολές. 

Η εγκατάσταση ενός ενσύρματου οικιακού συστήματος ασφαλείας μπορεί να είναι ανοιχτού ή κλειστού βρόχου. Ας εξετάσουμε πρώτα την εγκατάσταση συστήματος κλειστού βρόγχου. Όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει ένας μαγνήτης διαχωρίζεται από τον μαγνητικό διακόπτη και έτσι τίθεται σε λειτουργία ο συναγερμός.

Με το σύστημα ανοιχτού βρόχου, όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει μια μαγνητική σύνδεση κλείνει και έτσι τίθεται σε λειτουργία ο συναγερμός. Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου πιστεύουν ότι ένα σύστημα κλειστού βρόχου είναι καλύτερο γιατί αν ένας διαρρήκτης προσπαθήσει να κόψει κάποιο καλώδιο τότε θα τεθεί σε λειτουργία ο συναγερμός.

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού χρησιμοποιεί ραδιοσήματα αντί για καλώδια για να επικοινωνήσει με τον πίνακα ελέγχου και τις άλλες συσκευές του συστήματος.

Ένα ασύρματο σύστημα είναι πιο εύκολο να εγκατασταθεί αφού δεν υπάρχουν καλώδια. Υπάρχει όμως περιορισμός στο πόσο μακριά μπορεί να αναμεταδοθεί το σήμα παρότι υπάρχουν συσκευές που αναμεταδίδουν το σήμα όσο μακριά χρειαστεί σε μεγάλα σπίτια.

Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποιο σύστημα να εγκαταστήσετε, το ίδιο σας το σπίτι μπορεί να διαμορφώσει την απόφαση σας. Εάν χτίζετε ένα σπίτι, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τα καλώδια μέσα στους τοίχους από πριν, γεγονός που θα μειώσει το κόστος.

Είτε επιλέξετε ασύρματο είτε ενσύρματο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας, να ξέρετε πως είναι καλύτερο από το να μην επιλέξετε κανένα.

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη