Πως να κάνετε το γκαράζ σας ασφαλέστερο

2010-07-15 06:53

Στατιστικά ένα μεγάλο ποσοστό διαρρηκτών αποκτά πρόσβαση στο σπίτι μέσω της γκαραζόπορτας δηλαδή μέσω του γκαράζ. Έτσι για να προστατεύσετε το σπίτι σας πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν το γκαράζ σας είναι αρκετά ασφαλές δε περίπτωση διάρρηξης. Ορίστε κάποιες συμβουλές για την ενίσχυση της ασφάλειας του γκαράζ σας.

Συντήρηση της γκαραζόπορτά σας
Πολλά σπίτια διαθέτουν γκαράζ που δεν τα συντηρούν σωστά. Η γκαραζόπορτά σας λειτουργεί με πολλά εξαρτήματα, τα οποία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρειάζονται αντικατάσταση. Ελέγξτε για τυχόν διαβρώσεις στα μεταλλικά εξαρτήματά της πόρτας σας και, αν υπάρχει ανάγκη, αντικαταστήστε τα το συντομότερο δυνατό. Εάν το πλαίσιο της γκαραζόπορτάς σας είναι ξύλινο, βεβαιωθείτε πως είναι στέρεο και δεν έχει σαπίσει ή ραγίσει.

Αναβάθμιση της γκαραζόπορτάς σας
Εάν η γκαραζόπορτά σας είναι μοντέλο της προηγούμενης δεκαετίας, είναι επιτακτικό να την αναβαθμίσετε. Μερικές από τις παλαιότερες γκαραζόπορτες δεν είναι πλέον ασφαλείς και τα τηλεχειριστήριά τους χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο κωδικό ασφαλείας για το ανοιγοκλείσιμο που μπορεί εύκολα να αντιγραφεί από τους ληστές χρησιμοποιώντας ένα δικό τους κοινό τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν επίσης παλαιότερες γκαραζόπορτες, στις οποίες ο κωδικός πρέπει να πληκτρολογείται χειροκίνητα ώστε να μπορούν να αποκαλούνται ασφαλείς. Εν τούτοις, σήμερα, η ασφαλέστερη επιλογή για την γκαραζόπορτά σας, είναι η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ανοίγματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κυλιόμενου κωδικού. Κάθε φορά που ανοίγετε την γκαραζόπορτα, το τηλεχειριστήριο χρησιμοποιεί έναν από τους εκατομμύρια μοναδικούς κωδικούς που διαθέτει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν οι ληστές τη δυνατότητα αντιγραφής του κωδικού, αφού αλλάζει και παράγεται άλλος κάθε φορά που χρησιμοποιείται το τηλεχειριστήριο.

Εγκατάσταση συναγερμού
Με σκοπό να ενισχύσετε την ασφάλεια του γκαράζ σας, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ένα απλό σύστημα ασφαλείας. Υπάρχουν πολλά συστήματα συναγερμών ειδικά για την προστασία του γκαράζ από πιθανούς διαρρήκτες. Μπορείτε ακόμα, απλά να αγοράσετε μια μαγνητική επαφή από το τοπικό μαγαζί με εργαλεία. Εάν πάλι, θέλετε ένα πιο εξελιγμένο συναγερμό, εγκαταστήστε ένα συναγερμό ανίχνευσης κίνησης που καλύπτει όλες τις πιθανές εισόδους του γκαράζ σας. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε ένα μεμονωμένο αιθητήρα κίνησης ή να προσθέσετε ένα ή περισσότερους τέτοιυς σε ένα ήδη υπάρχον σύστημα ασφαλείας.

Κρατήστε το τηλεχειριστήριο σε ασφαλές σημείο
Αυτό ίσως είναι το συχνότερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι με τα τηλεχειριστήριά τους. Πολλά απ' αυτά αφήνονται στο εσωτερικό των οχημάτων, με αποτέλεσμα να είναι από τα συχνότερα αντικείμενα κλοπής. Με τα τηλεχειριστήρια ο κάθε διαρρήκτης αποκτά άμεση πρόσβαση στο γκαράζ σας και, αν επικοινωνεί με την οικία σας) κατ' επέκταση στο σπίτι σας.

Εγκατάσταση κλειδαριάς
Εάν υπάρχει πόρτα που συνδέει το γκαράζ σας με το σπίτι σας, θα πρέπει να την ασφαλίσετε τόσο καλά, όσο και τις υπόλοιπες εξωτερικές πόρτες του σπιτιού σας. Εγκαταστήστε μια κλειδαριά ασφαλείας στη πόρτα που συνδέει τους δύο χώρους, αφού πρώτα σιγουρευτείτε πως είναι η κατάλληλη για την πόρτα σας.

Έλεγχος του μηχανισμού αποτροπής εγκλωβισμού της γκαραζόπορτας
Εάν διαθέτετε μια ηλεκτρονική γκαραζόπορτα, πρέπει να ελέγχετε όσο συχνότερα μπορείτε τη λειτουργία της και ιδιαίτερα το σύστημα αποτροπής εγκλωβισμού των αντικειμένων. Για να ελέγξετε το σύατημα αυτό κατά το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας σας, τοποθετήστε για παράδειγμα μια όρθια πινακίδα στη διαδρομή της γκαραζόπορτάς σας. Ενεργοποιήστε την γκαραζόπορτα και δείτε αν σταματάει το κατέβασμά της όταν ακουμπήσει την πινακίδα. Έαν η πόρτα δεν σταματήσει και στη συνέχεια κάνει αντίστροφη κίνηση, τότε πρέπει να καλέσετε έναν απαγγελματία για την επισκευή της. Εάν διαθέτετε μια παλαιότερη γκαραζόπορτα, χωρίς τέτοιο σύστημα, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αντικαατάστασή της.
 

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας

Δείτε τι συμβαίνει στο χώρο σας από οπουδήποτε μέσω internet

Αυτή η κατηγορία είναι κενή.

Μοναδικές προσφορές ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας

Ασύρματος συναγερμός με κινητό και εξωτερική σειρήνα μόνο 414 EUR

2009-08-02 18:49

Ασύρματος gsm συναγερμός με κινητό τηλέφωνο και εξωτερική σειρήνα