Συμβουλές αγοράς ενός συστήματος ψηφιακής καταγραφής DVR

2010-12-18 13:34

Ζευγάρι με σπίτι

  Αν για κάποιο λόγο έχετε αποφασίσει να εγκαταστήσετε ορισμένες κάμερες ασφαλείας, είναι ύψιστης σημασίας να αγοράσετε και το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας ψηφιακής καταγραφής DVR. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία video που έχουν καταγραφτεί και να τα μεταφέρετε σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει μία πληθώρα από διαφορετικά συστήματα DVR που μπορούν να καταγράψουν υψηλής ποιότητας video και να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο δεδομένων σε έναν σκληρό δίσκο.

  Όποτε και αν ψάξετε για την αγορά ενός συστήματος ψηφιακής καταγραφής, ποια θα είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε; Πρώτα από όλα θα θελήσετε να ελέγξετε την συνολική ποιότητα του συστήματος καταγραφής καθώς και τον τύπο των αρχείων video που θα χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να βρείτε συστήματα καταγραφής H.264 στα 720p και MJPEG με ποιότητα HD (Υψηλή ανάλυση). Πολλές από τις πιο παλιές συσκευές καταγραφής βίντεο δεν μπορούσαν να καταγράψουν βίντεο σε υψηλή ανάλυση και επομένως τα παραγόμενα αποτελέσματα ήταν ασαφή. Ωστόσο με ποιότητα όπως αυτή, τα video σας θα είναι πολύ καθαρά.

  Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να αναλογιστείτε είναι η έξοδος του συστήματος καταγραφής video. Πολλά συστήματα καταγραφής στην αγορά, προσφέρουν θύρες VGA, BNC, και HDMI ώστε να είναι αρκετά ευέλικτα για να λειτουργούν με συστήματα διαφορετικών τύπων. Μπορείτε επίσης να το καταγράφετε και με διαφορετικούς τύπους.

  Από την στιγμή που θα έχετε καταλήξει με τις εξόδους του video στην συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαστείτε. Ένα σύστημα DVR μπορεί να συνοδεύεται από μία ποικιλία σκληρών δίσκων όσον αφορά στην χωρητικότητα τους, οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από 320 GB, 500GB, και 1 TB. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο χώρο χρειάζεστε για ένα DVR πριν να το αγοράσετε. Επίσης αξίζει να θυμηθείτε ότι αν θέλετε να έχετε video υψηλής ανάλυσης, θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο στον δίσκο από ότι θα χρειαζόσασταν για κάποιο σύστημα καταγραφής video με χαμηλότερη ποιότητα ανάλυσης.

  Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσα κανάλια θα χρειαστείτε και τι σύστημα στην πραγματικότητα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε. Λέγοντας αριθμό καναλιών εννοούμε τον αριθμό διαφορετικών καμερών οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα. Ένα ακόμα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα σύστημα ασφαλείας καταγραφής video, DVR είναι ότι μπορούν ταυτόχρονα να καταγράψουν και ήχους. Όσο πιο πολλά κανάλια έχει το σύστημα καταγραφής video τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει. Το φορμά του video, η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και ο αριθμός των καναλιών, θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος.

  Πιθανώς το πιο μεγάλο όφελος από τη χρήση ενός συστήματος καταγραφής video είναι ότι μπορείτε με πολύ γρήγορο τρόπο να ψάχνετε ανάμεσα στα βίντεό σας για να εντοπίσετε αυτό που θέλετε να δείτε. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα αρχεία video σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή της επιλογής σας και με ευκολία να κρατήσετε αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας. Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων οι οποίοι εγκαθιστούν κάμερες, αλλά δεν έχουν προμηθευτεί δίσκους με επαρκή χωρητικότητα για να κρατήσουν αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία αυτά και ορισμένες φορές εγκαθιστούν ψευδοκάμερες για να αποτρέψουν τους εισβολείς. Αν θέλετε να έχετε τις καλύτερες δυνατές αποδείξεις για τυχόν ζημιές ή σημαντικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, χρειάζεστε ένα ποιοτικό σύστημα ασφαλείας καταγραφής video.

  Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το να έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα καταγραφής video στο σπίτι σας ή στην επιχείρηση σας, μπορεί να αποδειχτεί πολύ ωφέλιμο. Υπάρχουν πολλά είδη συστημάτων καταγραφής στην αγορά με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά και τιμές. Ως συμπέρασμα, σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει τον δίσκο με την απαραίτητη χωρητικότητα για την κάμερα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 

Πίσω

Προσφορές ασύρματων συναγερμών και αξεσουάρ ασφαλείας

Σημεία πώλησης συναγερμών και συστημάτων ασφαλείας

Σημεία πώλησης των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας snapalarms

2012-12-06 05:25

Παραδίδουμε προγραμματισμένα όλα τα συστήματα ασφαλείας την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε μας άμεσα στο 211.234.2766  για να σας ενημερώσουμε για το κοντινότερο στην περιοχή σας σημείο παράδοσης από όπου μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μας.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη